Sand’s, Cakes & Bubbles een stoere hotspot!

Aan de Oostzeedijk Beneden in Rotterdam zit Sand’s, Cakes & Bubbles gevestigd. Het idee is om een tegenhanger te creëren van de bestaande en verfijnde high tea. Grof, groot en stoer. Daarmee worden de sandwiches, cakes en bubbels bedoelt. Eigenaresse Marcia vertelt ons meer over het ontstaan van Sand’s en hoe zijzelf het huidige concept heeft uitgebouwd tot wat het nu is. Ook zo benieuwd naar het verhaal en naar al het lekkers wat je daar kunt bestellen? Lees dan snel verder!

 

Samen met Miranda spreek ik af bij Sand’s, Cakes & Bubbles. Het is een zonovergoten en warme dag en ik heb wel trek in een heerlijke lunch. Wanneer ik kom aanlopen zitten er een aantal klanten heerlijk buiten te genieten in het zonnetje met heerlijke hapjes. Binnen is Marcia druk bezig om ervoor te zorgen dat iedereen zijn en haar bestelling krijgt. ‘Vandaag sta ik alleen. Normaal heb ik nog een meisje in dienst, maar zij heeft vandaag vrij’, vertelt Marcia. Wat mij gelijk opvalt is de enorme energie die Marcia om zich heen heeft. ‘Ik ben ook lekker chaotisch.’ Alles in je zaak ziet er zo geordend eruit. ‘Ik maak nog even dit netjes en ruim nog even wat op en dan kom ik eraan hoor!’ Uuhm… zei je chaotisch? Alles ziet er opgeruimd en schoon uit!

 

Sand's, Cakes & Bubbles


Sand’s, Cakes & Bubbles, het begin..

Zo leuk om te zien hoe Marcia vol passie haar zaak runt. Maar hoe is het idee ontstaan? ‘Ik heb altijd veel met food gehad.’ Marcia vertelt hoe zij werkervaring heeft opgedaan in onder anderen de catering. ‘Hiervoor ben ik ook compagnon geweest van een cateringbedrijf. Ik deed toen onder anderen de decoratie van de catering en de afdeling food.’ Met twee andere compagnons verzorgden zij lange tijd high tea’s. ‘Je kent de high tea’s met de petit fours en de kleine hapjes. Wij deden dat op locatie. Wij vonden dat niet leuk meer. Ons idee was: wij wilden iets grofs, groters en stoerders neerzetten!’ Daarmee is de tegenhanger van de verfijnde high tea geboren: sandwiches, cakes en bubbels.

 

Sandwiches

Marcia heeft uiteindelijk de zaak overgenomen. ‘Ik ben dit zelf verder gaan uitbouwen. Na mijn overname wilde ik grof en goed brood. Ik wilde drie soorten brood en ben toen uitgekomen op moutbrood, witbrood en speltbrood. De een is wat bitter en de ander is wat dieper van smaak.’ Daarbij heeft Marcia ook goed nagedacht over wat voor haar de ideale sandwich is. ‘Deze moet belegd zijn met minimaal vijf ingrediënten. Ik vind namelijk dat als je meerdere ingrediënten tegenover elkaar legt, je dan een goed huwelijk hebt.’ Voor haar is de hap en de smaak belangrijk zodat je een smaakexplosie krijgt in je mond.

 

Sand's, Cakes & Bubbles Sandwiches

 

Even sandwiches proeven

Vol enthousiasme maakt Marcia voor ons heerlijke sandwiches. En voor de foto’s maakt ze er nog een paar extra. ‘Ja, zo ben ik dan ook weer he!’ Met veel liefde worden de Pindaspelt en de Coppawit voor ons gemaakt. De Pindaspelt bestaat uit pindakaas met gebakken ui, banaan, kokosnoot, komkommer en sambal badjak. Ik vind deze sandwich best pittig maar wel verrassend lekker door de vele smaken die erin verwerkt zitten. De Coppawit bestaat uit een truffelmayonaise met rucola, coppaham, gegrilde groene asperges, gele tomaten en blauwe bessenjam. Ook deze sandwich vind ik heerlijk. De smaken zoet en hartig vind ik verrassend goed bij elkaar passen en geeft zeker een smaakexplosie, zoals Marcia dat belangrijk vindt.

