Op de koffie bij Sherlock’s

Sherlock’s Place is the place to be voor de liefhebbers van lezen onder het genot van een heerlijke kop dampende koffie of thee. In het midden van het centrum van Rotterdam kan je bij Sherlock’s Place je even onttrekken van de stadse drukte en hectiek. Als ik samen met Miranda bij Sherlock’s Place naar binnen stap, komen we in een geheel andere ambiance terecht.  

 

Het zou zo de woonkamer van Sherlock Holmes kunnen zijn. De eigenaren Anouk en Euson hebben zich ook laten inspireren door de boeken en de films van Sherlock Holmes. ‘Je kan hier rustig wakker worden in de ochtend met een kop koffie en een krantje erbij. Of even bijkomen. Het is hier rustig. Een paar meter verderop is het druk. Klanten kunnen bij ons echt even onthaasten.’

 

Sherlock’s koffie

De belangrijkste producten bij Sherlock’s Place zijn koffie en verse thee. ‘We zijn begonnen met Sherlock’s Place omdat we een koffieconcept bij een espressobar mistte waar je niet zo gehaast je koffie hoeft te drinken.’ Euson legt uit dat er ook een duidelijk verschil is tussen de koffie die bij hen te verkrijgen is en elders in de stad. ‘Onze koffie vind ik heel fruitig en is toegankelijk om te drinken.’ Ze zijn met “Mocca d’Or” een samenwerking aangegaan en hebben ze de juiste blend gevonden. ‘Klanten komen speciaal voor onze koffie!’ Als je een fervent koffiedrinker bent dan raad ik je het zeker aan om eens op de koffie te gaan bij Sherlock’s!

Gezond Genoeg | Sherlock's Place tgee

Sherlock’s thee

Het blijft niet alleen bij koffie. ‘We hebben gekeken bij wat we nog meer misten. Thee en dan voornamelijk met verse producten.’ Euson en Anouk vinden het belangrijk om voor de prijs die de klant betaald ook echt kwaliteit te leveren. In hun zoektocht zijn ze terechtgekomen bij “Troost en Leut” in Oosterhout. Zij leveren verschillende verse theesoorten aan Sherlock’s Place. Als je een thee besteld, dan krijg je dus niet zomaar een kopje thee met een zakje vol gruis. Nee, je krijgt als klant verse theekruiden! En hoe leuk is het dat je de thee ook los kan kopen bij Sherlock’s Place? Kan je thuis nog verder genieten…

 

Verkoelend drankje

Het is vandaag warm buiten en wij lusten wel een verkoelend drankje. Een echte aanrader is de huisgemaakte en verse ice tea. Miranda kiest de perzik-citroen met verse munt en ik krijg de citroen-sinaasappel met een spannend blauw kleurtje. Ik vind het een heerlijke smaak, alleen vraag ik mij toch af waar de blauwe kleur vandaan komt? Wat ik zelf ook prettig zou vinden is als ik zou weten uit welke smaken ice tea ik kan kiezen. Deze staan niet op de kaart vermeld.

Gezond Genoeg | Sherlock's Place Ice Tea

Sherlock’s kaart

Ontbijt, lunch en gebak staan ook op de kaart bij Sherlock’s Place. ‘Simpel ontbijt en lunch. Dit omdat wij vinden dat we het wel moeten aanbieden omdat het lekker is bij de thee of koffie. Het is niks moeilijks maar wel kwalitatief goed. Het ontbijt en de lunch maken we zelf’, vertelt Euson. Wil je weten wat zij op hun kaart hebben staan? Klik dan hier.

 

Vegan en lactose-vrij

Het tijdstip is niet geschikt voor een ontbijt of lunch, maar wel voor gebak. Euson maakt voor ons beide een kleine proeverij van de taarten die Sherlock’s aanbieden. Met mijn lactose-intolerantie krijg ik een vegan Key Lime en een vegan Snicker te proeven. Deze worden gemaakt door “Lenthelicious”. En op aanraden van Euson proef ik ook de Victoria Sponge ‘Want die vind ik persoonlijk echt heel lekker!’ Ja Euson, die is echt heel lekker!

 

Het gebak

De Key Lime smaakt fris maar de cake vind ik wat droog. Ik mis wel wat smaak van de citroen. De Snicker is compact van structuur maar smaakt wel als een Snicker. Het proeft wel wat zout, maar niet overheersend. De Victoria Sponge heeft een zachte cake dat lijkt op een eierkoek maar is heel smaakvol. Heeft een laag van custard met jam en is daardoor zoet en fris. Echt een aanrader! De Red Velvet is door de warmte zacht geworden. De bovenste laag geeft de meeste smaak. De Chocoladetaart is ook een absolute topper! Een heerlijke zachte en luchtige cake met een lekkere chocoladesmaak zonder dat ik deze te overheersend vind.

Gezond Genoeg | Sherlock's Place gebak

Boeken

Weet je wat ook zo leuk is? Als je iets besteld dan kan je voor 2 euro een boek aanschaffen. Let wel op, want ze verkopen er hoofdzakelijk Engelstalige literatuur. Met name internationale studenten komen hier geregeld langs om boeken te kopen. ‘Het gebeurd regelmatig dat mensen hier komen om te lezen. Zelf zijn wij ook fan van lezen!’

 

Sherlock’s ambities

‘Wij zitten hier nu zo’n 3 jaar. We zijn tevreden over hoe we het doen en hoe het nu gaat. Van klanten horen we nog wel vaak dat zij ons nog niet kennen. Aan de ene kant vinden we dit wel fijn omdat het hierdoor geen gekkenhuis is hier. Dit zorgt voor een gemoedelijke en rustige sfeer. Hiervoor hebben we beide onder anderen gewerkt bij de Bijenkorf. We woonden zelf ook in Rotterdam maar zijn inmiddels ook verhuisd naar buiten de stad.’ De klanten van Anouk en Euson zijn tussen de 16 en 80 jaar. Door mond-op-mond-reclame weten mensen hen te vinden.


Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze pittoreske en huiselijke hotspot in het centrum van Rotterdam waar je de beste koffie kan drinken? Je vindt Sherlock’s Place op Grotekerkplein 103 in Rotterdam. Kijk voor meer informatie over Sherlock’s Place en de openingstijden op hun website