Peer ‘m niet voor dit recept met brie

Houd jij van brie en wil je eens wat anders proberen? Dan is dit recept van peer en brie een aanrader. Met dit recept van Pinterest ben ik aan de slag gegaan. Geschikt als amuse of als een luxe borrelhapje tijdens een (verjaardags)feestje. 

 

Een tijdje geleden was ik één van de insiders van Pauline, bekend van ‘Uit Pauline’s keuken’. De opdracht was: maak drie borrelhapjes met brie.Voor deze opdracht kreeg ik de brie van President gesponsord. Ik ben hiermee een spannende uitdaging aangegaan voor mijzelf, want ik lust geen brie. Gelukkig was er een testpanel die mijn hapjes met alle liefde wilden proeven. Zo ook dit hapje. En zij bekroonde deze als de lekkerste! Tijd om het recept te delen.

 

Brie


Ingrediënten

Je kan als basis voor dit recept een stokbrood (baguette) nemen. Ik had nog wat brood over van mijn bezoek aan ‘Das Brot’ (lees hier mijn blog). Het zuurdesem smaakte heerlijk in combinatie met de peer en brie. Voor 24 stuks heb je het volgende nodig:

  • 1 stokbrood (2 als je een baguette neemt), gesneden in sneetjes van zo’n 1 cm breed
  • 2 eetlepels olijfolie extra virgin
  • 170 gram brie (je kan de korst eraf snijden)
  • 1/2 kopje geroosterde walnoten in stukjes gehakt
  • 1-2 peren gehalveerd, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes snijden
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel balsamico vinegar
  • 1/8 theelepel zout
  • Optie: een paar takjes verse tijm
  • Optie: verse peper

 

Aan de slag met brie en peer! 

Begin bij het opwarmen van de grill op een hoge stand. Leg de sneetjes stokbrood op het rooster. Smeer wat olijfolie over de bovenkant van het stokbrood. Plaats het rooster in de oven en rooster het brood totdat het er knapperig en geelgoud eruit ziet aan de bovenkant. Dit is in zo’n 1 tot 2 minuten, blijf er dus bij staan!

 

Ondertussen

Wanneer het stokbrood gegrild word, combineer de honing met de balsamico vinegar. Voeg het kleine beetje zout eraan toe en roer het geheel. Zet dit mengsel aan de kant. Snij ondertussen de peer in dunne plakjes als je dit nog niet hebt gedaan.

 

dichtbij


De laatste stappen 

Wanneer je stokbrood knapperig is, dan gaan we het nu opbouwen. Leg als eerste een stukje brie op een sneetje stokbrood met daar bovenop een sneetje peer. Doe dit alles weer in de grill en haal het eruit wanneer de brie begint te smelten. Haal het uit de oven en besprenkel ze met de honing en balsamico dressing. Voeg er wat (grof)gehakte walnoten aan toe, wat verse tijm en desgewenst verse zwarte peper. Dit hapje gelijk serveren en opeten!

 

Peer en Brie eindresultaat


Heb jij dit recept ook uitgeprobeerd? Laat het mij weten! Dit kan via Instagram, Facebook of onder deze blog.