Gezond Ondernemen: Creative Beauty

Je leest in deze blog het verhaal van de jonge onderneemster Caroline Heijboer-Roobol. Caroline runt al enkele jaren haar eigen kapsalon met visagie, genaamd Creative Beauty. In deze blog lees je meer over haar drijfveren en hoe zij ervoor zorgt dat ze kan blijven doen wat ze nu doet. 

 

Wie ben jij en hoe heet jouw bedrijf?

Mijn naam is Caroline Heijboer-Roobol. Ik ben 26 jaar, getrouwd met Jaap en wonend in Nieuwerkerk aan den IJssel. Mijn bedrijf heet Creative Beauty en is voornamelijk een kapsalon in combinatie met visagie.

 

Creative Beauty 2

 

Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Sinds mijn 16e ben ik werkzaam in de kappersbranche. Ik ben begonnen met een baan bij een grote, luxe kapsalon. Ik werkte toen vier dagen en ging een dag in de week naar school. Al snel had ik mijn diploma’s ‘Kapper’ en ‘Allround Kapper’ gehaald en ging ik fulltime werken. Naast mijn werk heb ik toen een privé opleiding tot ‘Make-up Artist’ gevolgd. Ook deze was na een halfjaar in the pocket. De werkzaamheden in de salon en het contact met klanten vond ik erg leuk. Maar de sfeer in de salon was niet altijd fijn. Ook kon ik daar niks met mijn Make-up Artist diploma, wat ik natuurlijk wel wilde. En zo is het idee van Creative Beauty langzaam ontstaan. Een kleinere kapsalon met luxe behandelingen, goede service en aandacht voor klant maar bovenal kwaliteit op zowel het gebied van de kappersbehandelingen als de visagie-werkzaamheden. Ik geloofde dat die formule zou gaan werken omdat ik zelf zag dat dat gemist werd in de grotere kapsalons. En nu naar ruim zes jaar mag ik wel zeggen dat het werkt. Sinds een tijdje heb ik ook een collega en werken we vaak en graag samen. En zo groeien we langzaam door! We vinden het gaaf om het mooie in mensen te accentueren op welke manier dan ook, met dus de aandacht, service en hoge kwaliteit.

 

Creative Beauty 3

 

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Creative Beauty?

Soms kun je als ondernemers meer voor elkaar betekenen dan je in eerste instantie denkt. Iedereen heeft andere krachten en contacten. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen en ideeën. We bieden allerlei verschillende behandelingen aan. De kappersbehandelingen zijn natuurlijk knippen, kleuren, styling en permanenten op hoog niveau, maar we zijn ook heel actief in de bruidsbranche. We bieden verschillende arrangementen aan voor het verzorgen van het bruidskapsel en/of de bruidsmake-up. Ook kun je bij ons terecht voor visagieworkshops in verschillende soorten en maten.  Maar ook zakelijke visagie en haarstyling behoort tot de mogelijkheden. Denk dan aan de verzorging van make-up en haarstyling voor zakelijke portretfoto’s. We zijn breed inzetbaar en we denken graag mee!

 

Creative Beauty 4

 

Hoe zorg jij ervoor dat jij en jouw onderneming Gezond Genoeg blijven zodat je kan doen wat je nu doet?

Ik probeer zelf ondanks de drukte van mijn bedrijf toch gezond te leven. Dat wil zeggen: ik probeer een goede balans te vinden en te houden tussen werk en privé. Als ik een aantal heel drukke weken heb gehad moet daar zeker een flinke rustigere week tegenover staan. Ik merk dat als dat in balans is, ik de druk(te) goed aan kan en goed in mijn vel zit. En dit heeft natuurlijk een wisselwerking in de energie die je dan weer in je bedrijf kunt stoppen. Ook doe ik mijn best om twee á drie keer in de week hard te lopen en gezond te eten. Mijn partner en ik zijn wat eten en vrije tijd betreft wel echte levensgenieters, maar dat mag naast hard werken ook zeker, zijn wij van mening. Als ik lekker in mijn vel zit dan gaat het met mijn bedrijf natuurlijk ook goed. Je voelt je energiek, die energie stop je in je bedrijf, dat merken klanten en daardoor zijn klanten tevreden. Dit is even kort gezegd natuurlijk, maar ik ben wel van mening dat dit voor een groot deel, echt zo werkt.

 

Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Over deze vraag moet ik even goed nadenken. En eigenlijk kom ik nu tot de conclusie dat echte, grote tegenslagen (nog) niet echt zijn voorgekomen. Maar “al doende leert men” geldt zeker als ondernemer. Ik ben in de loop der jaren zeker wijzer geworden in het maken van keuzes en zou bepaalde dingen zeker anders doen als dat ik in het begin deed. Dat zijn dus geen drastische dingen. Maar ik ben een type dat over zo goed als alles nadenkt en weinig aan het toeval overlaat als het om mijn bedrijf gaat. Maar dat vind ik ook het leuke van ondernemen. Dat je alles zelf mag bepalen en uit denken. Dat je zelf een hele eigen stijl neerzet en als dat dan ook nog eens zo uitpakt dat het aanslaat en in de smaak valt, dan is dat natuurlijk extra gaaf!

 

Creative Beauty 5

 

Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en ‘Creative Beauty’ Gezond Genoeg te blijven houden

In ons vak kun je altijd blijven leren. We volgen dan ook elk jaar meerdere cursussen en masterclasses om bij te blijven en nieuwe dingen te leren. Volgend jaar staan er alweer een aantal gepland met nieuwe technieken in bruidskapsels! Super leuk toch?! Je moet natuurlijk bij blijven, maar wij kiezen hier ook wel bewust voor om jezelf uit te blijven dagen op welk gebied dan ook, zo wordt het nooit saai! Daarnaast werkt mijn collega Marlous sinds een tijdje bij mij en we hebben zeker als doel om in de toekomst nog meer samen te kunnen doen en van elkaar te leren. Maar ook om elkaar te helpen, mochten er privé dingen gebeuren waardoor je niet de uren kunt maken die je nu maakt, dan heb je iemand achter de hand waardoor je bedrijf wel doordraait. En dat is een fijn gevoel!

 

Creative Beauty 6

 

Tot slot

Onze passie: Het kan altijd nog mooier, beter en perfecter. Uit liefde en passie voor het vak, blijven we leren en onszelf uitdagen. Op ons vakgebied gaat de ontwikkeling van nieuwe producten en de daarbij behorende technieken dan ook ontzettend snel. Dus we mogen niet achter blijven! De kriebels die je in je buik krijgt als een kapsel zo geworden is als van te voren besproken is met de klant is fantastisch. Vraag daarom gerust iets van ons wat in jouw ogen onmogelijk is, want dat is het toffe van ons vak! Dat heb je alleen als je passie hebt voor wat je doet. Het wordt ook nooit saai omdat iedere klant anders is en andere wensen heeft.

 

Benieuwd naar Creative Beauty? Neem dan zeker een kijkje op de website door hier te klikken. Je kunt hier o.a. de contactgegevens vinden van Caroline en kijken welke behandelingen zij aanbied.