Bij Jeroen Bakt geeft handen in de schoot geen brood!

‘Jeroen Bakt’ is een kleine bakkerij en gevestigd in Rotterdam Noord. In deze bakkerij bakken Jeroen en Petra onder anderen eigen broden. Ik ben benieuwd naar het verhaal van Jeroen en zoek hem op om daar meer over te horen. Wil je meer weten over ‘Jeroen Bakt’ en wat jij daar kunt kopen? Lees gauw verder, ik vertel je er meer over! 

Voor deze afspraak heb ik deze ochtend mijn wekker gezet. Jeroen heeft mij namelijk laten weten dat in de ochtend de winkel het meest vol ligt en er dan ook veel foto’s gemaakt kunnen worden. Ik heb afgesproken met Machtelt omdat wij beide dol zijn op brood. ‘Jeroen Bakt’ staat al even op mijn lijstje, maar nadat ik bij ‘Het lachende varken’ (lees mijn blog hier) geweest ben en zijn brood geproefd heb, ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden naar het deze bakkerij. Dus hup, op de fiets naar Rotterdam!

Jeroen broden

‘Jeroen Bakt’, de locatie

De bakkerij is gelegen in de Jacob Catsstraat 41a in Rotterdam. Deze buurt ken ik inmiddels al een beetje, het ligt namelijk dicht bij Koek&Pan. Als ik op de fiets arriveer, is Jeroen net bezig om zijn bakkerij te openen. Het ligt wat afgelegen van de andere winkels en zonder internet had ik niet zo snel geweten van het bestaan van Jeroens bakkerij!

Jeroen Bakt 2

Het is begonnen als hobby

Jeroen vertelt dat hij vanuit hobby is begonnen met het bakken van brood. ‘Hiervoor was ik werkzaam als ICT-er. Ikzelf eet niet heel veel brood en ben toen gaan bakken voor vrienden en collega’s. Ik heb toen een Facebookgroep aangemaakt.’ Binnen twee weken had Jeroen al ruim 200 volgers en liepen de bestellingen voor het bakken van brood binnen. ‘Op de zaterdagen ben ik begonnen dit rond te brengen. Dit werden er nog meer. Ik werkte daarnaast nog vijf dagen per week. We hebben er toen vier dagen van gemaakt en heb toen de vrijdag erbij genomen.’ Lachend vertelt Jeroen dat PostNL het vertikte om de grote zakken met meel op driehoog af te leveren. ‘We zochten een ruimte voor wat we deden te verplaatsen en toen kwam Havensteder met deze ruimte.’

Jeroen Bakt desem

Jeroen bakt

Het bakken is voor Jeroen trial and error, zoals hij het zelf noemt. ‘Gewoon uitproberen.’ De reden voor Jeroen om zelf brood te gaan bakken was omdat hij van het brood dat hij at vaak een opgezette buik kreeg. ‘Eigenlijk net als het meeste eten ben ik het zelf gaan maken.’ Zijn baan als ICT-er heeft Jeroen vaarwel gezegd. ‘Ik sta nu zo’n 60-70 uur per week hier. Het is gebeurd, eerst zelf het brood verkopen, toen hadden we het pand…’ De broden van worden met de hand gemaakt. Jeroen maakt naast desembrood ook tarwebroden, roggebroden, speltbroden en kamutbroden. Petra maakt ook met name in de weekenden zoetenijen die te koop zijn in de bakkerij!

Samenwerkingen

Naast de verkoop in zijn eigen winkel, zijn er ook restaurants die het deeg of de broden van Jeroen gebruiken. ‘Onze meel is biologisch maar dat is niet per see dat is gewoon omdat deze molen goede kwaliteit levert.’ Daarnaast werkt Jeroen samen met Stichting Natuurpolders waar het tarwemeel vandaan komt. Deze wordt ook geleverd aan Das Brot, waar binnenkort een blog over zal verschijnen!

Jeroen

Toekomstplannen?

Die heeft Jeroen naar eigen zeggen vooral op organisch gebied. Daar wil hij graag verder uitbreiden. Tot nu toe moet Jeroen ervoor zorgen dat hij niet teveel bakt en te veel meel heeft, want dan mag hij niet meer in zijn pand blijven. En dat zou zonde zijn, want hoe heerlijk is het als de geur van warme broden je in de ochtend tegemoetkomen?

Ben je benieuwd naar het assortiment van Jeroen? Neem dan een kijkje op zijn website door hier te klikken! Volg Jeroen ook op Instagram en blijf op de hoogte van de broden die hij bakt en fotografeert.