Gezond Ondernemen: Taalknutsels

Taalknutsels is het bedrijf van Arianne Wennekes. Haar onderneming is vrij spontaan geboren, maar schrijven is haar passie. Nadat haar nieuwe baan niet doorging, sprong Arianne in het diepe en startte als freelance tekstschrijver. Inmiddels heeft Arianne haar eerste boek gepubliceerd, Zwarte Roze Wolk – Over liefde en loslaten. In deze blog maken we kennis met Arianne, haar onderneming, haar drijfveren en hoe zij ervoor zorgt dat ze kan blijven doen wat ze nu doet met Taalknutsels.


Waarom ben jij gestart met een eigen onderneming en wat zijn jouw drijfveren?

Mijn onderneming is vrij spontaan geboren in augustus 2018. Schrijven deed ik altijd al, maar deze schrijfsels publiceren heeft het laatste jaar een vlucht genomen. Ik deed op vrijwillige basis al veel schrijf- en redactiewerk voor diverse verenigingen en organisaties. Daarnaast hield ik in het afgelopen jaar een blog bij rondom de zwangerschap, de geboorte en het overlijden van ons dochtertje. Steeds meer mensen lieten zich raken door dit verhaal en door mijn schrijfstijl. Toen mijn nieuwe baan niet doorging, besloot ik in het diepe te springen en te starten als freelance tekstschrijver: Taalknutsels was geboren! Inmiddels heb ik op 2 november ook mijn boek gepubliceerd, Zwarte Roze Wolk – Over liefde en loslaten. Door mijn blog, het schrijven van mijn boek en alle vrijwilligersklussen besefte ik dat schrijven mijn echte passie is. Het leven is veel te kort om je passies niet na te jagen! Nu schrijf ik dus met veel plezier en passie voor anderen.

Voorkant Taalknutsels

Waarom zouden andere ondernemers en klanten kennis moeten maken met jou en Taalknutsels?

Iedere ondernemer is gebaat bij goede teksten. Als ondernemer moet je jezelf bezig kunnen houden met dat waar jij goed in bent, en daar kom ik om de hoek kijken. Folderteksten, websiteteksten, persberichten: je hebt het allemaal nodig om de wereld te laten weten dat jij er bent en dat jij goed bent in jouw vak. En als dat in jouw geval iets anders is dan schrijven, help ik je heel graag bij jouw teksten! Ik schrijf echter ook graag persoonlijke teksten, of het nu gaat om geboorte, bruiloft of uitvaart: er zijn momenten in het leven dat je jouw gevoel goed wilt verwoorden. Ook daar kan ik bij helpen.

Hoe zorg jij ervoor dat jij en Taalknutsels ‘Gezond Genoeg’ blijven zodat je kan doen wat je nu doet? 

Eén van de belangrijkste zaken die ik in het afgelopen jaar heb ontdekt is dat ik naar mijn onderbuikgevoel moet luisteren. Als ik ergens enthousiast over raak en niet kan wachten om de laptop aan te slingeren, dan klopt het. En soms moet ik concluderen dat ik weerstand voel, omdat iets echt niet bij me past. Om dit onderbuikgevoel te laten spreken, moet ik van tijd tot tijd letterlijk stil staan en evalueren: zit ik nog op de juiste route? Doe ik de dingen die ik leuk vind? Zo houd ik een flinke dosis energie over voor mijn werkzaamheden.

writing


Hoe heb jij geleerd van de tegenslagen en successen van het opzetten van een eigen onderneming?

Aangezien ik in de opstartfase zit, ben ik alles nog aan het ontdekken. Ik merk dat zaken veel tijd nodig hebben. Netwerken is in mijn geval geen aangeboren talent, dus op de juiste klanten afstappen om mezelf op de kaart te zetten vind ik lastig. Tegelijk zie ik dit als een uitgelezen kans om daar beter in te worden. Door mijn boek uit te geven in eigen beheer heb ik ontdekt dat ik veel meer kan dan ik dacht. Door nu bezig te zijn met mijn passie is het veel makkelijker om ergens mijn tanden in te zetten en de doelen te bereiken die ik voor ogen heb. Dat vind ik een positieve verrassing! En uiteindelijk is ondernemen vooral uitproberen, struikelen, vallen, opstaan en opnieuw je koers bepalen.


Wat zijn jouw (leer)doelen voor de toekomst op het gebied van ondernemen om jezelf en Taalknutsels ‘Gezond Genoeg’ te blijven houden?

Voldoende leerdoelen voor de komende jaren. Ik wil graag meer leren over de verschillende schrijftechnieken en schrijfstijlen, ik wil me verdiepen in de verhalende journalistiek, kortom: werk aan de winkel. En als het gaat om Gezond Genoeg blijven, zal ik vooral mijn best moeten doen om dicht bij mezelf te blijven.

Wil je meer weten over Taalknutsels? Kijk dan op de website door hier te klikken! Meer ondernemersverhalen lezen? Klik dan hier voor de andere verhalen van ondernemers.