Optima Vita, het verhaal

Optima Vita is het bedrijf van Marloes Korver-Waardijk. Sinds 2011 heeft Marloes haar eigen bedrijf. Marloes is diëtist en sportprofessional. Op social media wil zij meer mensen bereiken met haar visie over gezond leven. In deze blog maken we kennis met het verhaal achter de naam ‘Optima Vita’ en vertelt Marloes meer over het hoe en waarom. 

 

Kennismaking met Marloes en Optima Vita

Ik ben Marloes Korver-Waardijk, 33 jaar uit Groningen en getrouwd met mijn lieve man Sven. Ik ben diëtist en sportprofessional en heb sinds 2011 mijn eigen bedrijf, Optima Vita. Dat is de naam waaronder ik online bekend sta.

 

Het bereiken van mensen

Ik wilde meer mensen bereiken met mijn visie over gezond leven. In mijn praktijk begeleidde ik al een tijdje mensen op weg naar een gezondere leefstijl. Het leek me handig om hen een bron van informatie te bieden in de vorm van mijn blog. Daarnaast leek het me leuk een groter publiek te kunnen aanspreken door online te gaan.

 

Optima Vita Marloes

 

Drijfveren achter Optima Vita

Ik denk vooral een hele grote passie voor wat ik doe! Daarnaast merk ik dat veel mensen gezond leven als een straf zien. In de afgelopen jaren heb ik mezelf aangeleerd er juist ontzettend van te genieten. Ik wil mensen zo graag laten zien dat het juist ook heel leuk (en lekker!) kan zijn. Op Instagram deel ik eigenlijk van alles. Van recepten en workouts tot tips en trics over gezond leven. Maar ook heel veel van mijn eigen leefpatroon! Bijvoorbeeld wat ik eet op een dag, maar ook de rest van mijn leven. Zo plaatste ik laatst vlogs van onze huwelijksreis naar Florida.

 

Optima Vita op Instagram

Wat vind jij belangrijk om uit te stralen? Vooral positiviteit en enthousiasme! Daarnaast natuurlijk deskundigheid, maar daar ben ik niet heel bewust mee bezig. Hoe onderscheid jij je van anderen? Ik denk dat juist die positiviteit mij onderscheidend maakt in de voedingswereld. Ik zeg namelijk nooit wat je níet moet eten, maar focus op wat wél goede keuzes zijn. Daarnaast benadruk is dat het juist heerlijk is om af en toe te genieten van iets ongezonds en dat lui op de bank liggen ook heerlijk kan zijn!

 

Squat

 

Gezond Genoeg voor Optima Vita

Ik geloof dat dit voor iedereen iets anders kan betekenen. Wat voor mij gezond genoeg is, kan voor een ander te extreem zijn. Ik denk dat het ‘gezond genoeg’ is om een gezonde leefstijl te vinden die voor jou op lange termijn haalbaar is. Ik vind het een grote uitdaging om mensen met deze zoektocht te helpen.

 

Waarom kennismaken met jou?

Ik zou het super leuk vinden als mensen een keer een kijkje nemen op een van mijn kanalen! Naar mijn idee heb ik een super lieve en leuke groep volgers die elkaar ontzettend motiveert onder mijn posts en artikelen. Als je dus op zoek bent naar een dosis positiviteit en vrolijkheid, ben je altijd welkom!

 

Optima Vita opdrukken

 

Hoogtepunten

Het klinkt misschien heel cliché, maar de grootste ‘hoogtepunten’ vind ik de positieve reacties die ik van mijn volgers krijg. Het is ZO leuk om te horen als iemand steun heeft aan een berichtje, of er een glimlach van krijgt.

Daarnaast is het natuurlijk super gaaf om te mogen spreken op symposia, samen te werken met leuke andere bloggers/YouTubers en om het aantal volgers na bijna 6 jaar (zo lang plaats ik video’s en artikelen online) nog steeds te zien groeien.

 

Dromen en wensen

Vooral heel veel plezier hebben in wat ik doe en ook blijven genieten van kleine dingen. Ik merk dat ik soms heel veeleisend kan zijn aan mezelf, maar de laatste maanden ben ik ook ontzettend bezig met stilstaan bij wat ik al heb! Het blijft soms moeilijk voor me, maar het gaat steeds beter.

Mijn dromen gaan de laatste tijd vooral over het kopen van een huis, het ‘adopteren’ van een kat en het maken van mooie herinneringen.

 

Tot slot

Vooral dat je zó veel meer kunt dan je denkt, als je maar oprecht gemotiveerd bent! Maak kleine stapjes en eis niet teveel van jezelf, dan bereik je zo veel meer.

 

Een kijkje nemen op het Instagramaccount van Marloes? Klik dan hier. Kijk ook eens haar Facebook en/of haar website. Voor meer verhalen in de reeks ‘Gezonde Kennismaking’ klik dan hier