Focacciasandwich met carpaccio

In de donkere maanden van het jaar heb ik meer zin in comfortfood dan anders. Herkenbaar? Zonder al te veel moeite een heerlijk gerecht op tafel zetten is dan mijn streven. Al jaren heb ik onder mijn favorieten in de app van de Albert Heijn het recept “Focacciasandwich met carpaccio” staan. Een eenvoudig recept met een heerlijk resultaat, wat er ook nog eens goed uit ziet. Deze “sandwich” kan je serveren bij de lunch, maar ook als diner. 

Sinds een paar maanden bak en kook ik zonder gist en gistextracten. Tenminste, dat probeer ik. Mijn huid reageert erg op de gist(extracten), maar sinds ik de gist en gistextracten probeer te vermijden, is mijn huid rustig. Met dit soort gerechten is het onmogelijk de gist niet te eten. Dus zijn broodgerechten zoals deze wel een beetje mijn guilty pleasure geworden op het gebied van voedsel.

Met bakken en koken kijk ik ook altijd of de gerechten betaalbaar zijn, de ingrediënten goed te verkrijgen zijn en ik zo min mogelijk ingrediënten overhoud waarmee ik later niets meer kan. Dit recept is door de carpaccio iets duurder dan mijn gemiddelde recepten. De pijnboompitjes en de pittige kaas die nodig zijn in dit recept, zijn al in het pakketje carpaccio aanwezig. Daarmee maak je het recept wat meer betaalbaar. De ingrediënten zijn in alle supermarkten goed verkrijgbaar en je maakt bijna alles op. De zongedroogde tomaatjes komen wel weer van pas in een lekkere salade of pastasaus. De mayonaise… ach ja, die verdwijnt als vanzelf.

Het recept heb ik door de jaren heen wat aangepast voor het gemak. Dit is zeker niet ten koste gegaan van de smaak. Maar je hebt nu nog eenvoudiger dit gerecht op tafel staan.

 

Focaccia

 

De ingrediënten

Je hebt voor dit recept het volgende nodig:

  • Focaccia. Ik gebruikte de Mini Focaccia met gegrilde paprika voor dit gerecht. Makkelijk om te snijden, uit te delen en te eten.
  • 2 el mayonaise
  • 6 gedroogde tomaten
  • 75 g rucolasla
  • 100 g carpaccio
  • 50g pittige kaas. De kaas in het pakketje van de carpaccio kan je hier ook voor gebruiken. Houd je wel van een beetje pit? Koop dan deze kaas er nog extra bij.
  • 25g pijnboompitten. De pijnboompitjes uit het pakketje van de carpaccio kan je hier ook voor gebruiken. Houd je van de nootsmaak van deze pitjes? Koop dan deze pijnboompitjes er nog extra bij.

Met deze ingrediënten kan je de 4 mini focaccia’s goed beleggen.

Keukenspullen:

  • Staafmixer

 

Aan de slag

Verwarm de oven voor en bak de mini focaccia’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de focaccia’s afkoelen. Ondertussen pureer je de mayonaise en gedroogde tomaten tot een smeuïge tomatenmayonaise. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter of olie voor meer smaak aan de pitjes. Halveer de focaccia’s overlangs en bestrijk de onderkant met de tomatenmayonaise. Verdeel naar eigen smaak de rucola, carpaccio, pijnboompitjes en de pittige kaas over de broodjes. Leg de bovenkant van de focaccia’s erop. En serveer deze heerlijke broodjes op een mooie plank of bord.

 

Uit het vuistje, als onderdeel van een buffet, of met een lekker Italiaans wijntje erbij bij het diner, deze broodjes zijn altijd een goed idee. Eet smakelijk!

Klik hier om direct naar het recept op de website van Allerhande te gaan.