Snackspert, het verhaal

Snackspert is het Instagramaccount van Eke die bij vrienden bekend staat als een groot snackliefhebber. En waarom zou je niets met deze liefde doen? Sinds 2014 is Eke gestart met, zoals hij het zelf noemt, snacks recenseren. Schrijven over snacks in een tijd waar andere juist berichten schrijven over gezonde voeding. In deze blog vertelt Eke meer over zijn gedachte achter de naam ‘Snackspert’ en maken we kennis met zijn verhaal.

 

Maak kennis met Eke

Hoi! Ik ben Eke en naast dat ik van voetbal en Netflix hou, hou ik ont-zet-tend veel van snacks. Ik zeg altijd dat de frikandel met de paplepel is ingegoten bij mij, maar dat verbaast me ook niet eens aangezien de frikandel mijn lievelingssnack allertijden is. Sinds 2014 beheer ik de Instagrampagina Snackspert waarmee ik nu ruim een jaar echt serieus beheer. Oftewel: ik moet vaker snacken. Geen probleem!

 

Snackspert ontstaan als een grap

Het is vooral als grap ontstaan: ik stond bij mijn vrienden al bekend als een groot snackliefhebber. Op een verjaardag vertelde een vriend vanuit het niets aan mij: weet je wat jij moet doen? Snacks recenseren. En zo geschiedde. Ik kwam erachter dat ik het heel leuk vond om over snacks te schrijven en gaandeweg werd ik er ook steeds creatiever in.

 

Snackspert pizza

 

Tegengeluid van Snackspert

Aan de hand van de reacties die ik dagelijks krijg op mijn posts merk ik dat mensen hier vooral behoefte aan hadden. We zaten toentertijd in de tijd van de Rens Kroes-mensen, foodies die naar mijn mening obsessief bezig waren met gezond eten. Ik vond dat we daarin te ver gingen en dat we heus niet moeten schamen als we met een kater op de bank zitten en gewoon 2 frikandellen willen eten.

 

Delen van deze recensies onderscheidt mij

Voornamelijk recensies van snacks, denk aan diepvriespizza’s tot aan spareribs van cafe De Klos in Amsterdam. Af en toe deel ik een foto van mezelf, ook om de recensies een gezicht te geven. Ik vind het belangrijk om uit te stralen dat het geen fuck (sorry) uitmaakt of je een keer niet gezond eet, zolang je maar zelf aanvoelt wat goed voor je is. Daarmee durf ik te zeggen dat ik vooralsnog de enige ben op dit gebied. En dat is aan de andere kant wel vreemd, eigenlijk.

 

Snackspert Instagram

 

Gezond genoeg voor Snackspert

Ik vind dat een uitstekende term. Gezond is al een ding, maar te gezond is ook weer het andere uiterst. Zolang je het maar genoeg doet, dan is het – uiteraard – genoeg. Waarom met Snackspert kennismaken? Omdat mensen niet alleen maar avocado op broodjes willen zien

 

Hoogtepunten en dromen

Voor mij is de drempel laag om iets een hoogtepunt te noemen: media-optredens, complimenten, mensen die lachen om mijn teksten, ga zo maar door.  Ik hoop ooit een tv-programma te maken over snacks en dan in het bijzonder over mensen achter de snackbar, burgertenten, ga zo maar door.

 

Tot slot..

Als de frikandelbroodjes bij de Albert Heijn in de bonus zijn en dus 1+1 gratis, dan moet je ze altijd kopen.

 

Een kijkje nemen op het Instagramaccount van Snackspert? Klik dan hier! Lees meer verhalen in de reeks ‘Gezonde Kennismaking’ door hier te klikken