Lakwerk, miniatuurkunstwerk op je nagels

In hartje Amsterdam zit ‘Lakwerk’ gevestigd aan de Spuistraat. Via Instagram ben ik in contact gekomen met Femke van Dijk, een van de zelfstandig ondernemers bij ‘Lakwerk’. Als ik haar vertel over mijn bezoek aan Amsterdam en dat het mij leuk lijkt om elkaar te ontmoeten en een blog over haar te schrijven, reageert Femke hier enthousiast op! Spannend vind ik het wel. Ik heb namelijk nog nooit eerder mijn nagels laten doen bij een salon, laat staan nailart! Maar de Instagramfoto’s van Femke en van ‘Lakwerk’ geven mij een goed gevoel. De afspraak staat gepland.

Samen met een nicht heb ik een dagje Amsterdam gepland. Vooraf heb ik met Femke gesproken en mag ik haar foto’s toesturen van nailart die mij leuk lijkt. Samen met mijn nicht heb ik al voorpret voor de nailart en we vinden het beide spannend. Want hoe gaat het eruit zien? Wat kunnen we ervan verwachten? Op onze gehuurde scooter rijden we naar de Spuistraat 219 in Amsterdam waar Femke al op ons wacht. We worden hartelijk ontvangen en ik voel mij meteen op mijn gemak. Ik neem plaats op de bank achter de werktafel van Femke. Zowel Femke als ik vinden het beide leuk hoe je als volger van elkaar op social media ineens een echte ontmoeting hebt! Zo krijgt een Instagramaccount voor mij een gezicht en een verhaal.

Lakwerk femke

Eerste indruk

Lakwerk zit gevestigd aan een eenrichtingsverkeer weg. Vanaf de buitenkant is het niet meteen zichtbaar waar de nagelstudio zit gevestigd. Dit komt mede ook doordat er in de omgeving steigers en werkzaamheden zijn. Op de deur staat ‘Lakwerk’ en daardoor weten we dat we goed zitten! Binnen ziet het er allemaal mooi en verzorgd uit. Als we zitten krijgen we gelijk wat te drinken aangeboden. Fijn, want deze behandeling zal nog wel even wat tijd in beslag gaan nemen en het is een warme dag.

Lakwerk voor Femke

Femke neemt uitgebreid te tijd om mijn nagels te vijlen. Ze vraagt hierbij naar mijn wensen. ‘Hoe wil jij je nagels gevijld hebben?’ Oei, een lastige vraag! Ik knip zelf vaak maar wat! Doordat ik volleybal en sport kan ik geen lange nagels houden. Daarbij ben ik zelf geen ster in het houden van lange nagels en laat me daarin adviseren door Femke. Ze vijlt ze in model. En ondertussen kletsen we gezellig. ‘Ik ben op Instagram gespot doordat ik foto’s plaatste van mijn eigen nailart. Ik ben toen door Jessica gevraagd om bij “Lakwerk” te komen werken.’

Lakwerk gezondgenoeg

Van hobby naar werk

Femke doet niets liever dan de hele dag bezig zijn met nailart. ‘Als kind was ik al graag bezig met het lakken van nagels. Ik deed ook de nagels lakken van anderen. Op een gegeven moment ging ik experimenteren met nailart.’ Wat voor Femke eerst haar hobby was, is nu haar werk geworden wat ze met veel passie doet! En dat is ook te zien. Het is volgens haar ook afwisselend omdat elke klant andere wensen heeft. ‘Of net zoals jullie met een plaatje komen en dat proberen te maken.’

De opbouw van lagen

Er wordt gewerkt met lagen van gellak van het merk OPI. Eerst wordt er een basiscoat op mijn nagels gedaan. Na elke laag moet ik mijn nagels onder de blauwe lamp houden zodat de gellak hard wordt. Dan kan het echte werk beginnen. Femke kiest met zorg de juiste kleuren uit en werkt ook met kleine kwastjes om zo de miniatuurbloemetjes op mijn nagels er goed op te krijgen. Het wordt een prachtig geheel. Wanneer de nailart klaar is wordt er nog een topcoat aangebracht. Voor de nagelriemen brengt Femke nog een verzorgende olie aan en masseert deze licht in.

lakwerk

Zelfstandig ondernemer bij Lakwerk

Bij ‘Lakwerk’ werken er zelfstandig ondernemers. ‘Ik sta als ondernemer  ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als het ware huur ik een tafel bij “Lakwerk” en zorg ook voor mijn eigen klanten. Ik mag gebruikmaken van het pand en de materialen.’ Wat een slimme en handige constructie is dit. Femke vertelt dat dit veel gebeurd in de fashion- en beautywereld. Zo verdeel je de kosten met elkaar maar sta je wel achter de dienst en het merk.

Is Lakwerk een bezoekje waard?

Jazeker, ik vind het zeker een bezoekje waard! Het was voor mij een eerste een ervaring met nailart en ben tevreden met het eindresultaat. Met mijn mooi gelakte nagels heb ik veel complimenten gekregen vanuit mijn omgeving. Daarnaast voelde het voor mij echt als een verwenmoment. Doordat het met gellak is gedaan, blijft het langer zitten dan gewone nagellak. Helaas ging de gellak er bij mij al af na een week. Femke legde mij later uit dat dit kan komen door het slikken van bepaalde medicatie en de conditie van mijn nagels. Jammer is het wel, want ik was juist zo blij met mijn nagels! Je hebt zeven dagen garantie bij ‘Lakwerk’ en wanneer dit probleem zich voordoet dan verhelpt ‘Lakwerk’ het probleem. Helaas is Amsterdam voor mij niet naast de deur, maar de service is er wel en dat is een pré!

lakwerk eindresultaat

Kijk voor meer informatie over Lakwerk op hun website www.lakwerk.com 

Ben je na het lezen van mijn blog benieuwd geworden naar de nailart van Femke? Neem dan gerust een kijkje op haar Instagram, door hier te klikken.