Pas op voor Gerts chocolade!

Gerts Chocolade. Gertjan trekt met zijn marktkraam vol chocolade rond langs verschillende festivals in Nederland. Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met Gerts chocolade tijdens een foodtruckfestival in Rotterdam. Dit jaar is hij ook weer op verschillende festivals aanwezig om zijn heerlijke producten aan de mensen te verkopen. Ik ben benieuwd naar zijn verhaal en spreek met hem af op het foodtruckfestival Rrrollend in Rotterdam.

Gertjan is druk bezig om de chocolade over de aardbeien heen te gieten. De aardbeien met daarover de chocolade zijn een van de favorieten onder de festivalgangers. ‘Truffels en de aardbeien zijn mijn ding.’ Maar hoe is het idee ontstaan om met een marktkraam chocolade te gaan verkopen? Zijn werkervaring in de banketbakkerij met al het lekkers is zeker een pre voor hem! En als je een stokje met aardbeien en chocolade op hebt… wil je er nog een! Wees gewaarschuwd!

 

 

‘Truffels en de aardbeien zijn mijn ding.’

 

Gerts chocolade

Het ondernemen is voor Gertjan een verlengstuk van datgene waar hij zich met zijn studie ook mee bezig hield: bedrijfskunde. De keuze om een eigen bedrijf op te richten en verder uit te bouwen met chocolade is ontstaan uit interesse. ‘Ik vind het een mooi product om mee te werken. Het is een verfijnd product. Maar ook erg lekker.’ Gertjan experimenteert met allerlei ingrediënten, maar: ‘de basis is wel gewoon chocolade’.

Gezond Genoeg | Gerts chocolade truffels

 

Op z’n Gerts

Ik ben op zoek naar wat Gerts chocolade uniek maakt. Daar heeft Gertjan een antwoord op: ‘Ik maak alles zelf.’ Volgens hem maakt het ook veel aantrekkelijker dat ze weten wie Gert is. ‘Ik onderstreep alles met Gert.’ Naast aardbeien en truffels kan je ook de door hem eigengemaakte chocoladetabletten kopen. ‘Bonbons lever ik ook, maar in kleinere oplagen. Deze moeten namelijk gekoeld bezorgd worden.’

 

Chocowalhalla

Je kan mij bijna nergens anders zo blij mee maken dan met chocolade. Gertjan vraagt aan Miranda en mij: ‘Willen jullie wat proeven?’. Ja, daar hoeven wij beide niet lang over na te denken. Een heerlijk stokje met verse aardbeien met daarover witte chocolade is mijn favoriet. Mijn guilty pleasure moment en wat smaakt het goed! De truffels mogen we ook proeven. Momenteel heeft Gertjan drie smaken: de slagroomtruffels, truffels met rum en truffel met limoncello. Voor deze slagroomtruffel mag je mij ’s nachts wakker maken!

 

‘Een heerlijk stokje met verse aardbeien met daarover witte chocolade(…).
Mijn guilty pleasure moment.’

 

Eigen bedrijf

Gertjan vertelt dat hij alles alleen doet. ‘Van administratie tot en met social media en acquisitie.’ Vanuit zijn opleiding heeft hij de basiskennis van bedrijfskunde. Ondanks dat hij vooral op festivals staat, is Gertjan een echte zakenman. Zijn werkplaats is gevestigd in Edam.

Gezond Genoeg | Gerts chocolade

 

Chocoladeliefhebbers

Wie zijn de grootste fans van Gerts chocolade? ‘Vooral vrouwen en kinderen.’ Het meeste van de producten die bij zijn kraam worden gekocht, wordt gelijk opgegeten. ‘Naast festivals zijn de horeca ook mijn klanten.’ Bij verschillende verkooppunten in Nederland zijn de producten van Gert verkrijgbaar.  Van mei tot en met september staat Gertjan vooral op festivals. In de andere maanden is hij druk bezig met het maken en voorbereiden van zijn producten.

 

Ambities

‘Ik wil geen eigen winkel, want dan mis ik de flexibiliteit zoals ik deze nu wel heb.’ Gertjan zou graag meer uitbreiding willen hebben van winkels en horeca waar zijn producten aan verkocht kan worden. ‘Wat ik ook heel leuk vind is het samenwerken met een restaurant in de buurt. Om daar met mijn chocolade is passend te maken bij de menukaart.’


Wil je graag een kijkje nemen op de website van Gerts chocolade? Klik dan hier.

Gezond Genoeg | Gerts chocolade