Aardbeien clafoutis van Laura’s Bakery

In de winkel heb ik de Bakspecial gekocht van het tijdschrift ‘Vriendin’ (die ik nooit lees). Maar de recepten in deze special, ja daar stond ik al van te watertanden toen ik door het magazine bladerde en de foto’s zag van al dat lekkers. Ik hoefde er niet lang over na te denken: deze gaat mee naar huis! En al snel ben ik aan de slag gegaan met een van de recepten die erin staat: de Aardbeien clafoutis van Laura’s Bakery.

 

Ik heb in eerste instantie geen idee wat een clafoutis is, maar als er al ‘aardbeien’ in het recept zit ben ik al fan. Nu is het februari en helaas geen aardbeienseizoen. Maar die €3,99 voor een bakje aardbeien heb ik er wel voor over. In het interview van deze Bakspecial van ‘Vriendin’ legt Laura uit dat een clafoutis eigenlijk een soort dikke pannenkoek is die je in de oven bakt. Het originele recept van clafoutis is met kersen, maar volgens Laura kan je elk soort fruit gebruiken dat jij lekker vindt. Clafoutis is een dessert dat direct uit de oven geserveerd wordt met eventueel een bolletje ijs. Het bolletje ijs heb ik achterwege gelaten, maar het recept heb ik wel gemaakt en is een aanrader!

 

Aardbeien clafoutis

Het recept is voor twee ovenschaaltjes met een diameter van 12 cm. De ingrediënten die je verder nodig hebt zijn:

  • Klontje boter
  • 3-4 eetlepels suiker
  • 300 gram aardbeien
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Snuf zout
  • 30 gram bloem

Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt van lactosevrije melk en plantaardige boter. Wanneer je het helemaal plantaardig wilt eten kan je de eieren vervangen door ei-vervangers, lijnzaad, bananen of wat jij daarvoor gewend bent. De melk kan je ook vervangen door kokos- of sojamelk en de boter net als ik door plantaardige boter.

 

Aardbeien clafoutis maken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Je begint met het invetten van de schaaltjes met een klontje boter.

Vervolgens schep je wat suiker in de schaaltjes en draai je de schaaltjes rond zodat de bodem en de zijkanten goed bedekt zijn met suiker.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was ze eventueel, snijd de aardbeien in stukjes en verdeel ze over de twee schaaltjes.

Klop in een kom de twee eieren, melk, vanille-extract, zout en de bloem met een garde door elkaar zodat het een mooi mengsel wordt.

Giet vervolgens dit mengsels in de schaaltjes over de aardbeien.

Bak de aardbeien clafoutis in zo’n 25-30 minuten op 200 graden in de oven. Je kan eventueel een bolletje ijs, schep yoghurt of toef slagroom erop spuiten om het geheel af te maken! Eetsmakelijk.

 

Meer recepten ontdekken op Gezond Genoeg? Klik hier voor het volledige overzicht. Heb je een tip voor een leuk recept die wij moeten proberen? Laat het ons weten via contact