Crumble van amandelmeel

Crumble van amandelmeel met fruit uit de oven. Wanneer het nog fris is buiten in de ochtend, is deze warme crumble een heerlijke start. Geen fan van een warm ontbijt? Dan is dit recept ook een optie als een snel taartje of dessert. Binnen 20 minuten komen de eerste geuren uit de oven je al tegemoet. Je kan zelf variëren met fruit. In deze blog deel ik het recept met jou zodat jij het zelf kan gaan maken.

 

Deze crumble maak ik vaak met appel en kaneel. Wanneer ik het maak met appel, dan smaakt het zelfs naar appeltaart! De geuren uit de oven zijn veelbelovend. Met de foodpost van Vitiv ben ik aan de slag gegaan. Ik maak graag baksels met amandelmeel. Dit recept geeft je veel mogelijkheden om zelf ingrediënten toe te voegen naar smaak. Wat heb jij nodig voor deze crumble van amandelmeel?

 

Crumble van amandelmeel, wat heb je nodig?

Het recept is voor twee kleine ovenschaaltjes. Een grotere schaal is ook een optie. Ik maak dit standaard voor twee personen. Wat zijn de ingrediënten:

– Fruit naar keuze, in stukjes gesneden. Voor dit recept gebruik ik aardbeien en diepvries blauwe bessen.

– 50 gram amandelmeel, ik gebruik deze van Vitiv.

– Klontje boter of kokosolie, ongeveer 15 gram.

 

Keukengerei:

– Pannetje.

– Twee kleine ovenschaaltjes.

– Mes en snijplank.

– Keukenweegschaal.

 

Aan de slag met de crumble!

1. Allereerst begin je met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

2. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter of kokosolie.

3. Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg dan de amandelmeel toe en roer dit goed. Zorg dat er een kruimeldeeg ontstaat. Voeg eventueel wat honing toe om er een crumble van te maken.

4. Was en snijd het fruit en verdeel deze over de twee ovenschaaltjes.

 

Aardbeien

 

5. Verdeel de crumble over de beide schaaltjes en zorg dat de bovenkant goed bedekt is.

 

Crumble van amandelmeel

 

6. Bak de crumble van amandelmeel in ongeveer 20 minuten goudbruin. Het beste is om dit goed in de gaten te houden. Als het te lang duurt, verhoog dan de temperatuur iets.

7. Haal de crumble uit de oven, doe er eventueel wat honing over om het wat te zoeten.

8. Opties om erbij te doen: kwark, ijs of slagroom.

9. Eetsmakelijk!

 

De producten van Vitiv in deze blog zijn gesponsord. Kijk voor meer informatie over de producten en de prijzen op de website van Vitiv of stuur mij een bericht via contact. Wil je meer recepten zien? Klik dan hier voor het volledige overzicht.