Hotspot voor food lovers: ‘Bij Mij’ in Zeist

Dat ‘Bij Mij’ gerund wordt door echte food lovers is terug te zien op menukaart. Van dinsdag tot en met zondag kan je er onder anderen terecht voor een versbereid ontbijt, lunch of high tea. Naar eigen zeggen is de beste kop koffie ook bij ‘Bij Mij’ te verkrijgen. In de keuken wordt er gewerkt met verse producten. En elk gerecht wordt met veel liefde bereid.

Als ik binnenkom valt de warme en knusse sfeer binnen mij meteen op. Chef-kok en mede-eigenaar Dennis is druk bezig in de keuken. Speciaal voor vandaag is een van zijn vaste personeelsleden gekomen om mij het een en ander te vertellen over deze bijzondere plek. Jamie zal vandaag wat meer vertellen en ik ben nu al benieuwd naar het verhaal achter ‘Bij Mij’. Aangezien het mooi weer is nemen we plaats aan een tafel in de rustige binnentuin.

Gezond Genoeg | Bij Mij in Zeist buitenterras

Wie zijn de food lovers achter ‘Bij Mij’?

De food lovers van ‘Bij Mij’ zijn Dennis en Isabelle. Drie jaar geleden zijn ze begonnen met hun eigen ontbijt- en lunchroom ‘Bij Mij’ in Zeist. Ze hebben een klein team die hen helpt in de bediening. Het meeste van het personeel werkt parttime. Jamie verteld zelf een vast personeelslid te zijn en ook vaak doordeweeks te werken. Dennis is chef-kok en staat dan ook als enige in de keuken. Tijdens mijn bezoek is ook Isabelle aanwezig met de baby in een draagdoek. Zo helpt zij in de bediening op de momenten dat het druk is. En hoe schattig: de baby slaapt gewoon rustig door.

 

Wat kan je bestellen bij ‘Bij Mij’?

De menukaart is heel uitgebreid. Je kan er dagelijks terecht voor:
– een ontbijt;
– een lunch;
– een drankje met gebak;
– een high tea;
– een middagborrel.
Voor kinderen is er een speciaal menu. De gerechten worden dagelijks bereidt met verse producten. Hierdoor kan het zijn dat je wat langer moet wachten voordat je je menu geserveerd krijgt. Het enige wat ‘Bij Mij’ niet zelf bereidt is het brood. Voor ‘Bij Mij’ is het belangrijk dat gezond eten voor iedereen betaalbaar is.

 

Gezond Genoeg | Bij Mij in Zeist Pokebowl met zalmTop 3 lunchgerechten

Ik ben niet alleen en dat heeft een groot voordeel: we kunnen meer proeven! We zijn met zijn drieën, want ik ben een dag op visite bij mijn ouders op de camping. Aan Isabelle vragen we wat wij het beste kunnen kiezen. En daaruit maken wij onze top 3:
1. De pokebowl met zalm.
2. Club Sandwich ‘Kip/Bacon’.
3. Oerbrood met geitenkaas en walnoten.

En, hoe smaakt het ons?

Het duurt even voordat we onze gerechten krijgen. In de keuken zie ik Dennis hard aan het werk. Ons wachten wordt beloond: drie heerlijke gerechten worden geserveerd. De pokebowl is zo mooi en smaakt zo goed dat ik het zonde vind om het helemaal op te eten. Dennis heeft hier echt goed zijn best op gedaan! De Club Sandwich smaakte ook heel erg goed. Het bestek is het enige minpunt, want dat is niet zo scherp. En met zo’n rijkelijke gelaagde sandwich is een scherp mes wel handig. Mogelijk dat hier een scherper mes bij gegeven kan worden? Oerbrood met geitenkaas en walnoten smaakte ook zeer goed. Hier was ook niets op aan te merken. Voor we het weten zijn de borden weer leeg en komen we tot de conclusie: het heeft ons heel goed gesmaakt! Het is echt heel lekker.

