Energy bites naar het recept van ‘Brenda Kookt’!

Energy bites, heerlijk om te eten voor, tijdens of na het sporten. Maar met dit recept van ‘Brenda Kookt’ kan je deze energy bites ook eten tijdens het werk of wanneer je lekkere trek hebt. Ik heb het recept van Brenda gebruikt als basis voor mijn eigen bites. Daarnaast heb ik nog enkele ingrediënten erbij gedaan om er zo mijn eigen draai aan te geven. In deze blog deel ik je het recept en hoe jij je eigen energy bites kan maken. Enjoy!

 

Eerlijk, je moet wel van dit soort pure raw bites houden. Dit is voor mij ook de reden dat ik er geen repen van heb gemaakt, maar bites. Zo kan ik er bijvoorbeeld één nemen bij de thee en dit verdelen over de dag. Met mijn eigen toevoegingen met de producten van Vitiv zijn deze bites een bron van vitamine en proteïne. Een ideale snack om te nemen op een moment dat je weer wat energie kan gebruiken. Zonder toegevoegde suikers. Dus het is nog gezond ook. Wat heb je ervoor nodig?

 

Energy bites, de ingrediënten

Het recept van Brenda is gebaseerd op ongeveer 12 tot 16 repen. Ikzelf vond dit best veel en heb de ingrediënten gehalveerd. Voor het gemak houd ik de hoeveelheid aan die Brenda op haar website deelt. Je hebt nodig:

  • 150 gram gemengde ongezouten noten
  • 16 dadels ontpit van Vitiv
  • 150 gram voorgewelde cranberry’s
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 theelepel geschaafde kokos

 

Energy bites bal

 

Ikzelf maakte geen gebruik van cranberry’s maar voegde het volgende eraan toe:

 

Aan de slag met de energy bites

  1. Alle ingrediënten doe je in een keukenmachine. Ik maak hiervoor gebruik van mijn Nutribullet. Een staafmixer of blender kan je ook prima gebruiken. Maal alle ingrediënten goed fijn en zorg dat het ook goed met elkaar gemengd is. Als dit niet het geval is, schep het voor de zekerheid nog even door met een lepel. Wanneer je mengsel nog niet plakkerig genoeg is, dan geeft Brenda de tip om nog wat extra dadels toe te voegen.
  2. Rol van het mengsel een bal en verpak deze in huishoudfolie. Leg de bal in de koelkast en laat deze hier minimaal een uur opstijven.
  3. Haal de bal uit de koelkast en rol het met behulp van een deegroller uit tot een mooi vierkant. Tip van Brenda: houd een vel papier tussen de deegroller en het mengsel! Snijd er repen uit of net als ik kleine blokjes en verpak deze in folie. Je kan ze nu bewaren in de koelkast of in de vriezer. De repen blijven een paar weken goed.

 

Energy bites resultaat

 

Ik ben de samenwerking aangegaan met Vitiv. Dit houdt in dat ik met de door hen gesponsorde artikelen recepten uitprobeer en deel. De producten die je op mijn website vindt en die afkomstig zijn van Vitiv, heb ik dus ontvangen. Je bent vrij om zelf op zoek te gaan naar dezelfde producten in de supermarkt of in andere winkels. Maar voor het gemak en dezelfde gebruikerservaring plaats ik wel een link naar de producten in de webshop van Vitiv. Wil je weten welke recepten ik zoal maak en opsla? Volg mij dan ook op Pinterest! De recepten die ik uiteindelijk ook heb uitgeprobeerd vind je hier