Andijvie salade met kerrie en walnoten van Voedzaam en Snel

Salades zijn ideaal wanneer je allerlei restjes hebt liggen in je koelkast en de hoeveelheden net te weinig zijn om er mee te koken. Het maken van een salade is voor mij bij uitstek de makkelijkste manier om niet deze restjes in de prullenbak te laten verdwijnen. En ik kreeg van iemand twee dozen met eieren waar ik gelijk mee aan de slag kon in dit gerecht. Al snel kwam ik een recept tegen op Pinterest waar ik mee aan de slag ben gegaan: een salade van andijvie met kerrie en walnoten!

 

Ik maakte deze salade op een zaterdag voor mijn moeder en mijzelf. De mannen waren namelijk op stap en wij dachten onszelf hier wel even mee te kunnen verwennen. Waren ook gelijk de laatste restjes uit de koelkast weg. Van de stamppot rauwe andijvie was nog wat andijvie over en er lag ook nog wat veldsla in de koelkast. Veldsla komt niet voor als ingrediënten in het oorspronkelijke recept van Voedzaam en Snel, maar het is een prima aanvulling. Ikzelf ben geen fan van stamppot rauwe andijvie en vond deze salade best ‘spannend’. Nergens voor nodig want ik heb geen moment de andijvie heel sterk geproefd dankzij de heerlijke dressing.

 

Ingrediënten voor de andijvie salade

De ingrediënten voor deze salade is gebaseerd op twee porties, voor twee personen. Ikzelf ben een grote sla-fan en eet liever teveel groen dan te weinig. Maar wat heb je nodig?

  • 150 gram rauwe andijvie (gesneden en anders zelf snijden)
  • 2 eieren
  • 125 gram spekjes
  • Halve ui in ringen gesneden
  • 30 gram ongezouten walnoten

 

Voor de dressing heb je het volgende nodig:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 5 eetlepel yoghurt
  • 1 teen knoflook of een halve theelepel knoflookpoeder
  • 25 eetlepel kerriepoeder

 

Andijvie salade 2

 

Andijvie salade maken

  1. Begin eerst met het koken van de eieren. Wij hebben thuis een elektrische eierkoker. Heb je dit niet? Zorg dat de eieren in een steelpannetje ongeveer 6 minuten koken. De eieren moeten medium gekookt zijn.
  2. Bak ondertussen de spekjes knapperig. Je kan er ook voor kiezen om voorgebakken spekjes te kopen, dan maak je het jezelf helemaal gemakkelijk!
  3. Snijd en/of was de andijvie en laat het uitlekken.
  4. Snijd de halve ui in ringen en snijd de walnoten grof.
  5. Mix in een kom de ingrediënten voor de dressing samen.
  6. Doe de andijvie in een schaal samen met 2/3 van de dressing en meng dit goed met elkaar.
  7. Snijd de eieren in plakjes en verdeel deze over de salade samen met de ui.
  8. Strooi de gebakken spekjes en de grofgesneden walnoten over de salade.
  9. Tot slot verdeel je het laatste beetje van de dressing over de salade. Eetsmakelijk!

 

Heb jij tips voor een recept? Laat het weten door een bericht te sturen via contact of via social media. Klik hier voor meer recepten.