Kokoskoeken van Allerhande

Kokosliefhebbers opgelet! Deze kokoskoeken zet je in een handomdraai op tafel. Snel, lekker en met eenvoudige ingrediënten: de meest ideale combinatie voor een recept. Dit recept komt uit de Allerhande, mijn lijfblad als het gaat om lekkere recepten. De recepten in dit blad zijn vaak te maken met ingrediënten die je óf al in huis hebt óf eenvoudig kan vinden in je dichtstbijzijnde supermarkt. En dit is ook weer zo’n recept: kokoskoeken.

 

Ik bak en kook thuis graag. Samen met de kinderen vind ik het heerlijk om koekjes te bakken. We beginnen er elke keer enthousiast aan, en ik maak het enthousiast af. Het is altijd heerlijk met elkaar nieuwe recepten uit te proberen (lees: ik bak en we proeven met z’n allen). In de Allerhande van oktober van dit jaar staat het recept van kokoskoeken. Of ook wel kokosbollen genoemd. Ik heb ze nog niet eerder gemaakt, maar wat zien ze er lekker uit! En bij het zien dat er maar drie ingrediënten voor dit recept nodig zijn, is mijn besluit snel gemaakt: keukenschort voor en bakken maar.

 

Ingrediënten kokoskoeken

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 eieren
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram kokosrasp

Hiermee maak je tussen de acht en tien kokoskoeken. Dit is afhankelijk van hoe groot je de bolletjes maakt. De Allerhande geeft aan dat je hiermee 8 koeken kan bakken. Ik maakte met dezelfde hoeveelheid 10 best al wel grote koeken. Om de kokoskoeken te maken heb je deze keukenspullen nodig:

  • Mixer
  • Spatel
  • IJsbolletjeslepel/tang
  • Bakplaat
  • Bakpapier

 

Kokoskoeken bakplaat

Aan de slag!

Voor je begint verwarm je eerst de oven voor op 180°C en leg je op je bakplaat een vel bakpapier.

Klop de eieren met de suiker met je mixer luchtig, tot het bijna wit is van kleur. Na ongeveer 4-5 minuten zijn de eieren luchtig genoeg en is de suiker goed opgenomen door de eieren.

Spatel de kokosrasp luchtig door het eiermengsel.

Schep met de ijsbolletjeslepel een flinke schep op je bakplaat. Houd een tussenruimte van minimaal 5 cm tussen de bolletjes. In de oven kunnen de hoopjes beslag nog wat uitlopen.

Vorm ze eventueel nog met je vingers voorzichtig nog wat ronder.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koeken in 20 minuten goudbruin.

Binnen een half uur heb je zo een heerlijke koek voor bij de koffie of thee. Zo eenvoudig om te maken, dat ik ze inmiddels al een aantal keer heb gemaakt. Een deel eten we dan in het weekend zelf op, en de rest gaat mee naar het werk. Het is nu al een klassieker bij ons thuis, en ik weet zeker, binnen de kortste keren ook bij jou thuis. Eet smakelijk!

Via deze link ga je naar het originele recept van Allerhande.