Taste Mexico bij Popocatepetl in Rotterdam

In een van de mooiste delen van de stad Rotterdam, de Oude Haven, zit in een hoekje een geweldig Mexicaans restaurant, genaamd Popocatepetl. Een heel aantal jaren heb ik daar al eens eerder gegeten, nu was ik daar in de buurt en leek het mij leuk om weer eens kennis te maken met de Mexicaanse keuken. Voor mij een absolute hotspot in Rotterdam, waar je kennis kan maken met de heerlijke Mexicaanse keuken!

 

Popocatepetl heeft in totaal acht locaties in Nederland. In de Oude Haven hebben ze qua interieur een flinke restyling gedaan en wat ziet het er vanbinnen mooi uit. Frisse kleuren zoals mintgroen en kleurrijke accessoires geven het restaurant voor mij een rustige maar Latin gevoel. En het uitzicht op de Oude Haven en de Willemsbrug haalt je weer terug naar de werkelijkheid: je bent in Rotterdam! Bij mooi weer kan je heerlijk buiten op het terras lunchen, dineren of borrelen. Het menu zag er ook zo aantrekkelijk uit!

Taste Mexico bij Popocatepetl

Alles wat je hier besteld is Mexicaans. Logisch, want daarvoor ga je ook echt naar een Mexicaans restaurant. Maar je hebt de mogelijkheid om te beginnen met een starter to share, kleine gerechten om te delen. De keuzemogelijkheden zijn heel divers, zoals: tortilla’s, Nacho’s met dipsaus, vlees en vis. Wij begonnen met de Nacho’s met drie soorten dipsauzen: guacamole, mango-salsa en de ‘Old fashioned’ tafelsaus. Heerlijke start, want in onze beleving zijn Nacho’s echt Mexicaans. De dipsauzen waren heerlijk, maar wel pittig door het gebruik van de pepers. Een glas water ernaast is geen overbodige luxe om af en toe even ‘te blussen’ in de mond.

Het hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht heb je ook de keuze uit vlees en vis. Vanwege mijn lactose-intolerantie kreeg ik een speciale kaart aangereikt, super! Hierin waren de gerechten aangepast en gerechten weggelaten waar gebruikgemaakt is van lactose. Maar zelfs dan is de keuze nog groot. Het duurde echt even voor we eruit waren, want zoveel lekkers. Ik eet zo weinig Mexicaans, dat alles wat ik op de kaart zie staan er heel lekker uit ziet. Ik koos voor de ‘Sopa de tortilla’. Een soep met kip, queso fresco (verse kaas), avocado, koriander en limoen. Daarnaast koos ik voor een side dish omdat ik door een dag slenteren in de stad helemaal niet meer zo’n honger had, en ging voor de Mexicaanse salade.

De soep

De soep werd eerst opgemaakt geserveerd zonder de bouillon. Deze werd pas erbij ingeschonken toen het uitgeserveerd werd. Het zag er heel bijzonder uit, maar wel heel aantrekkelijk. Ik kreeg er gelijk trek in. Ik vond het verrassend lekker dat de avocado in de soep zat. Het maakte de avocado heel zacht om te eten maar ook zacht en romig van smaak. De kip was in grotere stukken in de soep verwerkt, maar heerlijk van smaak. De limoen kon ik zelf nog uitknijpen boven de soep en gaf net het frisse zuurtje. Heerlijk en verrassend van smaak deze soep en zeker een aanrader om te proberen!

Pepers, pepers en pepers…

In de Mexicaanse keuken zijn ze dol op: pepers! En dat is echt in alles te proeven. Aangezien ik niet vaak pittig eet, was dit wel wennen en had ik baat bij mijn glas water die ik bestelde. Want in alles verwerken ze pepers. Mijn Mexicaanse Salade was verrassend lekker, en ook hierin zaten rode pepers. Lekker pittig! Wat er onder anderen verder in de salade zat, was: mais, zwarte bonen, bosui, rode ui en sla. Deze salade was voor mij groot genoeg en zat hierna ook vol. Ik denk ook dat dit komt doordat het zo pittig is door de pepers, dat dit ook meer vult. Maar het was heerlijk!

Absolute aanrader

Ja, ik raad je aan om hier echt eens te gaan eten. Zeker als je nog zo bekend bent met de Mexicaanse keuken, dan kan je bij Popocatepetl echt van alles proeven uit deze keuken. Maar ook als je wel bekend bent met Mexicaans eten, dan is het een leuk restaurant op een mooie locatie. De bediening is echt vriendelijk. Alles is met zorg klaargemaakt en de gerechten zien en smaken erg lekker. Zeker na de opknapbeurt binnen ziet het restaurant er veel beter uit dan eerst! Dat hebben ze echt goed aangepakt. Met het mooie weer kan je buiten zitten en genieten van heerlijke cocktails die ze voor je maken. Ik kom er zeker nog een keer terug. Ben benieuwd hoe jij het hebt ervaren!


Kijk voor meer informatie over Popocatepetl op hun website