Veggie, Rotterdams nieuwe 100% vegan hotspot!

Veggie Rotterdam is een hotspot die ik eigenlijk per toeval heb ontdekt. Samen met Miranda ben ik op een zaterdagochtend op de fiets gestapt en zijn we richting Rotterdam gaan rijden. Normaal plannen we vooraf onze afspraken, maar vanwege de vakantieperiode zijn veel horecagelegenheden gesloten. En fietsen wij in de Frits Ruysstraat en zien daar op de hoek op nummer 16A een leuke en nieuwe hotspot: Veggie! We ontmoeten daar eigenaresse Monica die ons met trots vertelt dat zij nog maar sinds kort met Veggie is gestart!

 

Wij hoeven niet lang na te denken, want na een stuk fietsen over de dijk vanaf Capelle zijn we wel toe aan wat lekkers. Binnen worden we hartelijk ontvangen door Monica, de eigenaresse van Veggie. Na een korte uitleg van onze kant dat wij foodbloggers zijn en het heel leuk vinden om foto’s te maken van haar zaak, worden we gelijk meegenomen in het verhaal van Veggie. Het is af en toe even schakelen tussen Nederlands en Engels, want Monica is van oorsprong een Braziliaanse die nog niet zo heel lang woonachtig is Nederland!

 

Veggies’ kaasbollen

Monica laat ons haar vegan kaasbollen proeven. Ik moet even slikken, want ik ben absoluut geen kaaseten. Deze kaasbollen smaken heerlijk en vind ik niet dominant in kaassmaak. De kaasbollen is een van Monica’s specialiteiten die je moet proeven als je bij Veggie bent! Ze maakt ze ook helemaal zelf.

Veggie Rotterdam

Sfeervolle inrichting

De inrichting binnen voelt knus en sfeervol. Het geeft mij een huiselijk gevoel. Monica brengt veel sfeer in de zaak en komt er ook gezellig bij zitten. Boven is er een grote tafel waar je met meerdere personen kunt zitten of waar je met een laptop aan kunt werken. Beneden zijn er een tweetal tafeltjes en ook buiten kan je zitten en genieten van al het lekkers.

Veggie

Veggie is 100% vegan

Ze vertelt met passie over Veggie en haar gerechten. Al haar gerechten zijn 100% vegan. Met haar eten wil ze dat mensen genieten zonder dat dieren daarvoor hoeven te lijden. Een deel van de opbrengst van haar koffie- & lunchroom gaat naar projecten die dieren redden in Brazilië en India. Bij de Braziliaanse koffie kan je kiezen voor verschillende soorten vegan melk, zoals cashewmelk, havermelk, amandelmelk en sojamelk. Haar boodschappen haalt ze bij de lokale supermarkt. ‘Tomaten teel ik zelf, zodat ik weet dat die onbespoten zijn.’

Veggie

Vegan met Braziliaanse twist

Monica woont nog niet zo lang in Nederland. Zij vertelt dat ze hiervoor in Nederland heeft gestudeerd en heeft hierdoor een aantal Nederlandse woorden zich al eigen gemaakt. Haar koffie en bites maakt ze met een Braziliaanse twist. ‘Maar vegan staat voorop! In Brazilië is het niet normaal om veganistisch te zijn.’

 

Klein proeverijtje

We krijgen een broodplankje met daarop een klein proevertje. Op stukjes uienbrood, bestaande uit wit brood met kruiden en uien, krijgen we een mosterdspread, paprikaspread en hummus. Ik vind ze heerlijk van smaak en ook goed van elkaar te onderscheiden! Net vers uit de oven krijgen we ook nog twee kleine muffins: mais met kokosnoot en een chocolademuffin. De mais met kokosnootmuffin smaakt voor mij naar banaan! Maar heerlijk, ik mis totaal niet de dierlijke producten. En zeker voor mij met mijn lactose-intolerantie is dit ideaal, want daar wordt namelijk niet mee gewerkt!

Veggie proeverij

 

Ben jij ook benieuwd naar deze nieuwe Rotterdamse vegan hotspot? Neem eens een kijkje op hun Facebook of op de website en breng snel een bezoek aan deze gezellige en fijne hotspot in Rotterdam-Kralingen!