Natalie Wool, het verhaal achter de naam

In deze blog maken we kennis met het verhaal achter de naam van ‘Natalie Wool’. Natalie heeft als missie om de wereld warmer, zachter en bewuster te maken. In deze blog vertelt zij hoe ze dit doet. Daarnaast maakt zij haar eigen prachtige producten van wol. Natalie geeft daarnaast veel om haar eigen Drentse Heideschapen. Deze worden één keer per jaar geschoren en van die wol maakt Natalie onder anderen schapenkleding en workshops. Lees snel verder om kennis te maken met Natalie van ‘Natalie Wool’.  

 

Kennismaking met Natalie

Hai, ik ben Natalie van Natalie Wool. Ik wil de wereld wat warmer, zachter en bewuster maken. Dit doe ik door workshops in vachtvilten te geven, hiermee wil ik de boodschap verspreiden dat we kunnen stoppen met schapen doden voor een mooie woonaccessoire. De schapenvachten die je in de woonwarenhuizen ziet, zijn dode schapen. Ook het leerlooien is een milieuverontreinigend proces, als ook de mensen die er moeten werken geen lang leven beschoren is. Ik heb Drentse Heideschapen die één keer per jaar geschoren worden, en van die geschoren wol maak ik schapenkleden en geef ik workshops in. Dit is slechts met water en groene zeep. Het kan dus anders!


Natalie


Boodschap aan de wereld

De wereld wil ik wat warmer, zachter en bewuster maken. Ik vind het ook bijzonder dat wol – een product met ontzettend positieve kwaliteiten, als warmte- en vochtregulerend, hypoallergeen, vuilafstotend, heilzaam, duurzaam en circulair- beschikbaar is. De schapen zijn kleine vezelfabriekjes, die zonder grote impact op milieu en samenleving wol produceren. Schapen worden geschoren en wol is beschikbaar, en regionaal uit mijn eigen ‘achtertuin’.

 

Het kantelpunt van goed doen

Omdat we in de wereld op een kantelpunt staan om goed te doen. Goed te doen voor anderen én voor het milieu. Aan alle kanten wordt aangetoond dat we niet op deze voet door kunnen gaan, dus ik wil laten zien dat het ook anders kan. Op Instagram deel ik foto’s over de workshops die ik geef in vachtvilten (en workshops in andere producten van wol). Verder foto’s van de producten die ik zelf maak van wol.


Natalie Wool vachtvilten


Liefde voor mijn schapen en het milieu

Ik vind het belangrijk om uit te stralen dat ik oprecht om mijn schapen en het milieu geef. Dat ik authentiek en inspirerend ben. Ik ben erg bezig met zingeving. Ook in het goed doen voor anderen. Dat we iets meer moeite voor elkaar en de samenleving mogen doen. Ik onderscheid mij hierin van anderen, doordat ik geduld heb en geïnteresseerd ben in mijn cursisten. Ik werk met lokale producten (wol) en heb geen transportvervuiling van buiten Europa. Verder gebruik ik geen ‘dieronvriendelijke’ wol vanuit Australië en Nieuw-Zeeland. In Europa hebben we ook genoeg mooie en zachte wol.

 

Gezond Genoeg voor ‘Natalie Wool’

Dat ik de natuur respecteer, ik ben me bewust van mijn voeding en ik probeer steeds duurzamer te consumeren. Consuminderen eigenlijk. Waarom zouden mensen met jou kennis moeten maken? Omdat ik ze kan laten zien dat het anders kan. Dat we van iets simpels als geschoren wol een prachtig duurzaam product kunnen maken.


Natalie Wool magazijn


Hoogtepunten van ‘Natalie Wool’

Dat ik in een artikel ben vernoemd, in de online Flow. Daarnaast dat ik ook nog in de Flow ga komen met mijn verhaal, in de rubriek Wat ben je aan het doen. Dat er 5 armbrei-workshops zijn uitverkocht bij DeDAKKAS. En dat ik een supermooie nieuwe website heb. Dat ik een paar (20) prachtige schapen heb, die gezond zijn en een mooi tehuis hebben. Sinds vorig jaar ben ik zelfstandig ondernemer en uit loondienst gegaan. Ik heb (samen met de buurman) mijn eigen atelier gebouwd.

 

Dromen, wensen en doelen voor ‘Natalie Wool’

Dat ik goed kan doen voor de maatschappij. Iets met eenzame ouderen en medewerkers van bedrijven koppelen voor een middag gezelligheid. Dat mijn bedrijf financieel succesvol is. Dat mensen bij mij willen komen vachtvilten en schapenkleden kopen omdat dit voor hen een toevoeging is in hun leven.


Natalie Wool vilten


Tot slot

Kom gezellig een keer vachtvilten, heerlijk zen uit je hoofd en met je handen. Doe ook eens iets goed voor een ander, en blijf oprecht naar en bij jezelf. Ik ben ook geïntrigeerd door de 5 second rule van Mel Robbins, super goede tool om meer uit jezelf te halen. Als je een ingeving hebt, je gaat twijfelen, tel dan af 5-4-3-2-1 en kom fysiek in actie! Je zult zien dat je nóg meer kunt bereiken dan je al hebt gedaan.

 

Meer lezen over ‘Natalie Wool’? Neem dan eens een kijkje op haar website of Instagram! Klik hier voor het volledige overzicht van ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg Gezond Genoeg dan op Instagram, Pinterest of Facebook.