Zonderzooi, het verhaal achter de naam

Zonderzooi is de blog en het Instagramaccount van Dalí, waarmee zij mensen wil inspireren. Inspireren om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten uit pakjes, zakjes en kant-en-klare maaltijden en om duurzamer te leven. In deze blog vertelt Dalí meer over het verhaal achter de naam Zonderzooi, het hoe, wat en waarom. Lees snel verder om meer te weten te komen. 

 

Kennismaken met Zonderzooi

Ik ben Dalí, 25 jaar en woonachtig in Tilburg en ik ben de eigenaresse van de blog Zonderzooi. Ik ben gek op koken, reizen en yoga. Met Zonderzooi wil ik mensen inspireren om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten en duurzamer te leven.

 

Zonderzooi, het begin

Ik zocht een manier om mijn recepten ergens te kunnen bundelen en zo kwam ik op het oprichten van een blog. Niet veel later startte ik ook een Instagram account. In het begin deelde ik echt bijna alles wat ik at, ook gewoon saaie foto’s van rijstwafels met pindakaas haha. Tegenwoordig is het mijn werk en steek ik er iets meer tijd en energie in.

 

Lekker koken als drijfveer

Ik wil mensen laten zien dat je ook super lekker kan koken zonder pakjes, zakjes en kant-en-klare maaltijden. Mijn recepten zijn bovendien lekker simpel, zodat iedereen ze thuis kan maken. Dit deel ik graag met anderen omdat ik zelf veel lekkerder in mijn vel zit sinds ik zonder ‘zooi’ eet.

 

Wat deel jij op Instagram?

In het begin voornamelijk gezonde recepten, maar tegenwoordig richt ik me ook op andere dingen zoals duurzaamheid en lifestyle. Zo ben ik bezig geweest met een Zero Waste challenge en wil ik mensen laten inzien hoe slecht al het plastic is wat we dagelijks kopen. Ik wil mensen ook bewuster maken op hun impact op de aarde en hier wat meer over laten nadenken.

 

Uitstralen dat gezond eten lekker is

Ik wil uitstralen dat gezond eten lekker makkelijk is en niet te veel gedoe is. Daarnaast straal ik ook echt mezelf uit. Ik zou niet willen dat mensen een ander beeld van mij hebben dan puur wie ik ben. Vandaar dat ik ook vaak via Instagram stories veel dingen deel en ook op foto’s geen mega bewerkte beelden laat zien. Jezelf zijn is zo belangrijk in de social media wereld tegenwoordig, er zijn zo veel neppe mensen die een perfect beeld creeëren. Zo wil ik totaal niet overkomen.

 

Zonderzooi 2

 

Hoe onderscheid jij je hierin van anderen?

Ook door mijzelf te zijn. Ik denk dat ik mezelf in het begin vaak vergeleek met anderen en keek wat zij deden, wat ik dan kon verbeteren. Tegenwoordig luister ik veel meer naar mijn intuïtie en deel ik dingen die écht bij mij passen en helemaal 100% Zonderzooi zijn. Ik denk dat elke blogger gewoon lekker zichzelf moet zijn, in plaats van een perfect beeld te creëren. Waarom kennismaken met jou? Omdat ik iedereen inspireer om meer tijd te nemen om een lekkere maaltijd klaar te maken, om bewuster te leven en meer te luisteren naar jezelf.

 

Gezond Genoeg voor Zonderzooi

Voor mij is gezond genoeg een gezonde balans hebben. Je kan wel elke dag mega gezond eten, maar soms een lekkere pizza of een ijsje is ook niks verkeerd mee. Juist door een gezonde balans te creëren in je eetpatroon houd je het veel langer vol.

 

Hoogtepunten voor Zonderzooi

Ik heb in de afgelopen jaren drie e-books gemaakt, waar ik erg trots op ben. Momenteel ben ik weer bezig met de vierde en ook dat voelt al als een hoogtepunt. Daarnaast ben ik blij met alle samenwerkingen die ik heb met bedrijven die echt goed bij mij aansluiten. Verder vind ik het ook tof dat ik steeds meer mag reizen voor mijn werk, zoals laatst een yogareis naar Ibiza.

 

Dromen en wensen voor Zonderzooi

Ik zou mijn werk nog meer willen combineren met reizen. Geen vaste woonplek hebben maar bijvoorbeeld door Australië reizen en ondertussen een beetje werken. Zoiets lijkt me echt supertof!

 

Tot slot…

Doe vooral gewoon lekker je ding en kies iets wat echt goed bij jezelf past. Zo houd je het nog jaren vol, gaat het nooit vervelen en blijf je jezelf uitdagen om telkens weer nieuwe concepten te ontwikkelen.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje bij Dalí op Zonderzooi op Instagram of op haar website.  Klik hier  voor alle verhalen in de serie ‘Gezonde Kennismaking’. Niks missen? Volg ‘Gezond Genoeg’ dan op Facebook en Instagram! Wil je zelf ook meedoen aan de serie? Neem dan contact met mij op.