De wereld van matcha bij Round&Round!

Matcha, ja echt overal is matcha te vinden bij Round&Round aan de Hoogstraat 55A in Rotterdam. Samen met Miranda, blogster van healthhappyfood.com, ging ik bij hen op de ‘thee’ en werden wij meegenomen in de wereld van ‘matcha’. Je kunt het niet alleen drinken, maar ze maken er ook heerlijke en bijzondere cakes en taarten van. Wij mochten een kleine selectie proeven van hun aanbod en ik vertel je er graag meer over. 

 

Wat is matcha?

Ik moet je eerlijk zeggen, voordat ik bij Round&Round naar binnenging, had ik nog niet eerder een thee of gerecht op met matcha. Ik had geen idee wat ik ervan kon verwachten, maar als echte theeliefhebber (en vooral van groene thee) kon ik niet wachten om het een en ander te gaan proeven! Voor ik verder ga met de beschrijving van wat wij geproefd hebben, leg ik even kort uit wat matcha is en waarom het zo populair is.

Matcha is een Japanse groene thee dat is vermalen tot een poeder. De kleur van de poeder is ook echt een uitgesproken knalgroene kleur die je snel herkent in de cake’s, taarten en thee van Round&Round. Matcha schijnt goed voor je gezondheid te zijn vanwege de antioxidanten. De concentratie van matcha schijnt hoger te zijn dan die van groene thee en heeft daardoor ook meer gezondheidsvoordelen. Op internet kwam ik een verhouding tegen: een kop matchathee staat gelijk aan drie koppen groene thee. Doordat matcha een poeder is, kan het op verschillende wijze gebruikt worden bij bereidingen. Meer over verschillende soorten matcha kan je lezen in deze blog.

 

Round&Round Matcha Bar

 

Round&Round

Round&Round is een Japanse bakkerij, café en winkel. Het is klein en knus zaakje met aan de zijkant zitgelegenheid. In alle producten is matcha het hoofdingrediënt.
De producten worden vers gemaakt met natuurlijke producten. De voertaal is Engels bij Round&Round, dus als je er heen gaat is het handig je Engels wat bij te spijkeren.

Je kan bij Round&Round terecht voor:

  • Warme dranken zoals een matchiato, matcha latte of matcha choco, koffie en thee.
  • Koude dranken zoals een ice matcha latte, huisgemaakte limonade en ice tea.
  • Signature cake rolls in verschillende smaken, verschilt per keer in aanbod.
  • Andere cakes of (verjaardags)taarten.
  • Workshops.
  • Japanse pancakes en andere zoeternijen.
  • Cadeautjes en hebbedingetjes.

Er is gelegenheid om bij Round&Round rustig te zitten en te genieten van al het lekkers. Als je weinig tijd hebt, kan je ook je bestelling meenemen. Wij hadden de tijd en kozen ervoor om rustig de tijd te nemen en ons te laten verwennen. De kaart is veelzijdig en omdat alles voor ons beide nieuw was hebben we gevraagd om advies maar: ‘Suprise us!’.

 

Cold matcha drinks

Blomming tree with elderflower flavoured ice matcha latte topped with jasmine: van de twee is deze mijn favoriet. Ik proefde in deze drank duidelijk de matcha, maar door de combinatie met de latte was de smaak voor mij niet bitter. De smaak van jasmijn was voor mij geen uitgesproken smaak. De jasmijn was wel terug te zien in de topping. Deze koude drank was zacht van smaak. Door de matcha is het een drank die ik niet snel achter elkaar opdrink, maar waar ik elke keer een slokje van neem. Echt genieten dus! Bijzondere ervaring en zeker een aanbeveling.

