Simone’s kitchen, het verhaal achter de naam

Als ik wel van iemand fan ben op social media, dan is dat onder anderen van Simone van Simone’s Kitchen. Haar passie voor food en fotografie geeft mij veel inspiratie. Ik ben nieuwsgierig naar haar verhaal achter de naam van ‘Simone’s Kitchen’ en vraag haar of ze die met mij wil delen. En ja, dat wil ze! Ondanks haar vele activiteiten heeft ze de tijd genomen om meer te vertellen over het hoe, wat en waarom achter haar naam. Ben je ook nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en maak kennis met Simone!

 

Kennismaken met Simone

Mijn naam is Simone en mijn onlinenaam (zowel op insta als op mijn blog) is Simone’s Kitchen @simoneskitchen. Ik ben foodfotograaf in het dagelijks leven. Een jaar of 13 geleden ben ik voor mezelf begonnen. Best apart op je 44e (ja, ja tel maar uit hoe oud ik dan ben…) maar ik ben een laatbloeier geloof ik. Naast foodfotograaf doe ik inmiddels ook allerlei andere activiteiten. Ik run de foodfotografieschool @foodfotografieschool, geef workshops, ik ontwikkel recepten en blog natuurlijk ook.

 

Simone's kitchen watermeloen salade

Een zoektocht

Toen ik begon met fotograferen als beroep, had ik het idee dat ik nu ook een blog moest beginnen. In die tijd waren er weinig bloggers en aangezien mijn vorige baan bij een Engelstalig bedrijf was en ik alleen maar Engelse bloggers kende, begon ik in het Engels. De naam van mijn blog was ‘Junglefrog Cooking’. Want mijn bedrijf heette toen ‘Junglefrog Images’. Klonk best logisch toen. Haha… Ik had in eerste instantie geen idee waar ik over moest bloggen dus die eerste posts gingen over de bloeiende bomen, een baby shoot die ik had gedaan en dat soort oninteressante zaken. In die tijd  fotografeerde ook nog geen eten. Ik deed bruiloften, portret, product en alles wat los en vast zat. De rekening moest tenslotte betaald worden. Maar koken en eten vond ik wel al heel leuk, dus vandaar dat mijn blog al snel een foodblog werd. Zes jaar geleden besloot ik dat ik toch liever in het Nederlands wilde gaan bloggen en na een middagje brainstormen met vrienden (en een hoop aperol spritz) kwamen we op de “ludieke” naam Simone’s Kitchen. De Engelse site bestaat trouwens nog steeds en heet tegenwoordig https://insimoneskitchen.com.

 

Drijfveren achter ‘Simone’s kitchen’

Ik moest van de week voor een presentatie terugkijken naar mijn allereerste Instagrampost en dat was in 2011. In die tijd deelde ik foto’s van onze bejaarde kat vooral. Instagram was in die tijd wel echt anders ook denk ik. Gaandeweg is dat heel erg veranderd. Voor mij is het nu ook een gedeelte het delen van mijn werk. Ik vind vrij veel nieuwe klanten via Instagram. Maar ik vind het vooral ook erg leuk. Ik probeer elke ochtend een uurtje Instagram te doen (meestal vanuit bed met een bakkie koffie) en kijk dan de stories van iedereen die ik volg (nou ja, niet van iedereen maar wel van mijn vrienden). Het is ook een manier om op de hoogte te blijven van wat iedereen aan het doen is. Ik vind het ook heerlijk voor het opdoen van inspiratie, recepten zoeken of gewoon zomaar een beetje tijd verdoen.

 

Simone's kitchen ontbijt

Wat Simone deelt op Instagram

Ik deel over het algemeen foto’s van recepten op insta en natuurlijk de recepten op mijn site. Maar daar komt de laatste tijd ook meer dingen over gezondheid. Ook omdat ik inmiddels natuurvoedingsadviseur ben en trainer hormoonfactor. De invloed van voeding op je lichaam en geest vind ik mateloos interessant. Dus daar deel ik ook dingen over. Wil dat in de toekomst ook meer gaan doen. Op Instagram deel ik in mijn stories ook veel ‘achter-de-schermen’ kijkjes in mijn leven. Daarnaast ook reisverhalen en tips.

 

Wat vind jij belangrijk om uit te stralen?

Hmm, goeie vraag. Ik denk vooral plezier en passie in het leven en professionaliteit. Maar ook dat het makkelijk is om lekker en gezond te koken zonder al te veel toestanden.

 

Hoe onderscheid jij je hierin van anderen? 

Dit vind ik altijd een lastige vraag: ik weet niet of ik nou zo anders ben dan anderen. Ik zie zoveel moois langs komen op Instagram en online in het algemeen. Het is soms lastig om dan nog de toegevoegde waarde te zien van wat je zelf doet. Ik kan daar soms behoorlijk onzeker over zijn. Ik deelde dat laatst overigens ook op Instagram en kreeg ontzettend veel bijval van mensen die hetzelfde meemaken en ook die onzekerheid voelen. Je krijgt soms toch de neiging om te veel te vergelijken. Dat is voor mij trouwens ook wel Instagram. Je kunt soms dingen delen die wat persoonlijker zijn en dan veel reacties krijgen. Die support is er wel. Er wordt vaak gezegd dat social media juist asociaal is, maar ik zie dat toch anders.

 

Simone's Kitchen

Waarom met jou kennismaken?

Nou ik ben heel gezellig… :). Ik denk omdat ik de lekkerste recepten deel, de mooiste plaatjes maar ook gewoon echt ben. Ik geef veel tips over foodfotografie, deel tips om gezonder te leven, schrijf ook artikelen over gezondheid in het algemeen, En jeetje, ja omdat ik passie heb voor wat ik doe.

 

De hoogtepunten van ‘Simone’s kitchen’

Ik kijk te veel naar mijn statistieken dus het behalen van 10.000 volgers op Instagram vond ik wel een hoogtepuntje en ook meer dan 100.000 unieke bezoekers op mijn blog. Ik probeer eigenlijk om daar minder naar te kijken want ja, wat zegt het nou eigenlijk, maar soms is het lastig.

 

Simone's kitchen profiel

 

Dromen en wensen van ‘Simone’s kitchen’

Ik merk dat ik de laatste tijd veel meer nadenk over waar ik nou allemaal mee bezig ben en probeer me iets meer te focussen. In het verleden ben ik echt wel tig verschillende websites gestart en weer gestopt uit een soort drang om dingen weer anders te doen, maar uiteindelijk kwam ik dan altijd weer terug bij Simone’s kitchen. Dus ik probeer daar meer focus op te krijgen. Uiteindelijk zou ik wel een andere werkbalans willen hebben. Meer blog, minder echte fotografie opdrachten denk ik. Dat is termijn werk hoor want ik vind het nog steeds allemaal heel leuk maar zou soms wel iets minder druk willen zijn. Die wensen en doelen ben ik dus nog heel erg aan het onderzoeken op het moment.

 

Wil je meer ontdekken van Simone? Neem dan eens een kijkje op haar website of Instagram! Klik hier voor het volledige overzicht van ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg Gezond Genoeg dan op Instagram, Pinterest of Facebook.