KOOZIE op z’n Rotterdams

KOOZIE is gevestigd op het Noordereiland aan de Takstraat 51 in Rotterdam. Een gedeelte van Rotterdam waar ik zelf niet heel vaak kom. Via de Willemsbrug over de Maas rijd ik het ‘eiland’ op. Het is vanaf de bushalte niet ver lopen naar KOOZIE. De eerste klanten zitten buiten in het zonnetje aan het ontbijt, heerlijk! KOOZIE staat voor ontmoeten, inspireren, delen en creëren.

 

In de keuken wordt hard gewerkt. Door omstandigheden is er een personeelslid minder, maar het is zaterdag dus ik heb geen haast. Ik krijg een heerlijke ‘Homemade limonade’ en neem buiten op het terras plaats. Het eerste wat mij opvalt is de rust. Ik heb namelijk helemaal niet het gevoel dat ik in Rotterdam ben. Even voel ik mij een toerist… en dat in mijn eigen stad! Wanneer de andere gasten zijn bediend, is er tijd om mij meer te vertellen over KOOZIE.

 

Gezond Genoeg | KOOZIE 

KOOZIE op z’n Rotterdams

Sinds twee jaar zijn Vedi en zijn partner de trotse eigenaren van KOOZIE. Het pand is naar eigen smaak en gevoel verbouwd en ingericht. De van oorsprong Sloveense Vedi bedacht samen met zijn vriendin de naam KOOZIE. ‘Rotterdammers staan bekend om het maken van hun eigen woorden en wij hebben het Engelse woord “cosy” (gezelligheid) op zijn Rotterdams geschreven.’

 

KOOZIE is meer dan eten

“Ontmoet, inspireer, deel en creëer” lees ik onderaan op de menukaart. ‘De bedoeling is dat er allerlei mooie initiatieven mogelijk zijn bij KOOZIE, naast het horecaconcept natuurlijk. Van vergaderingen tot wijnavonden, van havenverhalen tot jazz. Mensen kunnen bijvoorbeeld bij ons piano of gitaar spelen’, vertelt Vedi enthousiast. Ik zie inderdaad de muziekinstrumenten staan waar iedereen gebruik van mag maken. ‘Wij hebben hier ook regelmatig bruiloften, high tea’s en (verjaardags)feestjes,’ vult Vedi aan.

 

Gezond Genoeg | KOOZIE piano

Het Noordereiland

Met zo’n concept zou je denken: “Ga naar het centrum van Rotterdam!” Daar denkt Vedi anders over. ‘Ik ben tevreden met het eiland. Het is één van die bijzondere plekken waar je rust vindt. Waarvoor je alleen maar de Willemsbrug hoeft over te steken om in het centrum te zijn.’ Daar heeft hij helemaal gelijk in. Het is ook een prachtig stuk Rotterdam! Vedi vervolgt: ‘Naast toeristen, buurtbewoners en ondernemers zijn veel van mijn klanten vrouwen die hier in alle rust komen genieten van een wijntje of prosecco.’ En hij zegt dan lachend: ‘Vrouwen hebben smaak! Ik ben een eetcafé met sfeer. Sfeer is voor mij belangrijk, ik wil dat mensen zich hier prima voelen.’ Heeft Vedi nog ambities met KOOZIE? ‘Nog meer events organiseren. De Nederlandse taal is soms nog lastig. Verder ben ik tevreden!’

 

Een kleine kennismaking

Het ontbijt is een van Vedi’s specialiteiten. We krijgen een voorproefje van Morning Choices dat volgens Vedi een groot succes is onder klanten. Je kan zelf kiezen of je 3, 4 of 5 gerechten wilt. Wij kiezen voor:

  • Vers fruit met aardbeien, druiven, appel en banaan;
  • quiche kleintje;
  • pancake met stroop en fruit;
  • mini broodje met avocado, sla en humus.

Heerlijk om je ochtend te beginnen met zo’n divers ontbijt. Alles is versbereid en dat proef ik. Het verse fruit is voor mij een echte must bij mijn ontbijt. Het broodje met avocado en humus smaakt me ook heerlijk.

 

Gezond Genoeg | KOOZIE ontbijtplank

 

KOOZIES picknick

Tijdens het gesprek met Vedi vertelt hij ons over zijn nieuwe concept: picknickmandjes gevuld met drinken en allerlei gerechten van de kaart. De goed gevulde picknickmand kan je bestellen in combinatie met de ligstoelen. Zo kan jij je eigen picknicklocatie op het Noordereiland uitzoeken. Hoe leuk is dat! Wij zijn wel in voor zo’n avontuur. Vedi gaat meteen voor ons aan de slag en hij verzorgt een heerlijke brunch. Zo gaan wij op stap met een gevulde picknickmand en twee ligstoelen. Wij gaan naar de kade om te genieten van het zonnetje, het uitzicht en de gevulde picknickmand.

 

Een geweldig concept

Geweldig! Gewoon met een picknickmand en twee ligstoelen aan de kade op je gemak je brunch opeten. Ik vind dit genieten en echt een geweldig concept! Zeker in deze zomerse periode. Je kan vooraf aangeven welke sandwich je wilt. Ik ben gegaan voor Eilandbroodje, een ciabatta met gerookte zalm, dillesaus en rucola. Mijn vriendin bestelde Prosciutto, een ciabatta met parmaham, mozzarella, paprika, pesto en verse basilicum. Onze mand was verder gevuld met:
– twee bananen;
– een flesje ice tea;
– flesje Coca-Cola;
– een flesje prosecco;
– flesje sap;
– brownie.

 

Gezond Genoeg | KOOZIE picknick

Onze ervaring

Wij vinden dat we veel drinken krijgen ten opzichte van de hoeveelheid eten.  Het drinken dat we meekrijgen is lekker en divers. Het drinken kun je overigens zelf uitkiezen aansluitend bij je lunch. Het picknicken vinden wij een geweldig concept. Je bent hierdoor vrij om elders op het eiland te genieten van je ontbijt of lunch.

 

Wat mij betreft is KOOZIE een aanrader. Het is gelegen in een mooi en rustig gedeelte van Rotterdam! Laat je verwennen door Vedi. Ga jij na het lezen van deze blog langs bij KOOZIE? Kijk voor meer informatie over KOOZIE op de website en klik hier.