Fluffy pancake uit ‘Geluksfactor 10’

Fluffy pancake met maar enkele ingrediënten als kickstart voor jouw dag! Klinkt goed toch? Het recept voor deze ‘fluffy pancake’ komt uit het boek ‘Geluksfactor 10’ van Carolina van Dorenmalen. Met de havermout en kokosolie van Vitiv ben ik aan het bakken gegaan. Geen tijd in de ochtend? Dit recept is ook geschikt als lunch of als gezonde variant voor pannenkoeken. 

 

Het boek ‘Geluksfactor 10’ heb ik in de kast staan. Ik maak regelmatig de recepten uit dit boek. Eigenlijk is het boek zo geschreven dat je vier weken lang de voeding- en beweegschema’s kan volgen die Carolina heeft samengesteld. Ik ben niet goed in het volgen van andermans schema’s, maar de recepten in dit boek zijn voor mij wel inspirerend. Als ik op zoek ben naar een gebalanceerd en gezond recept, dan is dit één van de boeken die ik als eerste raadpleeg! Maar hoe maak jij deze fluffy pancake? 

 

Fluffy pancake close

 

Fluffy pancake

Het recept is voor één persoon. Je hebt nodig:

  • halve banaan, de andere helft gebruiken ter decoratie
  • 1 ei
  • 2 eiwitten van eieren
  • 30 gram havermout, ik gebruik deze van Vitiv
  • Kokosolie om je fluffy pancake in te bakken, ik gebruik deze ook van Vitiv
  • Eventueel kaneel, eveneens van Vitiv
  • Als extra nog honing, fruit of kwark als topping

 

Verder gebruik ik:

  • een Nutribullet om alles goed te mixen. Je kan hiervoor ook een blender of een staafmixer gebruiken
  • koekenpan om de pancake in te bakken

 

Je fluffy pancake bakken maar! 

Als je denkt ‘Waar haal ik de tijd vandaan?’, dan is dit recept ideaal. Snijd de halve banaan in plakjes en doe dit samen met het ei, de 2 eiwitten en 30 gram havermout in een kom of net als ik in de Nutribullet. Laat de machine z’n werk doen zodat je een egaal beslag krijgt. Verhit in een pan de kokosolie. Je kan er voor kiezen om één hele dikke fluffy pancake te bakken of om het beslag te verdelen zodat je vier dunnere pancakes krijgt. Bak ze aan beide kanten totdat ze gaar zijn. Serveer ze eventueel met wat kaneel en honing. Gebruik de overgebleven halve banaan als topping! Eetsmakelijk.

 

Wil je meer van zulke recepten? Bekijk dan de website van Carolina. Je vindt hier ook meer informatie over ‘Geluksfactor 10’. Meer recepten op GezondGenoeg vind je hier. Volg GezondGenoeg ook op Pinterest, Instagram en/of Facebook en blijf op de hoogte van de laatste blogs. 

 

De producten van Vitiv in deze blog zijn gesponsord. Kijk voor meer informatie over de producten en de prijzen op de website van Vitiv of stuur mij een bericht via contact.