Kristel’s Kitchen, het verhaal achter de naam!

In de wereld van sociale media zijn veel mensen tegenwoordig actief. Het liefst ontmoet ik al die mensen om te ontdekken wat het verhaal is achter hun digitale naam. Kristel Donker is een van de mensen die ik volg op Instagram. In tegenstelling tot de meeste van die ik volg, hebben Kristel en ik elkaar ontmoet tijdens een foodtour in Rotterdam die door twee foodies werd georganiseerd. Op die dag vertelde Kristel mij haar verhaal. Hoe zij een gastric bypass heeft ondergaan en hoe zij daardoor geleerd heeft anders om te gaan met eten. En dat voor iemand die zoveel liefde heeft voor eten en koken, maar ze is de uitdaging aan gegaan en ‘Kristel’s Kitchen’ was geboren. Je leest hier het inspirerende verhaal achter de Instagramnaam ‘Kristel’s Kitchen’.

 

De tijd is daar, ik zal mijzelf eens voorstellen! Ik ben Kristel Donker, 45 jaar en een ambitieus gek mens. Jarenlang heb ik voor veiligheid gekozen en heb ik voor heel toffe werkgevers mogen werken. Nog steeds. Maar nu kies ik voor een spannende uitdaging erbij, met de hoop en ambitie dat ik mijn werkleven in de food business fulltime mag doorbrengen. Ik ben storemanager bij Swatch in Rotterdam, ontzettend leuk en stoer bedrijf. Past precies bij mijn karakter en ik fiets nog iedere dag met liefde naar Rotterdam. Maar mijn passie voor eten is al een jaar of vijftien bij mij. Ik kook graag, veel, met liefde en het liefst voor de hele wereld. Dat is pure ontspanning.

 

Kristel's Kitchen wortels

 

Een operatie ondergaan

Twee jaar geleden heb ik een gastric bypass (moeten) ondergaan. En dat triggerde mij om nog verder te onderzoeken wat food voor mij betekend nu het door de operatie in een totaal ander daglicht is komen te staan. Ik kan je verzekeren, het is nog groter geworden en bijzonderder geworden. Niet alleen was mijn zoektocht naar lekker maar gezond eten vergroot maar ik kan nu ook door middel van bijvoorbeeld Instagram mensen die ook een GBP hebben inspireren om toch lekker te koken.

 

Kristel’s Kitchen, het ontstaan

Kristel’s Kitchen is dan ook ontstaan uit de gastric bypass. Mijn huidige manager zei: ‘Doe daar dan eens wat mee, probeer het!’ En zo geschiede. Voorzichtige plaatjes op Instagram tot grotere, betere, mooiere maar ook mislukte gerechten. Ik begon mij te ontwikkelen om voor familie en vrienden uitgebreid te koken, om verjaardagen en diners voor te bereiden en het allerleukste: huiskamerrestaurants te organiseren. Een compleet verrassingsmenu samen te stellen voor een gemixt gezelschap in mijn huiskamer of bij gasten thuis.

 

Kristel's Kitchen brood

 

Omkeer in mijn leven

Terugkomend op mijn GBP. Natuurlijk is dat een omkeer in je leven en leer je anders eten en anders met eten omgaan. Maar 70 kg lichter kan ik je vertellen. Ik eet en proef alles, maar met mate. Dit heeft totaal geen invloed op mijn gezonde keuken, de gasten krijgen geen dieetvoedsel voorgeschoteld maar eerlijke, rijke en mooie producten. Gewoon zoals het hoort. Voor mij blijft het super uitdagend om daarin te blijven zoeken en verzinnen.

 

Kristel’s Kitchens huisgemaakte lekkers

Een extraatje in Kristel’s Kitchen zijn mijn beroemde huisgemaakte granola’s, bananenbrood en granola repen! Ik was opzoek naar lekkere snacks die verantwoord waren voor mijn nieuwe maag maar niet over the top ‘healthy’ gedoe waren. Daar ben ik niet zo van. Hoe worden die dan zo beroemd? Door mijn huis lekker te laten ruiken als ze op bezoek kwamen, laten proeven en genieten! Sindsdien sta ik op bestelling te bakken en lijstjes af te werken. Het is niet goedkoop, maar nondeju wat is het een mooi product. Je ziet complete noten zitten, het is rijk aan eiwitten en je hebt het gevoel dat je wat gegeten hebt! Dat is mijn streven: mensen geven wat ze verdienen.

 

Kristel's Kitchen huiskamer

 

Creatief met tijd

Omdat ik een toffe fulltime job heb, is het soms goochelen met de tijd die ik heb. Maar het lukt nog steeds. Ik kan en mag nog steeds gasten, collega’s, familie en vrienden blij maken met mijn gerechten en producten. Hoe beter het gaat lopen, hoe minder fulltime ik voor mijn werkgever mag gaan werken. Het ideale scenario. Blijven knokken dus!

Inmiddels sta ik ingeschreven bij de kamer van koophandel, heb ik toffe visitekaartjes laten maken en heb ik een paar leuke stoere afspraken staan. Ik ben er een tikkeltje nerveus van, zo spannend vind ik het. Op naar de toekomst! Of we nu links- of rechtsom moeten, we komen er! Ik heb er zin in!

 

Ben je heel benieuwd naar de gerechten van Kristel’s Kitchen? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram door hier te klikken