De picknick topper: bagel kip-samba!

Met het mooie weer in het vooruitzicht is het altijd goed om wat inspiratie op te doen voor wat picknickrecepten. Het recept wat ik vond van heerlijk belegde bagels, is een goed recept voor broodje bij de picknick. En alleen al door hun vorm zijn bagels leuk om te gebruiken. Net weer eens wat anders dan een bolletje of puntje. En dit fris-pittige beleg maakt deze bagel echt een picknickgerecht bij uitstek. 

 

bagel

 

Het recept van Allerhande geeft daarnaast genoeg mogelijkheden om te variëren met de ingrediënten of het broodje. Aangezien ik zoveel mogelijk brood probeer te vermijden (i.v.m. de gist), hebben we naast de bagels ook wraps gebruikt voor dit recept. Ook erg lekker!

Toen ik het broodje nog een keer wilde maken, had de supermarkt op dat moment geen kleine verpakking van de kool, maar wel van taugé. Dat geeft weer een wat oosters smaakje aan de bagel, en is ook erg lekker. Dus leef je vooral lekker uit met dit recept, er zijn mogelijkheden genoeg. Pak bijvoorbeeld een andere salade voor weer een heel ander resultaat.

 

Ingrediënten bagel kip-samba

Halve komkommer
Bosui
Spitskool. Ik gebruikte een kleine verpakking witte kool. Je hebt namelijk voor 4 broodjes niet zo heel veel nodig.
1 el wittewijnazijn
4 afbak bagels
1 kuipje kip samba salade. Ik gebruikte van het eigen merk van Albert Heijn de kip karamba salade. Een goedkopere variant van de kip samba salade met dezelfde smaak en lekkere grote stukken kip.

 

bagel en wrap

 

Aan de slag!

Bak de bagels af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de komkommer in dunne plakjes van ongeveer 2mm dik. En snijd de bosui in ringetjes. Meng de ingrediënten met de wittewijnazijn.

Halveer de bagels en beleg met de salade. Beleg vervolgens naar smaak met de kool, komkommer en bosui.

 

wrap

 

Maak je wraps in plaats van bagels, wees dan niet te zuinig met de groenten. Je hebt minder vulling door de wrap, dus de ingrediënten moeten wel lekker vullen voor een vol gevoel.

Eet smakelijk van deze lekkere broodjes of wraps!

Het recept van de Allerhande voor deze bagels vind je hier. Wil je meer recepten zien? Klik dan hier voor het volledige overzicht. Volg Gezond Genoeg op Pinterest of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste blogs!