Your Meal Planners, het verhaal

Your Meal Planners is ontstaan vanuit de grote passie voor gezond eten van verse producten van de zussen Rosa en Lucy. Lokaal en duurzaam produceren is hen beide met de paplepel ingegoten. Hoe voeding een belangrijke rol kan spelen om je fitter te voelen is voor zowel Rosa als Lucy een belangrijke ervaring die zij graag met anderen willen delen. Wekelijks maken zij met Your Meal Planners een menu om inspiratie op te doen om gezonde maaltijden te maken. Van ontbijt tot diner. Je leest meer in deze blog over Your Meal Planners en het verhaal achter de naam!

 

Gezond hoeft niet ingewikkeld te zijn

Wij ervaren dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Vanuit dit idee zijn wij Your Meal Planners gestart. Wij kregen vanuit onze omgeving vaak de vraag hoe het kwam dat wij zo makkelijk gezond eten. Hier zagen wij een markt in om de planning voor gezonde voeding in handen te nemen.

Wist je dat wij zijn opgegroeid op een kwekerij en onze vader groot voorstander is van lokaal en duurzaam produceren? Hij heeft inmiddels een biologische groentekwekerij. De liefde voor gezond en duurzaam is er dus letterlijk met de paplepel ingegoten.

 

YMP 1

 

De rol van voeding

In onze ‘early twenties’ liepen we beiden tegen wat gezondheidsproblemen aan. Wij hadden al snel het idee dat voeding een belangrijke rol kan spelen wanneer je je fit(ter) wilt gaan voelen. We hadden gelukkig van huis uit een goede basis meegekregen, maar als je op jezelf gaat wonen moet je dit natuurlijk ook zelf in de praktijk kunnen brengen ;). Doordat we onszelf zoveel energieker zijn gaan voelen door deze levensstijl, is de passie voor gezond eten steeds groter geworden en dit beweegt ons om te doen wat we doen.

 

Your Meal Planners

Your Meal Planners maakt wekelijks weekmenu’s van ontbijt tot diner als inspiratie om van ontbijt tot diner gezond(er) te eten. Bij onze menu’s vinden mensen een handige boodschappenlijst om zo direct aan de gang te kunnen met het doen van de weekboodschappen. Wij maken het dagelijkse leven net even makkelijker én leuker!

 

Gekke foto YMP


Your imperfections

Wij willen laten zien dat gezond eten niet draait om de perfecte recepten (en foto’s) of het perfecte lichaam, maar dat er juist ruimte kan zijn voor imperfecties. En dat je gezond kunt eten en je hiermee heel goed kunt voelen, op een makkelijke manier zonder een heel streng dieet te volgen. Voor ons is gezond genoeg de balans tussen gezonde voeding, ontspanning en inspanning en juist ook af en toe wel een ongezond(ere) keuze maken. Wij zijn groot voorstander van de inmiddels welbekende 80-20 regel!

 

Your Meal Planners als hulp

Door het maken en aanbieden van onze weekmenu’s, willen wij een stukje ‘plan stress’ wegnemen bij onze abonnees. Wij willen mensen inspireren om gezonde weekboodschappen te doen. Om ons heen zien wij dat het doen weekboodschappen voor mensen met een druk leven er wel eens bij in schiet. Dit zorgt ervoor dat je constant opnieuw keuzes moet maken in de supermarkt, dit zorgt er weer voor dat stress ontstaat. Wij willen dit graag voorkomen, omdat we merken dat we hier zelf zoveel baat bij hebben. Je kunt je dan focussen op de dingen die belangrijk zijn voor jou!

 

Foto bank met pompoenpasta

 

Hoogtepunten en dromen

Wij zijn nu een klein jaar bezig en vinden het ontzettend tof dat we wekelijks een blog schrijven voor Wendy Online. Daarnaast is onze website constant in ontwikkeling en brengen wij onze weekmenu’s vanaf nu als product op de markt. Spannend vinden wij, maar heel gaaf! Uiteindelijk hopen wij dat we de wekelijkse boodschappen kunnen verbinden aan persoonlijke wensen van klanten, supermarkten en foodbloggers. Wij denken dat deze driehoeksverhouding ontzettend sterk kan zijn. Hier hebben wij al heel mooie plannen voor en dromen erover om die in de toekomst zeker realiteit te maken!

 

Tot slot…

…Leef je mooiste leven en zorg ervoor dat je de dingen kunt doen die je energie, levenslust en vooral heel veel plezier geven. Wij proberen hier zoveel mogelijk onze persoonlijke dromen in te volgen.

 

Neem een kijkje op de website van Your Meal Planners door hier te klikken. Lees hier meer verhalen in de reeks ‘Gezonde Kennismaking’.