Pancakes van kokosmeel voor foodswipe

Deze week ben ik voor de foodswipe aan het bakken gegaan met kokosmeel. Het hoofdingrediënt voor deze week was namelijk kokos! Een tijdje geleden had ik bij de Albert Heijn kokosmeel gekocht, maar hier nog niets mee gedaan. Mooi moment om daar nu wat mee te gaan doen. Op Pinterest ging ik op zoek naar een recept en kwam ik terecht bij dit heerlijke recept voor pancakes van kokosmeel van Remko the healthy chef.

 

Kokosmeel is trouwens een stuk goedkoper dan amandelmeel. Het meel wordt gemaakt van verse kokosnoten. Vanwege mijn lactose-intelorantie en het feit dat ik niet alle tarwe goed kan verdragen, is kokosmeel een goed soort om mee te bakken. Kokosmeel is niet alleen een meel wat je kan gebruiken om mee te bakken, je kan het ook gebruiken als bindmiddel voor soepen en sausjes. Op deze website van blijlactosevrij.nl staan vijf grote voordelen van kokosmeel. Leuk om te lezen, want in dit geval is goedkoop geen duurkoop. En in mijn geval heeft kokosmeel veel gezondheidsvoordelen vanwege de toleranties die ik heb. Vanwege de prijs zeker een meelsoort die je in de keuken moet hebben staan! Ik heb al een simpel koekje ermee gebakken, daarover binnenkort meer. Tijdens zo’n online zoektocht vind ik het grappig om weer nieuwe sites te ontdekken. Ik heb nog nooit eerder de site van Remko gezien, dus bij deze!

 

Pancakes van kokosmeel

Welke ingrediënten heb je nodig voor het maken van deze pancakes?
– 3 eieren
– 35 gram kokosmeel
– 100 ml kokosmelk
– 20 gram gesmolten kokosolie
– 1 rijpe banaan
– kokosolie om in te bakken

Het recept is voor twee personen. Je haalt er gemiddeld 10 kleine pancakes uit. Het aantal kan verschillen door de hoeveelheid beslag die jij gebruikt tijdens het bakken. De kokosolie die ik gebruik voor dit recept, heb ik ontvangen van Go Good. Een fijne kokosolie die ik echt al voor verschillende recepten heb gebruikt!

 

Kokos pancake benodigdheden

 

Keukenbenodigdheden

Naast de ingrediënten is het ook handig om de volgende benodigdheden klaar te hebben staan bij het bereiden van de pancakes:
– grote kom
– zeef
– blender of mixer
– koekenpan of speciale pannenkoekenpan
– eetlepel
– maatbeker

Aan de slag

Dan is het nu tijd om het beslag te maken. Neem een kom en zeef het kokosmeel hierboven om klonten te voorkomen. Zet een blender (of keukenmachine) of een kom klaar waarin je het kokosmeel met de 100 ML kokosmelk toevoegt. Laat in een pannetje 20 gram kokosolie smelten. Voeg deze samen met de banaan en de drie eieren toe aan de kokosmeel en kokosmelk. Meng de ingrediënten tot een beslag. Verhit een koekenpan en laat een druppel kokosolie smelten. Doe een eetlepel pannenkoekenbeslag in de pan en laat deze wat uitwaaieren voor zover het beslag dat toelaat. Het is een vrij dik beslag en dit blijft ook zo tijdens het bakken. Bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Serveer ze net als ik met agavesiroop en blauwe bessen!

 

Kokos pancakes 2