Sofie Holtappels, het verhaal achter de naam

Sofie Holtappels volgt mij al een tijdje en ik zie van haar ook regelmatig natuurfoto’s voorbijkomen. Omdat ik niet alleen op zoek ben naar verhalen van bekendere en grotere accounts, vroeg ik of Sofie haar verhaal zou willen delen. In deze blog vertelt Sofie meer over zichzelf en wat zij zoal deelt met haar volgers. Interessant voor mij om een te ontdekken hoe een ander, zoals Sofie, gebruik maakt van Instagram, om te delen met anderen hoeveel zij van de natuur houd. Lees snel verder!

 

Kennismaken met Sofie

Mijn naam is Sofie Holtappels, ik ben 37 jaar en woon in België. Ik woon alleen, heb geen kinderen of huisdieren waar ik voor moet zorgen. Mijn hobby is dwarsfluit spelen. Ik repeteer om de twee weken op woensdagavond mee in de fanfare. Daarnaast werk ik als zorgkundige in een woonzorgcentrum en poets ik bij mensen thuis. Ik combineer twee jobs, wat soms zwaar kan zijn. Als persoon ben ik iemand die ook van de natuur houd. Dit kan je zien aan de foto’s op mijn Instagramaccount. Soms post ik wel eens een selfie omdat dat ook wel eens leuk is voor anderen om te weten wie er achter die natuurfoto’s zit.

 

Sofie natuur

 

De reden achter Instagram

Ik wist in het begin niet goed hoe Instagram werkte en ik dacht dat je gewoon gelijk op Facebook een foto kon plaatsen. Maar na een tijdje zag ik dat dit anders werkte. Zoals met hastags, meer likes halen,….. Het is uiteindelijk meer een competitespel vind ik. Maar goed, voor mij is mijn account gewoon een plaats waar ik mooie foto’s kan plaatsen zonder meer. Het is leuk als je veel likes krijgt. Maar voor mij zit hier echter geen doel achter. Ik heb hier niet echt drijfveren voor. Het delen van mooie foto’s en wanneer anderen deze liken of er een comment op geven, dat is fijn. Ik zorg er wel voor dat mijn foto’s mooi, scherp en goed genomen zijn. Ik deel graag natuurfoto’s of selfies. Of foto’s waar ik ben om iets te drinken of te eten. Vooral foto’s waar ik blij van wordt om deze te delen met anderen.

 

Wat Sofie belangrijk vind om uit te stralen

Dat je je goed voelt in je vel en in alles wat je doet. Dat kan je ook laten zien in foto’s die je deelt, zoals bij mij mijn selfies, de natuurfoto’s daar word ik rustig van… Ik volg heel veel mensen met kinderen en zij volgen mij, dus ik ben al helemaal met iets anders bezig als hen? En toch vind ik het leuk dat zij mijn foto’s liken en hier commentaar op geven.  Daaraan zie je dat we niet allemaal over kinderen iets moeten posten. Waarom kennismaken met jou? Ik post misschien mooie natuurfoto’s die ze graag willen zien passeren.

Sofie collage

Gezond Genoeg voor Sofie

Voor mij is het heel belangrijk toch om gezonde voeding te eten en gezond te leven. Zo voel je je goed in je vel en ben je gelukkig. Af en toe mag je eens genieten van ongezondere voeding, dat moet zeker kunnen.

 

De hoogtepunten en dromen van Sofie

Een hoogtepunt is dat ik op Instagram op bepaalde foto’s toch wel al veel likes heb gekregen wat zeer leuk is en ben daar wel blij om ook. En dat ik als alleenstaande al veel bereikt heb in mijn leven. Dromen en doelen is dat ik gewoon mezelf nog kan blijven op Instagram en gewoon nog mooie foto’s kan plaatsen. En dat ik gezond en gelukkig mag leven. Wat heel belangrijk is vind ik.

 

Tot slot

Doe wat je graag doe en als je dit wil delen om sociale media is altijd fijn voor je zelf en anderen. En blijf verder doen zoals je bezig bent.

 

Wil je een kijkje nemen op het account van Sofie? Klik dan hier om naar haar Instagram te gaan.  Klik hier  voor alle verhalen in de serie ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg ‘Gezond Genoeg’ dan op Facebook en Instagram! Wil je zelf ook meedoen aan de serie? Neem dan contact met mij op.