Bagel met gerookte zalm en avocado

Bagel met gerookte zalm en avocado, een heerlijk recept als je op zoekt bent naar inspiratie voor een lunch. Ik deelde dit recept al enige tijd geleden op Instagram en had er nog niet de tijd voor genomen om het ook online te zetten op mijn website. Maar omdat het broodje zó lekker is, deel ik het graag ook nog hier!

 

Onderweg naar Oostenrijk op de achterbank heb ik de tijd genomen om diverse blogs en recepten uit te werken. Ideaal om zo weer na mijn vakantie met een frisse start aan de slag te gaan. Dit recept maakte ik trouwens op broodjes die ik gewonnen had via Instagram. Ze zijn van de Glutenfree Bakers en, zoals de naam al beschrijft, glutenvrij en lactosevrij. Voor mij één van de weinige momenten dat ik brood eet. Extra van genieten door er een heerlijk beleg op te doen: de combinatie van onder anderen gerookte zalm, avocado en smeerkaas maakt het verfrissend. Wees niet bang dat je na een bagel nog grote trek hebt, want de avocado is een goede en gezonde vuller!

 

Bagel met gerookte zalm, hoe maak je het?

Je hebt nodig:

– een bagel

– gerookte zalm

– gedroogde of verse dille

– (lactosevrije) roomkaas

– halve avocado

– druppeltjes citroensap

– een halve rode ui in ringen gesneden

 

  1. Besmeer als eerste de bagel met roomkaas.
  2. Vervolgens snijd je de avocado in plakjes en leg je deze vervolgens op bagel.
  3. Leg er wat plakken gerookte zalm op.
  4. Snijd daarnaast de rode ui in halve ringen en verdeel deze over de gerookte zalm op je bagel.
  5. Druppel er wat citroensap overheen.
  6. Ten slotte strooi je er wat dille overheen.

 

 

Eetsmakelijk! Ga jij deze heerlijke bagel eten? Laat mij weten wat je van dit recept vind door mij te taggen op Instagram en/of Facebook. Volg Gezond Genoeg ook op Pinterest om te zien welke recepten mij inspireren. Klik hier voor het volledige overzicht van alle recepten op deze website.