Lavendel ice with lavender flavoured ice matcha topped with lavender seeds: bij deze ice tea proefde ik in het begin nog niet gelijk de smaak van de lavendel. Nadat deze een tijdje stond en kon intrekken, was de lavendel heel duidelijk te proeven. Ikzelf vond de lavendel heel overheersend en heftig. Zowel de lavendel als de matcha zijn heftige smaken en geuren, dus voor mij was dit too much. Er was een siroop bij geserveerd om het wat zoeter te maken, deze heb ik erbij gedaan en toen was het voor mij beter te drinken en ook veel zoeter van smaak.

 

Round&Round Matcha Cold Drinks

 

Lekkernijen met matcha

We mochten samen maar liefst drie huisgemaakte lekkernijen proeven. Allereerst kregen we de Signature cake roll with matcha and red beans. Een echte groene cake met een groene vulling. Op het eerste gezicht dacht ik: dat zijn een hoop smaak en kleurstoffen! Maar niets is minder waar. Door het na te vragen vertelde de eigenaresse dat al het lekkers bij Round&Round gemaakt wordt met matcha en dat deze cake daarom zo’n groene kleur heeft. Het bevat weinig suiker en is daarom juist heel healthy! De buitenste laag van de cake voelde wat compact aan, maar was wel zacht. De lichtgroene vulling was zacht van smaak. De rode bonen in het midden smaakte heel zoet. De cake zelf was heel luchtig. Ik vond het lekker, maar het was geen explosie aan smaak.

 

Pancakes

We ontvingen daarna de vers bereidde en warme Japanse pancake ‘Matcha heaven’. Deze pancake bestond uit drie lagen pancakes met daartussen twee lagen verse aardbeien en bananen. In het beslag van de pancakes was ook weer heel duidelijk de matcha te zien. De pancakes zelf vond ik niet heel uitgesproken van smaak, proefde niet heel duidelijk de matcha, maar dat hoefde voor mij niet. Ze waren wel dik en compact van structuur en heel smaakvol. Het verse fruit gaf voor mij echt smaak aan het geheel. Zeker in combinatie met slagroom. Als garnering was er nog saus van matcha, maar deze heb ik eigenlijk niet eens op! Deze pancakes zijn een echte aanrader om te proeven, zeker als je op een ‘veilige’ manier wil kennismaken met matcha!

 

Round&Round Matcha Pancake

 

Cake roll

Als laatste waagde wij ons aan de ‘Matcha Chiffon, red beans and strawberries’. Dit is ook een soort cake, maar dan een met een heel luchtig beslag en daardoor ook luchtig van structuur in vergelijking met de cake roll. Ik vond de cake ook heel smaakvol en de aardbeien in combinatie met de rode bonen zorgde bij mij voor een smaakexplosie in mijn mond: bitter en zoet! Een absolutie aanrader als je eens bij Round&Round wil langsgaan, dan moet je deze bestellen!

 

Round&Round Matcha Roll Cake

 

Een echte hotspot?

Ja, voor mij een absolute aanrader voor iedereen die eens iets anders wil dan een ‘standaard’ lunchroom in Rotterdam. Zeker als je voor gezond gaat en op zoek bent naar iets nieuws, dan ben je bij Round&Round aan het juiste adres. Je kan bij Round&Round echt even de tijd nemen om te genieten van je eten en drinken. Er heerst veel rust in hun zaak. Als klant ben je echt bij hen te gast en wordt alles met zorg en aandacht voor je klaargemaakt. De gemiddelde prijzen voor het eten en drinken liggen rond de 4 euro per consumptie. Voor de menukaart kan je op de website kijken van Round&Round Rotterdam. Ik ben heel benieuwd of jij deze hotspot gaat bezoeken!

 


Round&Round
Hoogstraat 55A
3011PG Rotterdam

Kijk voor meer informatie op hun website. Wil je meer hotspots ontdekken in Rotterdam of elders? Kijk dan bij mijn overzicht voor nog meer plekken door hier te klikken. Wil je meer informatie over matcha en thee? Lees dan mijn blog over Mr. & Mrs. Tea.