Frisse salade met appel, pecannoten, spek en balsamico

Een frisse salade, die eet ik het liefst elke dag. Als lunch, diner of als bijgerecht. Deze frisse salade met appel, gebakken spek, gerookte kip, pecannoten en een dressing van balsamico is een heus feestje! Alsof je een salade hebt besteld in restaurant. Maar niets is minder waar, want met dit recept maak jij binnen no-time zelf deze salade.

 

Er lag nog het een en ander in de koelkast en ik had ook foodpost ontvangen van Vitiv met daarin onder anderen de pecannoten. Al kijkend op Pinterest kwam ik dit recept tegen voor een heerlijke salade. Ideaal voor de lunch en het toeval was dat er in de koelkast nog een zak sla en spekjes te vinden was. Appels, balsamico en knoflook hebben wij standaard in huis. Het enige wat ontbrak was de gerookte kip. Deze werd nog snel gehaald tijdens de boodschappen. Niet veel later zaten mijn moeder en ik in de tuin in het voorjaarszonnetje te genieten van deze heerlijke salade.

 

Frisse salade

 

De ingrediënten voor deze frisse salade

Deze ingrediënten zijn gebaseerd voor twee personen waarbij de salade een volledige maaltijd is. Wanneer je de salade gebruikt als bijgerecht (side dish), dan kunnen er meer personen van eten. Ik gebruikte de volgende ingrediënten:

  • 1 zak gemengde sla (100 gram)
  • 125 gram gerookte spekreepjes, uitgebakken
  • 1 appel (fuji of elstar), in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram gerookte kipfilet, in stukjes gesneden
  • 4 eetlepels pecannoten van Vitiv, zelf gebrand in de pan en grofgehakt

 

Voor de dressing:

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels mosterd
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Peper en zout

 

De salade maken

Het maken van deze salade is verder niet heel moeilijk. Wanneer je de spek gebruikt en deze is nog niet uitgebakken, doe dit dan eerst. Snijd de appel in dunne plakjes en doe dit ook met de gerookte kipfilet. Hak de pecannoten grof en doe alles in een grote schaal zorg dat de ingrediënten goed met elkaar gemengd worden.

 

Salade Dressing

 

De dressing voor de salade

Gebruik voor het maken van de dressing een klein schaaltje waar je de ingrediënten in kan mengen. Ikzelf had de peper en het zout niet nodig. De spek was van zichzelf al zout genoeg. Met een lepel verdeel je de dressing over de salade. Eetsmakelijk!

 

Ga jij aan de slag met dit recept? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd. Tag mij in je foto of bericht of stuur mij een berichtje. Maak je er een eigen variatie van? Dan ben ik ook benieuwd. Klik hier voor meer recepten. 

Ik ben de samenwerking aangegaan met Vitiv. Dit houdt in dat ik met de door hen gesponsorde artikelen recepten uitprobeer en deel. De producten die je op mijn website vindt en die afkomstig zijn van Vitiv, heb ik dus ontvangen. Je bent vrij om zelf op zoek te gaan naar dezelfde producten in de supermarkt of in andere winkels. Maar voor het gemak en dezelfde gebruikerservaring plaats ik wel een link naar de producten in de webshop van Vitiv.