Ontdek Aziatisch streetfood bij Roes in Rotterdam

Aan de Schiedamse Vest 144 zit café en bar Roes. Hier wordt op Aziatische wijze gekookt. Voor een evenement was ik uitgenodigd bij café Roes en maakte ik gelijk kennis met Aziatisch streetfood. Lekker funky, omdat je hier gewoon uit het ‘vuistje’ mag eten. Ik vertel je graag meer over Roes.

Roes is gevestigd in een rij waar meerdere cafés en bars zijn gevestigd. Ze beschikken over een klein terras waar je in de zomer buiten kan zitten. Binnen bestaat het uit twee verdiepingen waarbij beneden de bar is en boven de keuken. Voor deze gelegenheid moest ik beneden mijn eten bestellen en kon ik het boven bij de keuken ophalen. Het zitgedeelte was leuk ingericht, maar niet alle stoelen leken mij even praktisch te zitten. De stijl van de inrichting deed mij niet gelijk aan Azië denken, het voelde voor mij wel gelijk als stads wat weer overeenkomt met hun streetfood. De open keuken boven vind ik zelf leuk, dan zie je ook echt wat er gebeurd. Maar het heeft niet altijd voordelen, dat lees je straks. Bij Roes kan je terecht voor Aziatisch streetfood. Ik was in ieder geval heel benieuwd hoe dit er nu uit zou zien.

Gezond Genoeg hamburger RoesAziatisch streetfood

De kaart deze avond was voor het evenement niet heel divers, maar dit was buiten Roes om. Ik kon kiezen en samen met mijn vriendin kozen we voor twee verschillende gerechten. Vanwege mijn mogelijke lactose-intolerantie vroeg ik om een aangepast gerecht, omdat er geen keuzemogelijkheid voor mij op het menu stond. Goede service van Roes, want ik kreeg iets speciaals, namelijk: kipsaté op de grill gebakken. Drie flinke spiesen met kip en rijkelijke satésaus en sesamzaadjes, koolsalade en uien kreeg ik in een streetfood bakje. Het vlees was heerlijk mals, maar soms twijfelde ik of het wel gaar was. Omdat het binnen zo donker was, kon ik dit niet helemaal goed zit. De volgende dag had ik geen last van mijn maag, dus ik ben ervan uit gegaan dat het allemaal goed was. De smaak was heerlijk.

Mijn vriendin koos een hamburger, en dit was geen kleine! We moesten er samen om lachen want ze wist niet hoe ze deze moest opeten. Ze kon ook kiezen voor een kipburger. Ook deze hamburger was rijkelijk belegd met koolsalade, uijtes, groene peper en dressing. De groene peper zou gegrild moeten zijn, maar zo zag het er niet uit en zo smaakte de pepers ook niet. Misschien niet gedaan vanwege de drukte?

Oke.. puntje van kritiek

Ik ben niet heel snel kritisch. Maar toen ik aan het wachten was op mijn gerechten, was de kok in de keuken heel druk bezig met bakken. Alleen zat zijn haar soms in de weg, voor zijn gezicht, en deze veegde hij telkens uit zijn gezicht boven het aanrecht! Dit vind ik echt not done, zeker niet als je met je neus boven je eigen gerecht staat en dus ziet hoe het bereid wordt. En volgens mij gaat hygiëne in de keuken boven alles. Je moet er niet aan denken dat… ik vul het niet verder in, dat kan je zelf bedenken. Misschien een tip voor Roes: zorg voor hoofdbedekking voor de koks zodat de haren niet in de weg zitten tijdens het koken.

Aanbeveling?

Als je van makkelijk eten houdt, een patatje met een burger zonder te veel poespas, dan is Roes een ideale plek om te eten. De menukaart is niet uitgebreid en het restaurant is ook niet echt geschikt voor kinderen. Ga je voor makkelijk en relaxed, dan ben je bij Roes op de goede plek. Je kan daarna nog prima de stad in of bij Roes blijven hangen voor afzakkertje. Roes ligt in het centrum van Rotterdam en biedt daarom genoeg gelegenheid om in de avond te gaan stappen.