Nieuwe hotspot in Rotterdam: Belicio

Belicio, een ware hotspot als je het mij vraagt! Bij Belicio stel je je eigen ultieme cheat meal samen met al het zoet waar je uit kan kiezen. Belicio-ijskarren heeft op 4 mei 2018 de deuren geopend van haar allereerste pop-up store in de Beurstraverse van Rotterdam. Het is de eerste zoetwarenwinkel van Rotterdam waar je zelf mag bepalen hoe jij jouw cheat meal wilt hebben. En volgens eigenaresse Amber Beekkerk is er bij Belicio voor iedereen wel iets om te kiezen.

Wat ik als blogger van Gezondgenoeg.nl bij Belicio doe? IJs eten! Laat ik eerlijk zijn, ik zie op Instagram ook vaak genoeg van die geweldige foto’s voorbijkomen van freakshakes of heerlijke wafels. Het hoort ook bij het leven om af en toe eens niet zo strikt en gezond te eten, maar toe te geven aan al het lekkers wat je op dat moment aanstaart? En nee, ik hoef echt niet elke week zo’n freakshake! Maar af en toe, mag zo’n cheat meal best. Even diep ademhalen… Ja, doe mij maar een cheat meal!

 

“Het hoort ook bij het leven om af en toe eens niet zo strikt en gezond te eten(…)”

 

Cheat meal

Toegeven aan alle zoete verleidingen, dat is wat mag bij Belicio. “Als je losgaat, dan mag je ook goed losgaan!” vindt Amber. Bij Belicio willen ze je vooral laten genieten van jouw cheat meal. Je stelt deze zelf samen aan de hand van een paar stappen. “Je hebt keuze uit super veel toppings. Zoveel heb ik dat nog nergens anders gezien in Rotterdam.”

Gezond Genoeg bij Belicio in Rotterdam 24 verschillende ijssmaken

In 3 stappen jouw perfecte cheat meal

Maak het zoals jij het wil. Hiervoor volg je het stappenplan dat Belicio heeft opgesteld om de perfecte cheat meal te maken.

Stap 1. De basis (inclusief twee toppings naar keuze): hoorn, bakje, crêpe cone, bubble waffle, donut, cookie sandwich of wafellolly.
Stap 2. Wat wil je erin? Je hebt keuze uit wel 24 verschillende ijssmaken en uit cookie dough.
Stap 3. Nog extra toppings? Je kan kiezen voor slagroom, andere toppings zoals fruit, chocolade, snoep of saus.

 

Houdt je vast…

Voor onze blog zijn Miranda en ik echt helemaal buiten ons boekje gegaan. Amber maakte voor ons een superlekkere ‘Rainbow freakshake’ en een ‘donut met marshmallowijs’. Van deze suikerbommen zaten we al behoorlijk vol en beide zijn we niet gewend om zoveel suiker in een keer te eten. Maar we waren zo nieuwsgierig… dat we nog twee cheat meals gingen bestellen! Wij zijn voor de ‘bubble waffle met bosbessenyoghurtijs met vers fruit en zoete popcorn’ gegaan en de ‘wafellolly met melkchocolade en nootjes’.

Gezond Genoeg | Hotspot Belicio Rotterdam bubble waffle met yoghurtijs, vers fruit en popcorn

Guilty pleasure

Ik voel me helemaal weer een kind als ik mijzelf voor die vitrine zie staan met daarachter al die potten vol toppings. Het moment van het eten van al die zoetigheid, oh it’s a guilty pleasure! Het smaakte allemaal erg lekker! Het is al een feest om je cheat meal samen te stellen en daarna op te eten. De wafellolly zorgde wel voor wat geklieder, want de warme chocoladesaus druppelde nog van onze wafellolly af. Het is een idee om hier een kartonnetje onder te doen om het druppen op te vangen zodat dit niet op je kleding terechtkomt.

