Arzu, de Rotterdamse Foodbar

Het is voor mij de eerste keer dat ik kennismaak met ‘Arzu’ in Rotterdam. ‘Arzu’ staat vooral bekend om de handgemaakte foodbars en vegan truffels. Bij ‘Arzu’ kan je ook terecht voor een ontbijt, lunch of een warme drank met een zoetigheid erbij. Wanneer ik de winkel binnenkom worden er nieuwe vegan truffels met de hand gedraaid door een van de medewerksters. De vitrine is gevuld met allerlei foodbars. Ik ben dol op chocolade en ben heel benieuwd hoe ze smaken!

 

Ik heb voor deze blog samen met Miranda afgesproken. We krijgen een diversiteit aan gerechten die wij mogen proeven. Wat heerlijk! Als drinken bestel ik een smoothie: ‘Dragon’. Voor de foto heeft deze smoothie sowieso een mooie kleur, namelijk roze! Miranda kiest voor de ‘Acai’. Mijn smoothie smaakt heerlijk zoet. Ik proef dat het vers gemaakt is. Ik krijg ook een behoorlijk groot glas en de smoothie zorgt bij mij al voor een kleine bodem.

Gezond Genoeg | Arzu Rotterdam Smoothie

Healthy

Als eerste krijgen we de ‘Healthyplank’ met een broodje avocado en een versgebakken ei met basilicum. Het broodje is besmeerd met een roomkaas en smaakt zacht Het brood vind ik heerlijk. De korst is lekker knapperig en ik vind de dikte van de snee ook heerlijk.

‘Arzu’ bowls

Je kan bij ‘Arzu’ ook verschillende bowls bestellen. Wij mogen twee bowls proeven. De ‘Avocadobowl’ bestaat uit diverse sla, spinazie, avocado, komkommer, wortels en humussaus. De humussaus is een pittige saus doordat deze gemaakt is met japaleno pepers en gedroogde tomaat. Maar in combinatie met sla en komkommer maakt het voor mij minder pittig. Ikzelf zou een zuurtje in de salade wel lekker erbij vinden, zoals een augurk bijvoorbeeld.

De ‘Greenbowl’ is een spinazie smoothie met fruit en nootjes. De kleur van de smoothie is groen door de spinazie. Alleen de smaak van de smoothie is geen overduidelijke spinaziesmaak maar meer een fruitsmaak. Ikzelf proefde meer een banaanachtige smaak. De smoothie is romig van smaak. Lekker met het verse fruit en de nootjes als topping!

Gezond Genoeg | Arzu Rotterdam Foodbars
‘Arzu’ Foodbars

De foodbars zijn wel een van de producten waar ‘Arzu’ om bekend staat. Wij krijgen een mooie en volle plank met daarop verschillende smaken, waaronder de karamel met zeezout, witte chocolade met noten en de chebakia. Heerlijke zoete lekkernijen. Wel een kleine kanttekening: ondanks dat de producten gemaakt worden met pure chocolade, zijn het wel kleine caloriebommetjes. De foodbars zijn heerlijk als guilty pleasure moment of om cadeau te geven. Je kan ze ook los kopen.


Diversiteit

Ik ben verrast door de diversiteit op de menukaart van ‘Arzu’. Ze bieden er gezonde ontbijt- en lunchgerechten aan, maar je kan hier ook terecht voor huisgemaakte en zoete lekkernijen. Ook worden er steeds nieuwe smaken bedacht voor de foodbars. Bij ‘Arzu’ hebben ze ook ruime keuze voor mensen die vegan eten. En kan je niet kiezen? Dan is ook daar door ‘Arzu’ over nagedacht en kan je iets bestellen zodat je verschillende kleine gerechten kan proeven.

Gezond Genoeg | Arzu Rotterdam
Ambiance

Ik merkte toen ik binnenstapte al gelijk dat de stijl van ‘Arzu’ mij erg aanspreekt. Ik vind het heel sfeervol ingericht. Bij binnenkomst zie je gelijk de toonbank met de foodbars. Boven is er nog een zitgedeelte met achterin een grote zittafel. Aan deze tafel kan je heerlijk werken met een laptop of samen met een groep vrienden ontbijten of lunchen. Het is kleinschalig, maar dat geeft mij een huiselijk gevoel. Ik houd ervan en vind het zeker een hotspot die je op je lijstje moet zetten als je in Rotterdam bent. Het is in de buurt van Zwaanshals, kan je ook gelijk langs Koek & Pan. Hier heb ik al eerder een blog over geschreven, die kan je hier lezen. En woon je in Rotterdam? Dan moet je zeker een keer langsgaan! Ben heel benieuwd hoe jij het hebt ervaren.

Gezond Genoeg | Arzu Rotterdam

Wil je meer informatie over ‘Arzu’ en over het aanbod? Kijk dan op hun website door hier te klikken.