WhatMarjetEats, het verhaal

WhatMarjetEats is een van de vele accounts op Instagram waar je inspiratie 
kunt opdoen als het gaat om (gezonde) recepten. 
Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal van Marjet en haar account! 
Marjet reageert enthousiast en in deze blog lees je haar verhaal, 
haar drijfveren, achter al haar foto’s en recepten. 
Lees snel verder en maak kennis met WhatMarjetEats.

 

Maak kennis met Marjet

Hoi! Mijn naam is Marjet Kappelle. Ik ben net 24 jaar en woon sinds enkele maanden in Amersfoort samen met mijn vriend. Hiervoor heb ik 4 jaar lang in Groningen gewoond en gestudeerd, maar oorspronkelijk kom ik uit Sneek. Ik zit in het allerlaatste half jaar van mijn studie HBO Communicatie & Marketing en ben momenteel druk bezig met mijn afstudeeropdracht. Verder houd ik van alles wat te maken heeft met (gezond) eten. Koken voor vrienden, nieuwe recepten uitproberen, naar foodfestivals, noem maar op!  

 

whatmarjeteats1  

Passie voor gezond eten en fotografie

Gezond eten heeft altijd al een grote rol in mijn leven gespeeld. Op 16-jarige leeftijd was ik voor het eerst af en toe een weekendje alleen thuis. De meeste tieners zouden dan lekker patat of pizza bestellen, maar ik ging dan recepten opzoeken en nieuwe dingen proberen. Iets minder dan één jaar geleden besloot ik om eindelijk eens wat te gaan doen met mijn spiegelreflexcamera die al een aantal jaar verstopt in een kastje zat. Ik ging mijn passie voor gezond eten en fotografie achterna en toverde mijn persoonlijke Instagram account om in WhatMarjetEats.

 

Gezond eten moeilijk? Nee hoor!

Ik ben van mening dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn. Ik deel daarom ook alleen maar gezonde recepten die makkelijk te maken zijn en die niet te veel verschillende ingrediënten bevatten die je daarna nooit meer gebruikt. Al gauw merkte ik dat ik het écht heel erg leuk vond om gezond eten als het ware te stylen en te fotograferen. Ik kreeg veel positieve reacties van bekenden, maar ook van onbekende mensen die mij gingen volgen. Dat vond ik zo tof! Op mijn Instagram deel ik gezonde en makkelijke recepten, maar ook foto’s van mijzelf. Ik vind het ook belangrijk dat mensen een gezicht zien en niet alleen maar onpersoonlijke foto’s van eten. Op mijn InstaStories deel ik ook veel uit mijn persoonlijke leven.  

 

whatmarjeteats2  

Uitstraling van WhatMarjetEats

Authenticiteit. Ik wil niet net doen alsof een recept makkelijk is, wanneer ik uren in de keuken heb gestaan. Er mislukt ook wel eens wat. Dat plaats ik dan gewoon op mijn InstaStories. Niemand is perfect en dat wil ik ook niet proberen uit te stralen. Ik wil dat mensen met mij kunnen levelen en ik met hen.

 

Onderscheidingsvermogen

Oei, dat vind ik lastig. Ik heb het idee dat er zoveel mensen zijn, die doen wat ik ook doe. Ik ben pescotariër (geen vlees, wel vis) en ik denk dat dat mij wel onderscheid van de rest. Voor de rest focus ik mij veel op de fotografie van de recepten. De foto’s die online komen te staan, moeten mooi zijn. Ik ben daarin een grote perfectionist.  

 

WhatMarjetEats en Gezond Genoeg

Zowel het Instagram account en de website van Gezond Genoeg zijn voor mij een inspiratie. Ik vind het tof dat je ondernemen en gezond eten combineert! Dat zie je niet vaak. Als jij geïnteresseerd bent in gezond eten, maar hier niet te veel tijd, geld en moeite in wilt steken, zijn mijn recepten wellicht iets voor jou.  

 

Hoogtepunten en dromen

Hoogtepunten: die moeten nog komen, denk ik. Ik krijg wel steeds meer leuke reacties en samenwerkingen (zoals dit!) en daar ben ik al zo intens blij mee. Momenteel ben ik bezig met een geheim projectje.. Dat ik wel wil verklappen aan jullie. Ik ben namelijk bezig met het bouwen van een website, zodat ik nog meer kan bloggen over alles wat te maken heeft met gezond eten en iedereen mijn recepten makkelijk kan terugvinden. Ik kan niet wachten totdat het klaar is!

Tot slot: gezond eten is belangrijk, maar af en toe mag je ook genieten van iets ongezonds. Ik eet ook echt wel eens pizza, patat of chips. Dus, enjoy!  

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Instagramaccount van Marjet? Klik hier en je komt dan gelijk op haar Instagram. Lees meer verhalen van andere Instagrammers op Gezond Genoeg.