 

#Notsohealthy

Gewaagde stap, een winkel openen waar je vooral een cheat meal aanmoedigt terwijl in de foodwereld het vooral lijkt te draaien om healthy. “Het is een gave stap! Mensen vinden het toch wel leuk. Iedereen heeft wel eens een cheat day.” Belicio biedt niet alleen ongezonde en zoete ijs en toppings aan, maar ook meer gezondere soorten ijs zoals kokosijs en yoghurtijs en als toppings vers fruit. Daarnaast verkopen ze ook verse smoothies. Verantwoord cheaten is bij Belicio ook een optie!

“Belicio biedt niet alleen ongezonde en zoete ijs en toppings aan.”

 

Vibes van festival

In de winkel willen we vooral de vibe van een festival creëren. “We krijgen wel eens klachten van ouderen dat de muziek te hard staat. Maar dat moet juist, want dat hoort bij festivals. Het wordt hier vies en het wordt een zooitje.” Er wordt ook schoongemaakt, want het betekent niet dat alles ook vies moet blijven. “Het mag er nonchalant en gezellig aan toegaan.” De doelgroep die vooral naar Belicio toekomt, zijn jongeren. Maar over de dag komen ook er ook kinderen, volwassenen en ouderen.

 

Hoe Belicio ooit begon

Op 16-jarige leeftijd had Amber een bijbaantje bij onder anderen een ijssalon. Door familieleden werd zij gestimuleerd om een ijskar te kopen, toen zij vertelde over haar wat haar plannen waren. En zo begon Amber in 2010 met haar allereerste eigen ijskar in Schiedam naast haar studie. Voor Amber was het starten van een ‘ijskar’ een logische keuze. Hier had zij het meeste werkervaring mee. En: “Ik ben altijd al gek op ijs geweest. In een restaurant eet ik altijd als dessert ijs. Ook nu eet ik echt elke dag ijs.”

 

Jonge ondernemer

Al snel bleek er in Amber een jonge ondernemer te schuilen. Ze werd gespot door Unilever uit Rotterdam en toen begon het ijsballetje te rollen. Onder anderen een samenwerking met Carte d’Or is hieruit voortgekomen. Het ijs dat Belicio verkoopt, is van het merk Carte d’Or. Daarnaast heeft Amber zich ook verder ontwikkeld in de mobiele ijskar en deze is uniek is zijn soort: elektrisch en groen! In de afgelopen jaren is Belicio verder gegroeid en heeft zij nu inmiddels 16 ijskarren door heel Nederland en ook in het buitenland. Ze staat op verschillende festivals en heeft nu met de winkel in Rotterdam haar volgende grote stap gezet.

 

Hoezo Belicio in Rotterdam?

“Ik had al mijn vaste plek hier in de Koopgoot met mijn ijskar. Daarnaast sta ik ook bij het Alexandrium. Toen dit pand vrijkwam ontstond de mogelijkheid erom hier een pop-upstore te starten. Ik dacht: ‘Waarom niet?’ We hebben toch al een goede band met de koopgoot.” Deze winkel is een test voor Amber. Het is volgens haar nog maar de helft van het concept van haar plan. Haar plan is om een all-in zoetwarenwinkel te worden. “We willen echt van alles. En vooral met zoet!”

 

Inspiratie en samenwerken

Voor Amber is vooral Instagram een inspiratiebron. In Amerika hebben ze al veel winkels waar ze deze wafels verkopen. Doordat ze niet haar eigen ijs en wafels maakt, kan ze zich vooral focussen op hoe zij creatief kan omgaan met deze producten. Ze werkt samen met anderen producenten om er een creatief geheel van te maken.

 

Wat zijn de ambities van Amber?

“Mijn ambitie is om groot te worden, om dit ook door Europa uit te zetten.” Belicio heeft met haar ijskar een uniek concept in handen, waar ze verder in wil groeien. Zo staat Spanje op de planning. “We werken met een jong team. Daarnaast kan je ons ook op locatie boeken.”


Wil je meer informatie over Belicio? Klik dan hier en neem een kijkje op de website!