Royal Christmas Fair 2019, een sfeerimpressie

Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout Den Haag vindt plaats in het historische centrum. Deze Christmas Fair is gestart op 12 december en duurt tot en met 23 december 2019. Het is alweer de zesde editie en is vrij toegankelijk voor iedereen. Op deze Fair is er een programma voor jong en oud. Ik was op 12 december aanwezig bij de officiële opening van deze Royal Christmas Fair. In deze blog een kleine sfeerimpressie. 

 

Van 12 december tot en met 23 december is de Royal Christmas Fair dagelijks geopend van 12.00 uur tot en met 21.00 uur. De Fair is sfeervol verlicht met duizenden led-lampjes en tonnen met vuur om je handen even te kunnen opwarmen. Verder vind je er 110 kersthuisjes met diverse artikelen en producten die je kan kopen. Natuurlijk ontbreken de glühwein, warme chocolademelk met slagroom en de oliebollenkraam niet. Er is livemuziek van o.a. kinderkoren en koren en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Je kan op de foto met de kerstman, het icoon van de Royal Christmas Fair. Wij kregen een privé concert van een a capella koor en hebben ook diverse lekkernijen geproefd die verkrijgbaar zijn op de Fair zoals oliebollen, appelbeignets, krentenbollen en (vegetarische) bitterballen. In het weekend is er de mogelijkheid om een kaartje te schrijven die gestuurd wordt naar eenzame ouderen met Kerst. Hierbij werken ze samen met het Ouderenfonds. Een heel mooi initiatief!


Royal Christmas Fair sfeer


Een warm ontvangst

Wij werden ontvangen door Haagse Schatten Marlies en Barbara om allereerst een rondje te lopen over de Royal Christmas Fair voordat we naar de officiële opening zouden gaan van 2019. Heerlijk om langs de verschillende kraampjes te struinen en dat gezellig in de winterse sferen. Wij werden naar een speciale tent gebracht waar in een besloten setting de opening plaatsvond met hapjes en drankjes.

 

Bereikbaarheid van de Royal Christmas Fair

Na een bezoek aan de Royal Christmas Fair kan je nog naar een lichtshow op het Mauritshuis of naar een tentoonstelling op het Binnenhof. Het Lange Voorhout ligt namelijk in het midden van het Binnenhof, de diverse ambassades, musea, diverse winkelgebieden en Paleis Noordeinde. De Royal Christmas Fair is goed te bereiken met de auto, het openbaar vervoer, op de fiets en lopend vanaf Den Haag Centraal Station.

 

Wil je meer informatie over de Royal Christmas Fair? Klik dan hier voor de website. Kijk op de website van de gemeente Den Haag wat er verder te doen is de komende periode en houdt GezondGenoeg.nl in de gaten voor de leukste uitstapjes in Den Haag!