Amandelcake van Laura’s Bakery

Amandelcake gemaakt met amandelmeel. In mijn baksels gebruik ik graag amandelmeel. Wanneer jij een liefhebber bent van amandelen of als je eens een cake wilt maken die een keer anders is dan anders: opgelet! Het recept staat in de bakspecial van het tijdschrift ‘Vriendin’ en komt van Laura’s Bakery. Bij ons thuis is deze cake een succes. Ik deel het recept met jou zodat jij, net als ik, aan de slag kan met deze heerlijke amandelcake.

 

Is de cake ‘Gezond Genoeg’? Die vraag kan je jezelf stellen bij het maken van taarten. In dit recept komen ingrediënten voor die gezonder zijn en wanneer je veel bakt kan jij zelf gezondere ingrediënten toevoegen. Ingrediënten zoals boter en suiker worden over het algemeen niet als ‘gezond’ bestempeld. Maar het eten van een taart zo nu en dan, dat kan geen kwaad vind ik. Genoeg over gezond, het weekend komt eraan en tijd voor een baksel!

 

Ingrediënten amandelcake

Wat heb je nodig om deze heerlijke amandelcake zelf thuis te kunnen maken?

Voor de cake:

  • 100 gram boter (ik maakte gebruik van plantaardige boter, zodat de taart lactosevrij is)
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel amandelextract
  • 180 gram bloem
  • 60 gram amandelmeel van Vitiv
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout

 

Voor de topping:

  • Handje geschaafde amandelen
  • Rietsuiker

 

Overige benodigdheden:

  • Bakvorm 20 cm doorsnede
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Beslagkom
  • Spatel

 

Amandelcake beslag

 

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de boter en de suiker door elkaar in een beslagkom. Wanneer dit goed met elkaar is gemengd voeg je de eieren en het amandelextract toe. Klop het tot een romig geheel. Voeg de bloem, amandelmeel, bakpoeder en het zout toe. Klop tot je een egaal beslag krijgt. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Stort het beslag in de bakvorm en verdeel met een spatel het beslag gelijkmatig over de bodem. Strooi het amandelschaafsel en het rietsuiker over de bovenkant van je cakebeslag. De amandelcake is klaar om in de oven te gaan! Bak de cake in zo’n 40-45 minuten op 180 graden. Prik met een satéprikker of vork om te kijken of je cake gaar is. Bak niet teveel door, dan wordt je cake te droog! Eetsmakelijk.

 

Amandelcake

 

 

Ga jij aan de slag met dit recept? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd. Tag mij in je foto of bericht of stuur mij een berichtje. Maak je er een eigen variatie van? Dan ben ik ook benieuwd. Klik hier voor meer recepten. 

Ik ben de samenwerking aangegaan met Vitiv. Dit houdt in dat ik met de door hen gesponsorde artikelen recepten uitprobeer en deel. De producten die je op mijn website vindt en die afkomstig zijn van Vitiv, heb ik dus ontvangen. Je bent vrij om zelf op zoek te gaan naar dezelfde producten in de supermarkt of in andere winkels. Maar voor het gemak en dezelfde gebruikerservaring plaats ik wel een link naar de producten in de webshop van Vitiv.