Yvonne van Vegalifestyle deelt haar hotspot!
Wat ontzettend leuk dat Yvonne, bekend onder haar blognaam Vegalifestyle.nl, een van haar favoriete hotspots wil delen in… Groningen! Groningen voelt vanaf Rotterdam echt als het einde van Nederland. Maar als ik lees wat De Herbivoor te bieden heeft, dan is Groningen zeker wel de moeite waard om een keer te bezoeken. Nee, De Herbivoor is niet een hotspot voor diegene die vegan  of veganistisch zijn. Maak kennis met deze hotspot en ook met Yvonne! 

De Herbivoor de hotspot van Groningen

Het mooie centrum van Groningen kent meerdere leuke, lekkere en gezellige hotspots. De Herbivoor is daar zeker één van. De Herbivoor een  100% vegan eetgelegenheid is waar uitsluitend gerechten worden bereid van biologische afkomst. Ook maken ze zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensgebonden groenten en fruit. Hierdoor is de menukaart iedere keer verschillend.

Gelukkig zijn er een aantal gerechten zoals de geweldige burger wel altijd. Ook zijn er altijd wraps, pannenkoeken, verse soep en de lekkerste huisgemaakt gebakjes.

Lunchen

Bij de Herbivoor kan je bijna dagelijks terecht voor een heerlijke verse lunch. Op maandag zijn ze gesloten. De Herbivoor is een klein, gezellig, sfeervol en knus restaurant. Of je nu vegan bent of niet, iedereen geniet hier met volle teugen van zijn of haar maaltijd.
de herbivoor 2

Diner

Dineren bij de Herbivoor kan jammer genoeg alleen maar op donderdag. Je kan voor het diner niet kiezen van de kaart, dat is voor mij geen probleem. In tegendeel zelfs, ik vind het wel lekker en leuk om verrast te worden. En het fijne is dat ik zeker weet dat er geen dierlijke producten gebruikt worden. Het is iedere donderdag een andere drie gangen menu. Wil jij niet verrast worden? Dan kan je op de facebookpagina zien wat er geserveerd gaat worden. Zelf heb ik daar nog nooit gekeken voor het menu, ik vind de verrassing veel leuker. Mocht er iets bij zitten wat je echt niet lekker vind, dan kan je dit van te voren aangeven en wordt er gewoon iets andere lekkers voor je bereid. Ja van te voren, want zodra je gaat zitten komt de bediening bij je aan tafel. Dan vertellen ze wat het menu van de dag is.  Wil jij hier aanschuiven voor een lekker diner? Reserveer dan zeker eventjes, om teleurstelling te voorkomen.

Kwaliteit en vriendelijkheid staan voorop

Wat ik zelf zo leuk vind aan de Herbivoor is dat je kan zien dat Karien (de eigenaresse) het met liefde en passie doet. Ze heeft plezier in haar werk en haar collega’s hebben dit ook en stralen dat ook uit. De bediening is dan ook erg vriendelijk en weten wat ze verkopen. Karien weet precies wat ze wat ze kookt en wat lekker bij elkaar past. Het is geen groot restaurant, binnen staan 5 of 6 tafels en met mooi weer buiten ook een stuk of 5 tafels. Zelf vind ik het een hele toegankelijke zaak. Overdag kan je er gewoon binnen lopen. Voor die lekkere mungbonenburger… En andere lekkere lunch gerechten.

Handig om te weten

De Herbivoor bevindt zich in het centrum van Groningen. Bijna tegenover de bioscoop ( Pathé). Ze  zijn gevestigd op het Zuiderdiep 59.  Op loop afstand van het Centraal stadion. Kijk voor meer informatie op de website door hier te klikken.

Nog meer leuke hotspotjes in Groningen?
Feelgood (is niet alleen vegan)
Palermo (ziet er niet heel mooi uit, het eten is heerlijk! Ook niet alleen vegan)
De kult (vooral voor diner, sfeervol en gezellig, veel vegan keus)
Dit is het favoriete hotspotje van Yvonne, van www.vegalifestyle.nl Op de website kan je nog veel meer lekkere vegan hotspotjes vinden.