Gevulde haverkoeken van Beau

Elke week doe ik samen met een groep foodies die ik heb ontmoet tijdens een foodtour in Rotterdam een foodswipe. Met deze foodswipe laten we elkaar kennismaken met een ingrediënt waar we zelf graag mee werken in de keuken. De opdracht is dat iedereen een gerecht maakt met het ingrediënt en deze op vrijdag post op Instagram. Zo willen we elkaar en anderen inspireren met leuke en vernieuwende recepten en ingrediënten. Deze week is het hoofdingrediënt havermout! Ik probeer een recept uit dat ik op internet heb gevonden. Je leest het in deze blog.

 

Tegenwoordig ben ik echt een groot fan van Pinterest. Daar start ik mijn zoektocht als het gaat om recepten. Ik vind het ook ideaal om alles te kunnen ‘bewaren’ op mijn eigen borden. Echt, ik kan mij zo verlekkeren aan alles wat ik daar voorbij zie komen. Mij rest dan vaak de vraag: lukt mij dat ook? Om daar achter te komen zal ik toch zelf aan het werk moeten in de keuken. Voor deze week doe ik mijn inspiratie op de website van Beaufood. Ik trakteer mijn moeder en mijzelf op een heerlijk ontbijtje met het recept van Beau!

 

Haverkoek plateau

 

Gevulde haverkoeken

De gevulde haverkoeken van Beau zien er zo onwijs lekker uit! Ik ga daarmee aan de slag. Met de overgebleven dadels van Vitiv ,die ik van hen heb gekregen, kan ik mooi dit receptje maken. Op haar website heeft Beau het recept voor zes haverkoeken gemaakt, ik heb alle ingrediënten gehalveerd en twee GROTE haverkoeken gemaakt. Zo kom ik de ochtend wel door. Wat zijn de ingrediënten?
– 75 gram havermout
– 85 gram zachte dadels ontpit
– snuf kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– scheutje water, 15 ml

 

Aan de slag!

Vooraf doe ik de dadels een paar minuten weken in warm water. De oven verwarm ik voor op 180 graden. Alle ingrediënten doe ik in mijn Nutribullet, maar een keukenmachine kan natuurlijk ook, en maak het tot een kruimelig deeg. Ik bekleed een ovenplaat met bakpapier en maak van het deeg twee balletjes. Deze leg ik op de bakplaat en met mijn duim maak ik er een holletje in en zorg ik dat er een duidelijke rand is. Daarna gaat het de oven in voor 15 minuten.

 

haverkoeken

 

De vulling van de haverkoeken

Ik heb voor een andere vulling gekozen dan Beau, je kan hier natuurlijk eindeloos in variëren.  In de laatste drie minuten heb ik nog wat appelschijfjes op de bakplaat erbij gelegd zodat ik ook een warme en zachte appel heb. De haverkoeken heb ik gevuld met wat yoghurt en daarbovenop vers fruit. Ik heb gekozen voor blauwe bessen, aardbeien en appel. Een heerlijk en stevig ontbijt! Laat jij het me weten of je dit ook gaat maken?