Eindhoven, de top 3 van Mariëlle!

Enige tijd geleden heb ik een aantal andere foodblfoggers gevraagd om hun favoriete hotspots in een door hen gekozen stad met mij en jullie als lezers van GezondGenoeg.nl te delen. Ikzelf kom veel in Rotterdam, maar Nederland is veel groter dan deze mooie stad alleen. Vandaag lezen jullie een gastartikel dat is geschreven door Mariëlle van The Green Guide. Mariëlle deelt haar top 3 food hotspots in… Eindhoven! 

 

Hoewel ik altijd al met gezondheid bezig was, heb ik me nu pas echt ontwikkeld op het gebied van gezond eten. In 2016 werd ik vegetariër (weliswaar voor de dieren) en in 2017 werd ik veganist. Inmiddels eet ik zo goed als plantaardig (met soms een stukje chocolade haha).

Waar ik vroeger zoveel mogelijk bespaarde op eten, is het nu echt iets waar ik van geniet. Oók van buiten de deur eten, maar ik kies wel graag voor de hotspots waar ik lekker én gezond kan eten. Ik zet mijn 3 favoriete food hotspots in Eindhoven voor je op een rij!

 

1. Happiness Café

Op nummer 1 staat voor mij toch wel Happiness Café. Het is denk ik oprecht één van de meest populaire healthy food hotspots in Eindhoven. Ze maken gebruik van lokale en zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Alles is vers en het eten voedt niet alleen je mind, maar ook je body.

Het café zelf ziet er super leuk uit, maar ook aan de gerechten wordt aandacht besteed. Van smoothie bowls tot banana pancakes en een bio falafel bowl tot en een plantpower sandwich: er is genoeg keus. Probeer zeker ook één van de gebakjes, want ook die worden vers gemaakt: jum!

 

Eindhoven Happiness

 

2. Onder de Leidingstraat

Iets minder druk bezocht is de hotspot ‘Onder de Leidingstraat’. Deze is gevestigd op Strijp-S, het meest hippe gedeelte van Eindhoven. Ook deze hotspot ziet er weer super tof uit, maar is in vergelijking met Happiness Café wat meer industrieel.

Of je nu een chai latte wilt of een vegan borrelplank: bij Onder de Leidingstraat zit je goed. Ze koken zonder kunstmatige toevoegingen en met zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Er is ook een bio supermarktje waar je lekker even kunt snuffelen tussen producten met een goed verhaal.

 

Eindhoven Onder de Leidingstraat

 

3. Bij Albrecht

De bovenstaande hotspots zijn al vegan friendly, maar als je op zoek bent naar een 100% vegan restaurant dan moet je zeker eens naar Bij Albrecht gaan. Dit is echt een culinair restaurant met enkel vegan gerechten, met een minimale footprint op de aarde.

Eigenaar Manfred heeft jarenlange ervaring als chefkok en maakt graag gerechten die ‘je smaakpupillen doen lachen’. Eigenaresse Bernadette is natuurvoedingsadviseuse, dus je kunt je voorstellen dat het met gezondheid wel goed zit als je hier gaat eten.

 

Eindhoven Bij Albrecht

 

Zoals je wel kunt zien, zijn er in Eindhoven genoeg toffe food hotspots waar je terecht kunt voor lekker én gezond eten. Of je nu flexitariër, vegetariër of veganist bent of misschien zelfs een glutenallergie hebt, bij alle hotspots kun je met een gerust hart genieten van good food.

 

Door: Mariëlle van The Green Guide. schrijft een blog vol inspiratie over natuurlijke beauty, fair fashion, minimalisme, veganisme, duurzaamheid en travel. Ook actief op Instagram (@thegreenguidenl)! Neem een kijkje op haar website of volg haar op Instagram!