De Patatbakkert in Rotterdam

Patatbakkert, de snackbar waar je als Rotterdammert een goed portie patat kan eten of kan genieten van een heerlijke snack met een (speciaal) biertje. De bittergarnituur bestaat niet enkel en alleen uit de klassieke bitterbal. Ook de zwammerbal en de bietenbal staan er op het menu. Dit maakt van de Patatbakkert geen doorsnee snackbar, want de eigenaars laten je graag ook wat verrassends proeven. Hoogste tijd om er eens langs te gaan en te proeven!

 

Patatbakkert menu

 

De Patatbakkert

De Patatbakkert is gevestigd aan Frits Ruysstraat 36A in Rotterdam. Voor mij een wat bekendere straat, want in hetzelfde rijtje zit ook Veggie gevestigd waar ik al eerder een blog over heb geschreven (lees hier). Op een zaterdagavond stap ik samen met mijn nichtje binnen bij de Patatbakkert. Het ruikt er naar patat en ik vrees voor de geur die ik meeneem wanneer ik weer met de metro naar huis hoop te gaan. Maar ach, als het lekker is dan vergeet ik die lucht wel weer. Helaas was het er ook zo donker, dat mooie en goede foto’s maken ook echt niet lukte. Sorry!

 

Verse patat

Je kan kiezen uit patat of zoete aardappel. Ik kies voor de zoete aardappel omdat mijn buik niet blij wordt van aardappels. Mijn nichtje kiest voor patat en zo hebben we een goede variatie. Ik kies gelijk voor de vegetarische topping, ben benieuwd hoe die smaakt. Ben hier niet ontevreden over. Mijn nichtje gaat voor de pindasaus en die smaakt ook goed.

 

Patatbakkert Zoete aardappel

 

Uitgebreid bittergarnituur

We krijgen ook een uitgebreid bittergarnituur. Met verschillende bitterballen, zoals de zwammerbal en de bietenbal. Ik houd hier wel van, mijn nichtje is hier geen fan van en schuift die al snel mijn kant op. Zij houdt meer van de klassieke bitterbal. De variant met geitenkaas is niet mijn ding, aangezien ik geen kaasfan ben. Maar die garnalen en kipnuggets, die zijn lekker! Binnen een mum van tijd werken we die samen naar binnen.

 

Patatbakkert patat

 

De Patatbakkert een aanrader?

Ja, als je eens een patatje op een leuke plek wil eten is het zeker een aanrader. Wanneer je daarna nog door gaat naar een feestje, moet je wel even wisselen van kleding aangezien je de patatgeur na je bezoek meeneemt naar huis. De patat is heerlijk en niet vet! Het vult goed, zelfs zo goed dat we niet eens trek meer hadden in een ijsje! Voor de vegetarische of de vegan foodies is er in deze patatzaak ook gedacht aan alternatieve snacks, dus dat is zeker een pre. Ikzelf bezoek niet gauw een patatzaak, maar vanwege de leuke uitstraling binnen zou ik hier sneller binnen zitten (of in de zomer buiten) dan bij een gewone patatzaak.

 

Neem eens een kijkje op de website van de Patatbakkert door hier te klikken of neem een kijkje op Instagram.