Beaufood, het verhaal achter de naam

Beaufood, een naam waar Bo onder anderen haar recepten deelt met liefhebbers van lekker en gezond eten. Maar wat is het verhaal achter de blognaam ‘Beaufood’? Ik benaderde Bo of ze openstond voor een Gezonde Kennismaking, zodat ik het verhaal achter haar (Instagram)naam kan ontdekken. Bo ging meteen aan de slag, want ze heeft het heel druk. Logisch ook, want Beaufood is uitgegroeid tot een fulltimebaan. Ontmoet de vrolijke en positieve foodblogster en haar verhaal achter de naam in deze blog! 

 

Beaufood.nl is voor mij geen onbekende website. Ik weet niet in hoeverre jullie al bekend zijn met Beaufood? Een tijdje geleden maakte ik een heerlijk recept voor de foodswipe naar het recept van Bo, namelijk de gevulde haverkoeken! Heb je het niet meer helder op je netvlies? Klik hier en je gaat direct naar mijn blog. Op Pinterest heb ik ook verschillende recepten van Beaufood op mijn borden gepind. Toch leuk om op zoek te gaan naar het verhaal achter de naam. Want wat beweegt Bo om een eigen account te maken, recepten te delen en dit op verschillende kanalen te delen? En wat wil ze hiermee uitstralen? Toen ik Bo vroeg waarom mensen kennis met haar zouden moeten maken, schreef ze:

“Met mij als persoon? Als je kennis met mij maakt voel je mijn enthousiasme en liefde voor koken. Real life is nog altijd beter dan via blog of social.”

 

Maak kennis met Bo en Beaufood

Ik ben Bo en mijn merknaam is Beaufood. In de keuken staan is iets wat ik van jongs af aan het allerliefste doe. Ik ben mijn blog begonnen als online kookboek zodat ik mijn recepten niet steeds meer hoefde uit te schrijven voor vrienden en familie. Eigenlijk was het een idee van een vriendin. Binnen een uur knalde ik een houtje-touwtje blogpost in elkaar en bedacht ik Beaufood, wat een knipoog is naar mijn naam en staat voor mooi (beau) eten (food). Dat dit uiteindelijk is uitgegroeid tot een fulltimebaan had ik nooit durven dromen!

 

 

Lekker en gezond, persoonlijk en toegankelijk

Mijn uitgangspunt is mijn liefde voor lekker en gezond eten delen met iedereen die daar behoefte aan heeft. Het succes van Beaufood zit hem in de persoonlijkheid van het merk en de toegankelijkheid van de recepten. Ze zijn makkelijk te maken, met voedzame ingrediënten en het belangrijkste is dat een gerecht smaakvol is. Wie op zoek is naar een voedzaam eetpatroon is bij mij aan het juiste adres. Ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes, gezonde dessert. Ook deel ik mijn leukste restauranttips.

 

Mijn drijfveren?

Bovenal om dat ik het leuk vind om te doen. Mijn dag is gemaakt als ik weer eens een lieve mail krijg met een bedankje voor mijn recepten. Of een persoonlijk bericht op social waarin mij wordt verteld dat mijn gerechten zo lekker zijn en dat iedereen er tijdens een etentje van genoten heeft. Dat is toch geweldig?

 

Wat je kunt vinden op Beaufood

Mijn recepten, restauranttips, reistips (met een culinaire focus) en altijd met een persoonlijke noot. Ik deel niet iedere scheet, maar ik merk wel dat mijn lezers het leuk vinden om te weten wie het meisje achter Beaufood is. Daarom deel ik zo nu en dan een kijkje achter de schermen op de blog (What’s Cooking) of een persoonlijk verhaal op Instagram.

 

Wat ik wil uitstralen

Positiviteit, vrolijkheid, professionaliteit en eerlijkheid. De recepten op mijn blog zijn met veel liefde en smaak gemaakt en mijn reviews of andere tips naar waarheid. Anders dan bij sommige andere blogs zal ik nooit iets publiceren waar ik niet 100% achtersta. Ik loop hierdoor soms wel redelijk wat inkomsten mis, maar so be it 🙂 Ik wil dat mijn lezers op mij kunnen vertrouwen en dat behaal je niet door grof gezegd bullshit te plaatsen.

 

Beaufood : Bo Schinkel

 

Mezelf onderscheiden

Er zijn ontzettend veel leuke en toffe foodblogs. Hierin onderscheid ik mij door mezelf te zijn. Klinkt heel stom, maar iedereen heeft een eigen manier van koken en daarin is iedereen uniek. Wat mij uniek maakt is mijn mix tussen lekker en voedzaam eten. Waar mijn moeder vroeger ayurvedisch kookte, zo gooide mijn vader alles bij elkaar in de pan wat… niet heel gezond was 😉 Gooi die twee bij elkaar en dan krijg je Beaufood! Lekker en smaakvol eten dat ook nog eens voedzaam voor je is.

 

Wat is Gezond Genoeg voor Beaufood?

Gezond Genoeg is voor mij balans! Ontzeg jezelf niets. Wil je chocola? Dan neem je een lekker stukje. Met de nadruk op stukje 😉 Kies voor een goede kwaliteit chocolade, puur en met zo min mogelijk suiker. Gezond genoeg is voor mij minimaal 300 gram groenten per dag. Ik eet daarnaast vrij weinig vlees omdat ik de herkomst belangrijk vind en eerlijk is eerlijk, goed vlees is gewoon duur(der). Voor mij is gezond genoeg, genoeg groenten, af en toe een goed stukje vlees of vis van goede komaf, zo min mogelijk frisdrank, maar veel water en af en toe een goed glas wijn. Maar bovenal een eetpatroon in balans en met veel aandacht voor pure ingrediënten.

 

Hoogtepunten en successen

Een hoop! Ik vind eten in een kneiter goed restaurant een hoogtepunt. Een persreis naar Curaçao, Toscane of Thailand waar ik heen mocht en ontzettend lieve en mooie mensen heb ontmoet. Het online succes van Beaufood. Een lieve mail met daarin een bedankje voor dat wat ik doe. Mee doen aan The Chef’s Line Nederland en tweede worden. Ik kan zo nog wel even doorgaan 😉 Ik ben een dankbaar persoon en ik ken veel hoogtepunten, klein of groot. En wat is je droom of wens Bo? Een eigen kookboek én tv-programma!

 

Een Beautifulle tip!

Een opmerking die ik vaak hoor is: ik heb geen tijd om gezond te eten. Daar kan ik inkomen. Een goede baan, kinderen, het huishouden, vriendinnen en oh ja: je wilt ook nog sexy zijn voor je lover. Genoeg balletjes om hoog te houden. Maar lieve mensen, iedereen heeft evenveel tijd. Het is aan jou hoe je die in deelt. Dat zeggende: gun jezelf en je lichaam een portie gezonde voeding. Je voelt je er beter door en je zult al die dingen die je moet doen energieker en efficiënter doen. Bovenal met veel plezier. Niemand functioneert goed met buikpijn :).

 

Ben je nieuwsgierig naar Beaufood.nl? Neem dan zeker een kijkje op haar website en klik hier. Beaufood is ook te volgen op Facebook, Instagram en Pinterest. Wil je nog meer verhalen lezen van deze serie? Klik dan hier en ontdek alle andere verhalen die tot nu toe te vinden zijn op mijn website. Lijkt het je leuk om aan mijn serie mee te werken? Neem dan zeker contact met mij op via het contactformulier op mijn webpagina ‘Contact’  en wie weet staat jouw verhaal binnenkort ook online!