 

Cakes

Je kan ook verschillende cakes eten. ‘We maken ze ook allemaal zelf met verschillende structuren.’ Naast de gewone cakes zijn er ook vegan cakes te verkrijgen. ‘Wij zijn trots op de Lolly cakes. Dat is een cake met marshmallows en witte chocolade.’ Marcia laat ons de Kaneelgrijnsuikercake, apple-blueberrycake, vegan Forest Fruit cake en Caramel crunchy slice proeven. ‘In ons assortiment hebben wij smaakvolle cakes.’ Voor de vegan cakes werkt Marcia graag met Happy Food and Health samen en besteld daar ook haar cakes. ‘Ik moet soms nog even switchen dat ik geen melk mag gebruiken. Het zit nog niet in mijn systeem. Overal zit toch room en melk in.’

 

Sand's, Cakes & Bubbles Cake

 

De cakes die wij proeven

Ondanks mijn lactose-intolerantie kan ik het niet laten om toch van elke cake iets te proeven. Ze zien er zo lekker uit! Ik ben heel benieuwd naar de eigen cakes van Marcia en naar de vegan variant.

 

Vegan cake

… ik zet het allereerst mijn tanden in de Forest Fruit cake vanwege mijn lactose-intolerantie. Het is een stevige cheesecake die ook wat waterig is van smaak. De cheesecake zelf heeft nog het meeste smaak. Maar in tegenstelling tot de andere cakes die ik gewend ben mis ik hier wel echt suiker of room. Zelf zou ik het lekker vinden als er bij deze cake gebruik gemaakt zou zijn van vers fruit om zo toch wat natuurlijke suikers aan de cake toe te voegen. De bodem van de cake heeft verder weinig smaak.

 

Sand's, Cakes & Bubbles Vegan

 

De zoete cakes

De Apple-blueberry cake is een heerlijke smaakvolle cake. De blauwe bessen zijn als een jam verwerkt in de cake. De cake smaakt heerlijk zoet. De bovenkant bestaat uit een crumble. Ik heb proef hier maar een klein stukje van, maar ben al dol op het fruit dat gebruikt is voor deze cake: appel en blauwe bessen. De kaneelgrijnsuikercake vind ik ook heerlijk van smaak en structuur. Maar mijn favoriet is de Caramel crunchy slice! Heerlijke zachte karamel met chocolade. Het is maar goed dat er geen hele reep van bestaat, want ik zou deze zo weg kunnen eten. Tolerantie of niet, ik eet ‘m gewoon!

Creativiteit van Marcia

Het lijkt mij belangrijk om met zo’n zaak voldoende creativiteit te bezitten. Hoe zit dit bij Marcia? ‘Ik kom uit het vakgebied van fashion. Ik ben altijd wel bezig geweest met creativiteit. Als freelancer heb ik vroeger veel gezien en geleerd. Ik heb veel moeten schakelen, maar heb gaandeweg mijn creativiteit meegenomen. En mijn liefde voor het eten natuurlijk.’ Naast creativiteit is er nog een aspect heel belangrijk voor Marcia.

 

Psycholoog op de werkvloer

‘Ik wilde dit omdat ik een grote liefde heb voor mensen. Ik heb me altijd heel graag willen vinden tussen mensen.’ Het zorgen voor en de liefde voor het koken voor andere mensen maakte dat Marcia voor de horeca heeft gekozen. ‘Je bent constant bezig met zorgen. Mensen een goed gevoel geven. Psycholoog op de werkvloer zeg ik altijd. Dat is het leuke aan mij werk.’ Doordat Marcia zelf vaak in haar eigen zaak staat, kent iedereen haar ook bij naam.