 

Maar hoe ontstaat het idee ‘Bij Mij’?

Hier vertelt Isabelle meer over. Dennis wilde namelijk heel graag een eigen zaak. Zowel Isabelle als Dennis hebben ervaring in de horeca. Maar de mentaliteit van het werken in de avond, dat willen ze niet. Isabelle heeft familie in België en wanneer we het hierover hebben, wordt duidelijk hoe ‘Bij Mij’ is ontstaan. ‘In België hechten ze veel meer waarden aan ontbijt en lunch. Hier heb ik heel veel fijne herinneringen aan. Dit mistte ik echt in Nederland.’ Dit in combinatie met het neerzetten van een ouderwets gemoedelijke sfeer bracht hen samen op het idee om een ontbijt- en lunchroom te beginnen. Al bellend zijn ze samen op de naam ‘Bij Mij’ gekomen. ‘Alsof je bij mij aan het eten bent’. Ze wonen ook boven ‘Bij Mij’.

 

‘Alsof je bij mij aan het eten bent’.

 

Waar doen jullie je inspiratie op?

‘Dennis neemt veel van zijn ervaringen mee uit de keukens waar hij heeft gewerkt.’ Isabelle vertelt dat Dennis heel graag een Engels ontbijt op het menu wil hebben. ‘Want dat is anders dan anders’. De gerechten worden volgens Jamie ook gemaakt met veel liefde! ‘Je krijgt veel, het is kleurrijk, veel is ook gezond en betaalbaar.’ Dennis is de man van de gerechten. Hij doet veel inspiratie op via Instagram. Maar samen met Isabelle bezoekt hij ook andere horeca om daar te kijken. Volgens Jamie komen de mensen bij ‘Bij Mij’ terug vanwege de diversiteit. Er wordt wel gekeken of het gerecht bij ‘Bij Mij’ past, want zegt Jamie: ‘Iets wat hun niet aanspreekt doen ze niet.’

 

‘Je krijgt veel, het is kleurrijk, veel is ook gezond en betaalbaar.’

 

Mijn eerste indruk is fout!

Ik zou op het eerste gezicht niet gelijk kiezen voor ‘Bij Mij’. Dit komt omdat het terras aan de voorzijde heel klein is. Op de hoek aan diezelfde winkelstraat zitten nog twee restaurants met een groter terras. Daar zou ik sneller voor kiezen, toch? Maar ik ben er nu binnen geweest! Het loont om gewoon naar binnen te gaan en heerlijk rustig daar of in de binnentuin te gaan zitten. Niet op een overvol terras middenin een drukke winkelstraat. De huiselijke sfeer straalt ook rust uit en laat de drukte echt buiten. Gewoon naar binnengaan en laat je verrassen wat je daar zult aantreffen!

 

“Het loont om gewoon naar binnen (…).”

 

Maar Zeist is niet in de buurt…

Dit is een ‘excuus’ die ik geregeld teruglees of hoor als ik het over een hotspot heb. Niet getreurd, want wie houdt er niet van een dagje weg? Op de Utrechtse Heuvelrug kan je namelijk heerlijk genieten van de natuur. Door bijvoorbeeld een scootertocht te organiseren. Er zijn leuke stadjes waar je kan shoppen zoals in Zeist zelf, Amersfoort of Arnhem. Maak je een tussenstop bij ‘Bij Mij’! Genoeg mogelijkheden en een weekendje weg is ook een optie.


Adres
Slotlaan 246A
3701GV Zeist

 

Openingstijden
Maandag
 

Gesloten

Dinsdag 08:00 – 18:00
Woensdag 08:00 – 18:00
Donderdag 08:00 – 18:00
Vrijdag 08:00 – 18:00
Zaterdag 08:30 – 18:00
Zondag 08.30 – 14.00

 

Wil je meer informatie over ‘Bij Mij’? Kijk dan op de website.