Watbaktmarjolein, het verhaal

Marjolein van Till is geen onbekende meer in Nederland. In 2017 stond zij in de finale van Heel Holland Bakt! Haar deelname aan dit programma heeft haar leven op zijn kop gezet en heeft er zelfs toegeleid dat zij haar eigen winkel heeft geopend. Bakken maakt Marjolein gelukkig. Op social media laat Marjolein zien wat zij doet en wat zij kan. In deze blog maken we kennis met Marjolein en haar verhaal achter haar social media! 

 

Kennismaken met Marjolein

Ik ben Marjolein van Till, in 2017 stond ik in de finale van Heel Holland Bakt en dat heeft mijn leven op zijn kop gezet! Het is altijd al een stiekeme droom geweest om ‘iets’ met bakken te gaan doen. In januari 2018 heb ik deze stap gezet en mijn baan op gezegd. Door mee te doen aan een tv-programma krijg je natuurlijk een geweldige kickstart, dus die kans heb ik gepakt!

 

Watbaktmarjolein HHB

 

Toch op Instagram

Ik was nooit zo van de social media, maar toen ik meegedaan had aan Heel Holland Bakt zei mijn zusje dat ik dan ook wel écht een Instagramaccount aan moest maken, en zo geschiedde. En waarom ik mijn baan opgezegd heb en heb besloten om iets met het bakken te gaan doen? Omdat het me echt gelukkig maakt!

 

Drijfveren van Watbaktmarjolein

Succes komt nooit uit de lucht vallen. Meedoen met een tv-programma is leuk, maar als je er echt iets van wil maken, moet je dat zelf doen. Het is dus belangrijk om zichtbaar te blijven en te laten zien wat ik allemaal doe en kan. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk om reacties te krijgen op wat je gemaakt hebt. Ik volg zelf een heleboel mensen die veel bakken en vind het ontzettend leuk om te zien wat zij allemaal maken.

 

Watbaktmarjolein winkel

 

Het delen van baksels en meer

Op Instagram deel ik vooral wat ik allemaal maak. Ook deel ik op het moment het proces van het opbouwen van een eigen winkel. De website is iets waar nog hard aan gewerkt wordt. Op de website komt straks informatie over mijn nieuwe winkel en mijn taarten. Ook wil ik recepten gaan delen. Hier was ik al een beetje mee begonnen, maar door alle drukte is het erbij ingeschoten.

 

Het uitstralen van kwaliteit

Met mijn baksels vind ik het belangrijk om kwaliteit uit te stralen: mooie net afgewerkte producten met niet al te veel felle kleuren en onnodige toevoegingen. Natuurlijk gebruik ik suiker, er is naar mijn mening ook niets mis met snoepen, als je het maar bewust en met mate doet. Niet alles hoeft mierzoet te zijn of stijf te staan van de suiker en kleurstoffen. Daarnaast vind ik het ook erg interessant om met natuurlijke suikers te experimenteren en zo af en toe af te wisselen tussen minder gezonde en wat gezondere baksels.

 

Onderscheidingsvermogen van Watbaktmarjolein

Ik onderscheid me in de verfijning van zowel de uitstraling van mijn taarten als de smaken. Alles wat ik maak leg ik mijn gevoel in, mijn idee van hoe het moet zijn. Dat doe ik niet alleen in de afwerking, maar ook in het product zelf. Ik gebruik ingrediënten van goede kwaliteit, waar mogelijk biologisch en verantwoord en gebruik geen kant-en-klare mixen.

 

Watbaktmarjolein winkel

 

Gezond Genoeg voor Marjolein

Gezond genoeg is voor mij genieten met mate. Er is niets mis met af en toe een koekje, een stuk taart of een toastje met kaas. Als het maar geen gewoonte wordt en je er oprecht van geniet. Daarnaast vind ik ook de kwaliteit van producten erg belangrijk. Als je gaat snoepen, neem dan iets wat ècht lekker is en niet iets wat fabrieksmatig vol gestopt is met ingrediënten die je niet eens zou herkennen.

 

Waarom kennismaken met Watbaktmarjolein?

Al mensen mij ontmoeten en vragen naar het bakken zeggen ze na een poosje vaak: je straalt helemaal! Als ik over bakken praat of hiermee bezig ben, doet dat iets met me, het is echt mijn passie. Niets is zo belangrijk als passie voor iets wat je doet, of dat nu bakken is of iets heel anders. Dat gevoel en die energie breng ik graag op mensen over!

 

Hoogtepunten

Het meedoen aan Heel Holland Bakt was voor mij een grote stap, ik dacht echt dat ik dat nooit zou kunnen, laat staan durven. Het feit dat ik de finale gehaald heb heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Het deed me inzien dat het belangrijk is dat je gelukkig bent en iets doet waar je je goed bij voelt. Dat alles bij elkaar gaf me het zetje om mijn baan op te zeggen en mijn hart te volgen.

 

Dromen

Het is altijd een droom van mij geweest om een eigen bakkerijtje of theetuin te hebben. Ik ben nu heel hard aan het werk om deze droom waar te maken. Mijn doel is om een succes te gaan maken van de Bakplaats, mijn eigen winkel. Het wordt een combinatie van een bakkerijtje (je kan dus ook zien hoe ik daar taarten maak), een winkeltje en koffiezaak. Mensen kunnen straks letterlijk in mijn ‘bakplaats’ een kopje koffie of theedrinken met een lekker stukje taart.

 

Tot slot

Wat ik aan iedereen mee zou willen geven: of het nu gaat over bakken of iets heel anders, het is belangrijk dat je je hart volgt, hoe cliché dat ook klinkt. Ik heb jarenlang mijn best gedaan om te passen in een plaatje waar ik voor mijn gevoel eigenlijk niet in paste. Het maakte me ongelukkig en onzeker. Natuurlijk is een goede baan en een goed inkomen belangrijk, maar het is niet het allerbelangrijkst. Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat ik mijn vaste baan opgezegd heb en voor mezelf ben gaan werken. Dat was spannend, en eerlijk is eerlijk, met het opstarten van een eigen winkel ben ik op het moment meer geld aan het investeren dan ik verdien en werk ik meer uren dan ik ooit gedaan heb. Maar het geeft zo veel meer energie!

 

Een kijkje nemen op het Instagramaccount van Marjolein? Klik dan hier. Voor meer verhalen in de reeks ‘Gezonde Kennismaking’ klik dan hier