‘De Heilige Boon’, een huiselijke ambiance.

Aan de Peperstraat 18 in Wijk bij Duurstede zit ‘De Heilige Boon’ gevestigd. Het roze bord buiten trok meteen mijn aandacht en ik keek door de raampjes naar binnen. Als het om koffiebars gaat (en dat zeg ik als echte theeleut die geen koffie lust) is dit wat mij betreft de hotspot van Wijk bij Duurstede waar je echt even op de koffie of thee moet gaan. Maak kennis met ‘De Heilige Boon’.

De ambiance van ‘De Heilige Boon’ is huiselijk. En dat is ook wat ze willen uitstralen, want de eigenaars wonen samen met hun kinderen in ‘De Heilige Boon’. Beneden is het koffie café met keuken en terras. Boven is hun woongedeelte. Maar uit niets krijg ik het gevoel dat ik zomaar in iemands huiskamer zit, ondanks de huiselijke, knusse en warme sfeer. Het lijkt mij meer lastig voor de eigenaars dat zij zo’n groot deel van hun privacy opgeven voor hun passie. Weer terug naar ‘De Heilige Boon’. Als je binnenkomt ruikt het naar koffie en versgebakken taart. Het terras buiten is gelegen aan een donkere tunnel, ook daar hebben ze een leuke woordgrap van gemaakt. Want als je aan het einde van die tunnel bent, dan is daar koffie! Als je op het terras zit, dan krijg je naar mijn idee het gevoel alsof je in het buitenland zit. Denk dan aan een bistro in Frankrijk of Italië.


‘De Heilige Boon’

De uitdrukking refereert naar de koffieboon. Ze noemen zich ook koffie café. Omdat zo’n koffie café nog niet in Wijk bij Duurstede gevestigd was, hebben zij zich daarin gespecialiseerd. Door het volgen van een cursus tot barista hebben ze zich weten te onderscheiden en krijg je onder anderen een goede kop koffie, espresso, cappuccino of latte. De afwerking vind ik geweldig: je krijgt een schuimlaag met daarin een hartje of een blaadje. Maar ook daarin blijven ze experimenteren en oefenen. De boon is heilig, je kan zien dat er met passie en kunde gewerkt wordt.

Je kan bij ‘De Heilige Boon’ naast warme dranken ook heerlijk ontbijten en lunchen. Als ontbijt serveren ze een versgebakken croissant of een French toast met granola, bosbessen en griekse yoghurt. Voor de lunch kan er gekozen worden uit een boterham meer heerlijk en divers beleg (vlees of vis) of een salade. De prijzen variëren van 8.25 euro tot en met 9.50 euro ongeveer. Ook hier maken ze gebruik van verse producten en biologisch brood.

‘Heavenly’

Zoals ik al schreef, ik ben geen koffiedrinker. Maar op de kaart stonden er ook heerlijke verse taarten en cakes. De meeste taarten en cakes worden ook door henzelf gebakken. Onderaan de kaart staat er met een knipoog geschreven ‘Alles is zelfgemaakt of door mensen die ’t beter kunnen.’ Hier moest ik wel om lachen, want heel vaak weet je niet of iets nu zelfgemaakt is of dat het ergens groot is ingekocht. Ik bestelde de ‘Yoghurt bosbessencake’. In deze cake was het hoofdingrediënt Griekse Yoghurt.

De cake was heerlijk van smaak. In de cake waren blauwe bessen verwerkt, die gaven een heerlijke frisse smaak. Als topping was er nog yoghurt met een crumble en verse blauwe bessen. Het was een feestje om deze cake te krijgen en om het op te eten. Ook de andere taarten die erop stonden leken mij heel erg lekker, keuzes… De verse muntthee die ik bij deze cake bestelde was heerlijk. Daar kan verder weinig mis mee gaan.

 

En dan… chocolademelk!

Twee vriendinnen bestelde de warme chocolademelk met slagroom. Toen zij die kregen, kreeg ik wel eventjes spijt van mijn verse muntthee. Wat zag deze er heerlijk en leuk opgemaakt uit. Op de slagroom zaten er kleine spekjes als topping. Het was op een echte ‘Rocking Road hot chocolate’. Zij vonden de chocolademelk heel goed smaken. En ik heb al met mijzelf afgesproken dat als ik nog eens in Wijk bij Duurstede ben, ik nog eens langsga bij ‘De Heilige Boon’ en de warme chocolademelk met slagroom bestel (en de kans is groot dat ik daar nog een keer kom!)! Vanwege tijdsgebrek kon ik deze niet alsnog bestellen, dus ik houd ‘m nog tegoed.

 

Een aanrader?

Ja, ‘De Heilige Boon’ is wat mij betreft een absolute aanrader. Als je in de buurt bent van Wijk bij Duurstede dan zou je er zeker een tussenstop moeten maken. De vestigingsstad zelf is al een bezienswaardigheid. Kan je bij ‘De Heilige Boon’ een heerlijke bak koffie met een gebak halen of lunchen. Het is namelijk ook nog betaalbaar bij ‘De Heilige Boon’. De geur van koffie en vers gebak maken je hongerig.


‘De Heilige Boon’ is gevestigd aan de Peperstraat 18 in Wijk bij Duurstede.
Kijk voor meer informatie op Facebook!