 

Sand's, Cakes & Bubbles

 

Toegankelijk voor iedereen

Op het moment dat wij een gesprek met Marcia hebben, stapt een van de vaste klanten binnen. Deze vrouw vertelt ons dat hier goede dingen worden gemaakt! ‘Ik vind het ook leuk om mensen bij elkaar te brengen. Dat gebeurt hier ook’, vervolgd Marcia. Ze schetst ons de situatie dat er geregeld een groepsgesprek ontstaat doordat mensen met elkaar zitten te kletsen. ‘Dan voel ik me echt gelukkig en voldaan. Ik vind producten, kwaliteit en de sfeer belangrijk. Maar wat ik wil bereiken is dat mensen zich comfortabel voelen als ze hier binnenstappen.’

 

De Bubbles

Naast de sandwiches en cakes schenkt Marcia ook bubbles. ‘Ik kreeg uiteindelijk dit pand, maar ik mag geen alcohol schenken.’ Dit is voor haar het moment waarop ze moet switchen en kiest dan voor bubbels. ‘Voor de mensen die geen alcohol mogen en wel zin hebben in een verfrissing. Ik krijg daar leuke reacties op! Zeker zomers vinden de klanten het een leuk dranken voor erbij. Vanuit dit idee is ook de Taf High Tea ontstaan.’ Wij krijgen ook twee bubbels te proeven. Heerlijke zoete drankjes, geserveerd in twee leuke glazen. Wat mij betreft het proberen waard. Ik drink zelf geen alcohol, dus ik ben dol op zulke drankjes!

 

Sand's, Cakes & Bubbles Bubble


De high tea en picknick

Je kunt bij Sand’s, cakes & bubbles ook kiezen voor verschillende high tea’s. ‘De Taf High Tea is vorig jaar ontstaan en is een grove high tea. Je krijgt sandwiches en cakes en het is de bedoeling dat je deze ook deelt met elkaar. Aan het begin van de high tea krijg je een bubbel en een stukje cake en verder schenken wij verse losse thee.’ Voor deze verse losse thee werkt Marcia samen met Tea Village. ‘Daarnaast heb ik nog als concept de Urban picknick. Je hebt twee opties: in craftdoosjes of picknickmanden die je bij mij kan bestellen. Je krijgt dan een sandwich, cake en een smoothie die jij lekker vindt.’

 

Inspiratiebronnen

‘Door het meisje dat ik in dienst heb, ben ik tropischer gaan denken. De zomertwist is ook aan haar toegewijd. Ik haal mijn inspiratie vandaan uit wat ik om mij heen zie, ik blijf vooral bij mijzelf. Ik pik vooral op van waar ik eet en wat ik zie, mensen inspireren me ook heel erg. Jullie zijn foodies, dus zijn ook inspirerend. Ik pik het overal vandaan. Dat doen we allemaal een beetje zo. Ik kan wel blijven proberen, gek nadenken. Soms is het heel vies en soms is het heel lekker. Thuis ben ik heel veel bezig. Ik heb een moeder die is ook heel gek op koken en heeft een waanzinnig kookeiland. Dus wij kunnen samen ook nog wel eens bezig zijn. Ik heb heel veel mensen om mij heen die uit heel veel verschillende keukens koken daarom is het ook heel leuk om die te combineren. Ik kom zelf uit de aardappelkeuken. Vind het leuk om dat samen te brengen.’

 

Ambities

Het gaat Marcia niet om het heel groot worden. ‘ik zou wel naar een ander pand willen.’ Marcia voelt zich nu al gelukkig met hoe het gaat. Wil jij ook kennismaken met haar en haar gerechten? Breng dan snel een bezoek aan Sand’s, cakes & bubbles. Kijk voor de openingstijden en voor de menukaart op haar website.