Mamasuperdun, het verhaal

Mamasuperdun, het blogaccount van mama Lindsey. Lindsey neemt je in haar blogs mee in haar dagelijks leven. Daarnaast deelt ze ook haar recepten met haar volgers. De afgelopen jaren heeft Lindsey meerdere diëten gevolgd. Maar op een bepaald moment in haar leven ging de knop om: er moest iets veranderen! Het foodbloggen is hieruit voortgekomen en is naast een hobby ook een groot onderdeel van haar leven. Maak in deze blog kennis met Mamasuperdun en het verhaal achter haar Instagramnaam.

 

Kennismaking met Mamasuperdun

Hi allemaal! Ik ben Lindsey, foodblogger van Mamasuperdun. Ja ik ben mama (van Luca) en nee ik ben niet superdun, maar wel wat kilo’s afgevallen een paar jaar geleden!

Maar als ik dan helemaal niet echt superdun ben, waarom heet mijn blog dan Mamasuperdun? Toen ik aan het afvallen was, zei mijn vriend steeds tegen Luca “zeg maar: Mama is superdun”. Luca kon toen nog niet heel goed praten dus als ik mij aan het omkleden was of voor de spiegel stond zei hij “Mamasuperdun”. Heel schattig natuurlijk! Toen dacht ik, ja dit wordt mijn blognaam!

Op mijn account vind je niet alleen maar fijne recepten, maar je neemt ook een kijkje in het leven van Lindsey. In het dagelijks leven ben ik namelijk jurist, mama, “fitgirl”, vriendin en foodblogger. Multi-tasken van hier tot Tokio dus.

Mamasuperdun gezin 

Mamasuperdun, de start

Ik ben mijn hele leven een enorme jojo geweest. Ik volgde om de zoveel tijd weer een nieuw dieet. Van Sonja Bakker tot koolhydraatarme diëten, wie kent ze niet. Na mijn zwangerschap werd ik er niet echt fitter en slanker op. Ik deed eigenlijk helemaal niets aan mezelf. Ik at veel en sportte amper. Ineens was ik er helemaal klaar mee. Ik was gewoon echt niet gelukkig met mezelf. Er moest iets veranderen.

In januari 2016 ben ik begonnen met Personal Body Plan (PBP). De knop was om. Ik ging er helemaal voor. Ik viel in een half jaar 14 kilo af en voelde me een ander mens. Ik was sinds jaren weer blij met mezelf en zelfverzekerd. In die periode van PBP bedacht ik elke dag weer nieuwe gezonde en lekkere creaties. Deze ben ik gaan delen op social media. Ik kreeg hier heel leuke reacties op waardoor ik nog enthousiaster werd. Inmiddels is het foodbloggen een onderdeel geworden van mijn leven. Wat een mega leuke hobby!

 

Gezond hoeft niet moeilijk te zijn

Zoals ik al vertelde heb ik een druk leven. Maar toch probeer ik ook gezond te eten en te sporten. Ik wil met mijn account, en dan met name mijn recepten, laten zien dat gezond en lekker eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En het hoeft ook niet veel tijd te kosten! De ingrediënten haal je gewoon bij de Lidl of Appie. Als ik gezond eet en/of sport voel ik mijzelf ook veel fijner dan wanneer ik op de bank lig met een zak M&M’s. Dit probeer ik dan ook over te brengen op andere vrouwen/moeders. Omdat ik zeker weet dat anderen zich ook veel fijner voelen als ze gezond eten en bewegen!

 

Mamasuperdun ontbijt

 

Het delen van recepten

Op mijn Instagram deel ik voornamelijk mijn recepten. De recepten zijn gelinkt aan mijn website. Op Instagram show ik een foto en vertel ik wat het is, maar het gehele recept vind je op mijn website. Op mijn insta deel ik ook andere leuke plaatjes uit mijn dagelijkse leven. Denk aan foto’s gerelateerd aan sport, voeding, familie, feestjes, vriendinnen. Echt een kijkje in mijn leven!


Mamasuperdun onderscheiden van de rest

Er zijn tegenwoordig super veel foodbloggers, receptontwikkelaars, content creators, noem maar op. En natuurlijk vind ik het leuk om de mooiste foto’s online te zetten. Of ik mij echt onderscheid van anderen durf ik niet te zeggen, maar ik probeer wel echt mezelf te zijn. Ik hoop dat anderen dat ook zien en waarderen. Daarnaast heb ik best wel een specifieke doelgroep. 95% van mijn volgers op Instagram zijn vrouw. En ik denk dat veel volgers zich wel herkennen in mij: vrouw – druk – werk – moeder – afvallen – gezond eten – sporten – uit eten – naar feestjes gaan enz. Ik hoop dat dat aanspreekt en ik deze vrouwen dan ook kan inspireren! Waarom moeten mensen kennis met je maken? Haha wat een lastige vraag. Mensen moeten natuurlijk helemaal niets 😉 Maar ik hoop dat mijn account mensen aanspreekt en dat ik ze kan inspireren met lekker en gezond eten!

 

Mamasuperdun eten


Gezond Genoeg voor Mamasuperdun

Vroeger had ik echt nul balans in mijn voeding. Ik at of heel extreem weinig of juist extreem veel. Er was nooit een middenweg. Deze balans heb ik de afgelopen jaren eindelijk gevonden. Ik geniet nu juist veel meer wanneer ik iets ongezonds eet. Ik probeer de 80/20 regel aan te houden (80% gezonde voeding en 20% “minder gezond”). Gezond genoeg is voor mij dat ik over het algemeen gezond eet, maar ook regelmatig iets lekkers neem. Als ik mezelf dingen ga verbieden krijg ik er juist alleen maar extra veel zin in en móet ik het hebben. Als ik mezelf nu elke dag een klein stukje chocolade gun of een handje chocolade pepernoten ben ik veel blijer. En daarbij vind ik het ook belangrijk om te blijven bewegen. Ik train drie keer per week en dat is voor mij goed en genoeg.

 

Hoogtepunten

Ik heb met Mamasuperdun al best wat leuke dingen mogen doen. Ik word wel eens uitgenodigd voor blogevents, ik mag producten testen en heb al een paar super coole samenwerkingen gehad! Het meeste trots ben ik wel op mijn samenwerking met Body & Fit shop, zo’n grote partij die met mij willen samenwerken. Heel gaaf! Ook van Albert Heijn ontvang ik elke maand een leuk pakket met daarbij een challenge. Ik hoop in de toekomst nog meer leuke samenwerkingen aan te gaan.

 

Mamasuperdun ontbijtkoek

Dromen en wensen

Op insta volgen al meer dan 7.000 mensen mij. Zet eens zo’n groep mensen bij elkaar, wooow! Maar het zou natuurlijk heel leuk zijn om nog meer mensen te kunnen inspireren met mijn blog. Toch droom ik ook steeds vaker over “van hobby naar baan”. Hoe en wat weet ik nog niet, maar dat komt ooit wel. Voorlopig werk ik nog met plezier als jurist. Verder hoop ik de balans in mijn leven te behouden en nog heel veel in de keuken te staan!

Nieuwsgierig geworden naar de blogs en recepten van Mamasuperdun? Klik hier en je komt op de website! Mamasuperdun kan je volgen op Instagram. Wil je meer blogs lezen waarin ik kennis maak andere bloggers? Je vindt ze hier