Moniquevanloon, het verhaal

Moniquevanloon is hét Instagramaccount van (hoe kan het ook anders), Monique van Loon. Op haar Instagram deelt Monique met haar volgers foto’s van food, restaurants, fashion en haar dagelijks leven. Naast Instagram schrijft Monique ook columns voor Grazia en Het Parool. In deze blog maken we kennis met Monique en haar verhaal achter haar Instagramaccount! Lees snel verder, want ondanks dat Monique nog maar 30 jaar is, heeft ze al heel wat bereikt op het gebied van culinair schrijven. 

 

Ik ben Monique van Loon, 30 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Amsterdam. In het dagelijks leven ben ik online ondernemer, culinair schrijver en food fotograaf. Ik richtte in 2011 het online culinair magazine Culy.nl op en schreef een paar jaar later het boek ‘The culy way of life’. Daarnaast signaleer ik trends op het gebied van eten en drinken en schrijf ik voor verschillende titels, zoals Grazia en Het Parool. En ik ben natuurlijk dol op social media, voornamelijk Instagram en Twitter.

 

Culinaire content Moniquevanloon

Ik Instagram al 9 jaar en deel dagelijks met heel veel plezier wat ik eet, doe en mooi vind. Het is voornamelijk heel veel culinaire content, omdat dat mijn werk en mijn grootste hobby is, maar ik maak ook foto’s van mijn huis, favoriete (beauty)producten en af en toe ook van mezelf. En wat vind jij belangrijk om uit te stralen? Positiviteit, echtheid, netheid met af en toe een dirty randje, humor en het leven niet te serieus nemen.

Monique 2

Inspireren met toffe content

Het allerleukste vind ik om andere mensen blij te maken en te inspireren met toffe content. Dat deed ik jarenlang met mijn websites, maar nu ik freelance en geen dagelijkse site meer run, doe ik dat voornamelijk via social media. Dat kan in tekst zijn, maar vaker ook nog in foto’s. Op Twitter deel ik vooral veel nieuws, filmtrailers, toffe gadgets en andere nieuwigheden. Ik krijg vaak te horen dat mensen daar onwijs blij mee zijn omdat ze zo sneller op de hoogte zijn van dingen.

 

Mijn onderscheidingsvermogen

Ik denk (en hoop dat anderen dat ook zo zien) dat mijn content heel erg ‘echt’ is. Ik fake niets, ik eet het eten op dat ik op Instagram deel, ik laat ook mijn flaws en fouten zien. Toen ik ziek was (ik had baarmoederhalskanker), heb ik daar af en toe – niet té vaak – ook hele eerlijke posts aan gewijd. Dat is ook het leven. Maar ik vind het, voor mezelf en voor mijn volgers/lezers, ook fijn om daarna weer een lekker broodje bacon, een mooie lipstick of een fijne roze bank te laten zien.

Instagram Monique van Loon

Gezond Genoeg voor Monique

Zolang je dicht bij jezelf blijft, vind ik dat figuurlijk gezien een ‘gezond’ teken. Verder heb ik niet zo heel veel met de letterlijke gezondheidsrage. Waarom zouden mensen kennis met jou moeten maken? Pfoe, dat is aan hen om te bepalen! Als je van lekker eten houdt, kom een keertje kijken en hopelijk vind je het leuk :-).

 

Successen

De successen van Girlscene.nl en Culy.nl zijn de twee dingen die ik echt kan benoemen, omdat ik letterlijk in de vorm van bezoekersaantallen weet hoe goed die site liepen onder mijn hoede. Voor de rest vind ik het lastig om te zeggen: elke dag zo gelukkig mogelijk zijn en de mensen om je heen een beetje happy maken, vind ik het grootste succes, maar dat is wat lastiger te ‘meten’…

 

Toekomst voor Monique

Het klinkt heel corny, maar ik ben na het stoppen bij Culy.nl (in april 2018) een stuk minder gaan werken, maar veel gelukkiger geworden én meer tijd over weten te houden voor de mensen om me heen en mezelf. Ik hoop dat ik dat zo kan blijven doen. Een 40-urige (of misschien nog wel meer) werkweek zou niet het ultieme streven moeten zijn, althans niet voor mij (iedereen moet dit natuurlijk voor zichzelf bepalen). Meet je succes niet af aan het aantal mails in je inbox, of opdrachtgevers, of afgevinkte to-do’s. En tot slot: blijf elke dag lekker eten!

 

Nieuwsgierig geworden naar het Instagramaccount van Monique? Klik hier en neem een kijkje. Vind hier alle blogs over in de serie ‘Gezonde Kennismaking’.