Sugo, daar eet je een pizza zoals het hoort!

Sugo heeft in Nederland drie locaties, waarvan twee in Rotterdam. Als je een liefhebber bent van pizza al taglio, dan ben je bij Sugo op de juiste plek. Denk je al meteen bij het lezen van de naam: ‘Wat is een pizza al taglio?’ Dan moet je zeker verder lezen. Want ik heb een van de locaties in Rotterdam bezocht en heb mogen kennismaken met hun pizza al taglio. Ik neem je mee naar een stukje Italië in het hart van Rotterdam!

 

Samen met mijn nichtje heb ik afgesproken bij Sugo op de Westblaak 87 in Rotterdam. Rond 17.00 uur stappen wij binnen bij Sugo. Binnen is het nog niet druk, maar 17.00 uur is ook best aan de vroege kant en ook echt een Nederlandse tijd om te beginnen met het avondeten. We hebben allebei zin in een pizza en zijn heel benieuwd naar de verschillende smaken die er op dat moment zijn. De sfeer is heel gezellig en heeft ook iets industrieels wat je tegenwoordig in meer zaken ziet. Op deze locatie kun je zowel beneden als boven zitten.

 

Sugo Balie

 

Sugo

Sugo heeft in Nederland drie locaties, waarvan je er twee in Rotterdam kunt vinden. De andere locatie bevindt zich op Aert van Nesstraat 20. In Amsterdam zit de derde locatie gevestigd. Voor mij is Sugo een nieuw concept. En ik ben heel benieuwd! Heel leuk dat ze openstaan voor deze blogsamenwerking en dat ik mag kennismaken hun concept. De pizza’s van Sugo zijn namelijk niet het soort pizza’s die je gewend bent (je weet wel, die ronde pizza’s die je ook kan bestellen vanaf de bank thuis).

 

Sugo interieur

 

Sugo’s pizza al taglio

De pizza’s van Sugo zijn niet rond, maar al al taglio = rechthoekig, per punt. Deze pizza wordt gebakken op een rechthoekige plaat. Van thuis ken ik deze pizza onder de naam ‘plaatpizza’. De ronde pizza wordt vooral in Italië gegeten als je onderweg bent, terwijl de pizza al taglio geserveerd wordt in een restaurant of thuis wanneer je de tijd hebt om echt van je pizza te genieten. Geen standaard diepvriespizza uit de winkel of een ronde pizza bij een of ander pizzeria die het thuisbezorgd!

 

Diversiteit in het menu

We hebben keuzes uit heel veel pizza’s! Dagelijks heb je keuze uit zo’n 20 van de 60 smaken die er zijn. Er zijn pizza’s met vlees, vis en schaaldieren. Daarnaast heb je ook keuze uit vegetarische en veganistische pizza’s. Afhankelijk van je keuze betaal je zo’n €3,40 tot 4,20 per punt. Je kunt daarnaast nog verschillende salades bestellen en om het geheel af te maken nog kiezen voor een dessert. Klik hier voor de menukaart.

 

Sugo interieur 2

 

Verse producten en onze keuzes

Sugo werkt met verse producten. Ze bereiden alle pizza’s zelf. De pizza’s van Sugo zijn naar mijn mening ook rijkelijk belegd met verschillende toppings. Bij het kiezen van de pizza’s is het eigenlijk de bedoeling dat je mixt en matcht en het met elkaar deelt. Dat is wel anders dan bij een ronde pizza waar je gewend bent om een smaak te kiezen. Ik kies vanwege mijn lactose-intolerantie voor twee vegan pizzapunten. De eerste is de Funghi en kost €3,70 per punt en de andere is de gekarameliseerde ui, walnoot en zwarte olijf en deze kost ook €3,70 per punt.

  

Sugo zet de schaar erin

Wanneer ik mijn keuze heb gemaakt wordt letterlijk de schaar in de plaatpizza gezet om mijn pizzapunt eruit te knippen! Dit verwacht ik niet maar het ziet er heel handig uit. De punten worden nog even opgewarmd en door het personeel bij ons gebracht. Mijn nichtje gaat voor de Kip, pesto & pittige saus en deze kost €3,95 per punt en haar andere smaak is de Buffelmozzarella, cherrytomaat, tomatensaus & basilicum ook voor €3,95. Ook haar pizzapunten worden opgewarmd en op een leuk houten plankje geserveerd.

Sugo Vegan

 

Pizza zoals deze hoort te smaken

We zijn tevreden over de smaak. De bodem van de pizza is heel zacht, maar stevig genoeg om de toppings te kunnen ‘dragen’. Het heeft ook voldoende smaak en voelt niet droog aan. Alle vier de pizza’s zijn rijkelijk belegd en we hebben beide soms moeite om onze toppings erop te houden tijdens het eten. De pizza is al vooraf voor ons in stukken gesneden. Wanneer ingrediënten eraf vallen, missen we wel bestek en zijn we genoodzaakt dit met onze handen te eten. Deze twee pizzapunten voeden goed en heb dankzij de verse ingrediënten niet het gevoel iets heel ongezond gegeten te hebben.

 

Sugo Pizza

Gezond Genoeg?

Wat is Gezond Genoeg? Dat blijft altijd de vraag! Ik kan die vraag niet beantwoorden, maar ik hoop dat door het bezoeken van verschillende hotspots, zoals Sugo, zowel jij als ik een idee krijgen hoe de horeca bezig is met ‘Gezond’. Zo breed als het begrip ‘Gezond’ is, zo breed kunnen we het met elkaar maken. Past deze hotspot in jouw levensstijl en zou jij deze hotspot bezoeken? Je kunt meer informatie vinden over Sugo door hier te klikken.