Lucie Beck, het verhaal achter de naam

Lucie Beck is food- en interieurfotograaf. Ik volg haar al geruime tijd op Instagram en ben heel benieuwd naar haar verhaal achter de naam. Al helemaal omdat zij zulke mooie foto’s maakt en ook diverse challenges bedenkt waar maandelijks meerdere foodfotografen aan meedoen. Zoveel inspiratie die zij deelt, waarom doet ze wat ze doet, wat doet Lucie en hoe doet ze dat? Je leest het in deze blog in de serie ‘Gezonde kennismaking’!

 

Kennismaken met Lucie

Ik ben @luciebeck op Instagram en ik ben foodfotograaf en interieurfotograaf. Daarnaast heb ik een blog waar ik fotografie- en stylingtips deel. Elke week interview ik een fotograaf en laat ik “Behind the scenes” zien: hoe worden de foto’s gemaakt?

 

Hoe het allemaal is begonnen

Drie jaar geleden verkocht ik mijn bedrijf met creatieve workshops, want kind nummer 3 diende zich aan en voor mijzelf was het even tijd voor bezinning. Zeg maar Netflix, weinig slaap en centjes verdienen in de kinderopvang. Na een halfjaar begon het weer te kriebelen en ben ik mijn blog begonnen. Dit heb ik gebruikt als mijn creatief pad om uit te zoeken wat ik nu wilde gaan doen.

Ik volgde online workshops en daar kwam ik foodfotografie en -styling tegen. Tijdens het free-stylen bij een brocante winkel maakte we een tafelsetting met gerechten van het tegenoverliggende restaurant. De eigenaar van het restaurant vond de fotos zo tof geworden, dat hij aan mij vroeg wat mijn uurtarief was… Zo is het balletje gaan rollen. Deze restauranteigenaar is tevens nog steeds een opdrachtgever van mij.

 

Lucies huidige werkzaamheden

Ik ben nu werkzaam als food-, interieur- en productfotograaf. Ook ben ik foodstyliste. Ik werk voor restaurants, online foodbedrijven maar ik werk ook voor magazines en fotografeer ‘Binnenkijkers’ en producten voor webshops en winkels.

Mijn kennis deel ik graag en ik geef diverse fotografieworkshop zoals Interieurfotografie, foodfotografie en één-op-één-coaching.

 

Het delen van mijn passie

Op Instagram deel ik mijn passie voor styling en fotografie. Ik neem mijn volgers graag mee door ze een kijkje achter de schermen te geven. Hoe maak je nu die ene dark moody foto? En hoe maak je gebruik van het licht?

Op Mylucie.com schrijf ik blogposts en ga ik iets dieper op bepaalde onderwerpen in. Bijvoorbeeld over hoe kun je gebruik maken van storytelling, hoe kun je backdrops (achtergronden) voor je foto maken? Ik deel heel veel, ik houd niks achter. Mensen neem ik mee en wat ik tegen kom deel ik. Ik ben ervan overtuigd dat je hiervoor dingen terugkrijgt.

Daarnaast ervaar ik veel plezier en maak ik mensen blij met mijn ‘tips and tricks’. Ik word een blij mens als ik een ochtend coaching heb gegeven aan iemand die weer met nieuwe energie en kennis naar huis gaat. En kan groeien in wat degene doet.


Lucie Beck breakfast setting


Drijfveren van Lucie

Alle kennis die ik nu opdoe, deel ik. Mensen komen hiervoor bij mij terug. Ook geloof ik in het samenwerken, samen fotos maken en het leren van elkaar. Daarom organiseer ik ook de meeting Gathering & Styling” waar je kunt oefenen met fotos maken en tegelijkertijd andere creatievelingen kunt meeten.

Als je vaak mooie fotos maakt voor je blog en Instagram is het fijn als je ervaringen kunt uitwisselen. Niks is gek! Als je geen ervaring hebt is dit ook niet erg. Het gaat om het creatief bezig zijn en er veel plezier uithalen. En nog mooier is het als je dit ook kunt gebruiken voor je eigen onderneming.

Ik wil mensen laten ervaren dat je versteld kunt staan van je eigen kunnen. Creativiteit is oneindig. Vaak weet je het zelf wel vanbinnen. Als je dan wat handvaten krijgt aangereikt dan ga je je er zekerder over voelen en durf je ook meer.

Wat Lucie belangrijk vindt om uit te stralen

Positiviteit, plezier, alles wat ik doe zo goed mogelijk doen.  Dus zelfs die foto in mijn stories moet kwaliteit uitstralen. Uiteraard is dit niet altijd haalbaar, maar mensen komen wel terug voor je mooie fotos. Daarnaast ben ik eerlijk en open.

 

Hoe Lucie zich hierin onderscheid van anderen

Ik denk doordat ik ook persoonlijk ben op Instagram, mijn onzekerheden ook eens laat zien en dat het menselijk blijft. Ik ben ook niet perfect en heb ook wel eens niet zon lekkere dag (of gewoon slaaptekort doordat kinderen te vroeg wakker zijn…!). Of soms heb je persoonlijke ervaringen die minder positief zijn. Als ik hierover schrijf krijg ik altijd veel feedback terug en het is fijn om in zon creatieve community te ondersteund te worden.


Lucie Beck brood fotografie


Waarom zouden mensen kennis moeten maken met jou?

Ik ben enthousiast en praat graag over mijn vak! Als je meer wilt leren over fotografie en styling (kan ook met je telefoon) en wilt oefenen hiermee dan krijg je veel basis aangereikt. Op mijn vraag wat voor Lucie Gezond Genoeg is, antwoord ze: ‘Een balans hebben in het verdelen van werk, zorgen voor je gezin en tijd nemen voor jezelf.’

 

Hoogtepunten en successen van Lucie

Ik vind het super tof om kookboeken te maken. Onlangs is het boek “Kook mee met Max” verschenen van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub. Het blijft zo tof om je werk te zien en een boek of interieur producties in tijdschriften.

 

Dromen en wensen van Lucie

Ik heb een onlineshop in vinyl fotoachtergronden (“backdrops”) die je goed kunt gebruiken bij foodfotografie en productfotografie (klik hier). Deze ben ik op dit moment aan het uitbreiden en het lijkt mij supertof om dit als groot onderdeel van mijn bedrijf te hebben. Ik zie alleen maar mooie texturen als ik in het buitenland ben.

 

 

 

Tot slot…

Luister naar je gevoel met styling en fotografie! Ieder heeft zijn eigen voorkeuren en smaak en dit mag er absoluut zijn.

 

 

Klik hier voor het volledige overzicht van ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg Gezond Genoeg dan op Instagram, Pinterest of Facebook.