Tilburg en Anne haar top 5 gezonde hotspots

In deze blog deelt Anne, beter bekend als Anne Travel Foodie, haar top 5 gezonde hotspots in Tilburg. Sinds twee jaar woont Anne weer in haar geboortestad Tilburg. Anne eet vegetarisch en overwegend gezond. Gelukkig zijn er in Tilburg de laatste jaren veel restaurants met gezonde opties geopend. Speciaal voor Gezond Genoeg heeft zij haar favoriete top 5 samengesteld en deelt zij die met ons!

Het is voor mij, Annelies, niet haalbaar om door heel Nederland te gaan hotspotten. Gelukkig is dankzij het internet en de sociale media de blogwereld een stuk kleiner en efficiënter geworden. Ik deed een oproep op een platform waar ook andere bloggers actief zijn met de vraag of zij voor Gezond Genoeg hun hotspots willen delen! Heel leuk, want Nederland is natuurlijk veel groter dan Rotterdam alleen… Anne is de eerste gastblogger op Gezond Genoeg. Maar als ik haar top 5 al zie, dan wil ik al meteen naar Tilburg toe!

 

1 De Groene Chef

De Groene Chef zit in creatief pand Bank15, tegenover het centraal station van Tilburg. Alles bij Bank15 is vegan en doordat ze zoveel met groenten werken dus super gezond. De Groene Chef laat zien dat je toch kan genieten van lekker eten en vol kan zitten van een gezonde, plantaardige maaltijd.

 

Tilburg Groene chef


2 SorryNot Sorry

SorryNot Sorry is een van mijn meest hippe gezonde hotspots in Tilburg. De eerste sorry van de naam is doorgekrast omdat je je niet schuldig hoef te voelen als je hier eet. Ze hebben een lunchroom op de Voltstraat maar je kan hun gerechten ook thuis laten bezorgen. Bij SorryNot Sorry bestel je bijvoorbeeld een acai bowl of poke bowl.

Tilburg Sorry not sorry


3 Waanzinnig

Naast de vele keus in gezonde maaltijden bij Restaurant Waanzinnig ben ik er ook fan van wegens hun filosofie.Waanzinnig wordt namelijk gerund door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ze krijgen begeleiding van ervaren horeca-medewerkers. Zo kunnen ze werkervaring op doen om later regulier werk te gaan doen of scholing te volgen.

 Tilburg Waanzinnig

 

4 Pleiade Bio Cafe

De meeste Tilburgers kennen Pleiade als winkel, maar ze hebben ook kleine lunchroom in de winkel. Bij het Pleiade Bio Cafe is alles biologisch en vegetarisch. Ze hebben er soepen, zuurdesembrood en salades. Ze hebben ook verschillende taartjes na, waaronder ook raw en/of vegan opties. Veel trek? Ga dan voor de combi lunch deal waarbij je een snee brood met beleg naar keuze, een kom soep, een salade en een kop thee krijgt.

  

5. Poke and More

De gezonde Poké bowl trend is ook in Tilburg neergedaald met de opening van Pokéand More. De Poké bowl is een gerecht uit Hawaii, het is een rauwe vis salade die je met allerlei ingrediënten kan maken. Bij Poké en More kan je overigens ook gaan voor kip of een vegetarische versie. Je kan je Poké bowl helemaal zelf samenstellen of gaan voor een van de combinaties die zij voor je hebben bedacht.

Tilburg poke bowl